1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wersje xbox'a - Jaka wybrac?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Kryniuk, Sierpień 25, 2013.

  1. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Witam
    Jesli ktos juz obserwowal wczesniej ten dzial to pewnie wie ze od dluzszego czasu zabieram sie do zakupu pierwszego Xboxa. Wszystkie czynniki ktore musialem zaspokoic by moc pozwolic sobie na kupno tej konsoli zostaly spelnione. Wiec teraz pozostaje mi dowiedziec sie jaka wersje powiniem wybrac, prosze o pomoc :)
    Pozdrawiam Kryniuk

    Wyslano z mojej Toshiby AC100. :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Bzyku_PL

    Bzyku_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2013
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rzeszów, Poland
    Pierwsze konsole tego typu miały TSOP o rozmiarze "aż" 1MB (1.0 i 1.1) co pozwalało go podzielić nawet na 4 części (4x256) - w przypadku konsoli 1.0 lub na 2 części (2x512) w konsolach 1.1.
    Większa ilość biosów to większe możliwości (można było np zainstalować na 1. banku bios pod TV a na 2-gim pod VGA).
    Pomiędzy biosami przełączało się za pomocą dodatkowego przełącznika. Bolączką pierwszych wersji był napęd który lubiał padać.

    Kolejne wersje (od 1.2 do 1.5) miały TSOP o rozmiarze 256 kB - można było korzystać tylko z 1 biosu na raz.

    Ostatnia wersja konsoli (1.6) nie miała kości TSOP czyni nie można w niej wykonać modyfikacji TSOP flash.

    We wszystkich konsolach można było zrobić softmod - modyfikację "nietrwałą" oraz zamontować chipa.

    Jakbym kupować to bym szukał wersji 1.0 lub 1.1 jeśli bym nie znalazł to wersję 1.2 lub 1.3.
    Konsole 1.6 bym brał jakby już nic innego nie było:)
     
  4. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Dobrze, dziekuje a jesli chce wykonac przerobke softmod taka jaka prezentowal gangst3r to kazda konsola bedzie dobra?
    Szczerze mowiac to rozgladalem sie za konsola w wersji 1.6 gdyz uznalem ze im konsola nowsza tym jej laser bedzie mniej zniszczony. W sumie juz dowiedzialem sie co to jest tsop, i tak naprawde nie bedzie mi potrzebna podmiana biosu interesuje mnie tylko odpalanie orginalnych gier xbox'a, kopii gier xbox'a z dvd i kopii gier xbox'a z HDD. Chyba ze tsop jest do tego bardzo potrzebny. Prosze o pomoc ;)
    Jest do teWyslano z mojej Toshiby AC100. :)
     
  5. Bzyku_PL

    Bzyku_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2013
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rzeszów, Poland
    Znając Gangst3ra wiem że wykonał to w taki sposób aby działało to na każdej konsoli ;)
    Podeślij linka do metody ot rzuce okiem :)

    To tego co piszesz wystarczy softmod :)

    EDIT: Już znalazłem:)
     
  6. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    A czy na softmodzie odpale XBMC?
    Co ogolnie moge zrobic na samym softmodzie? Tym od Gangst3r'a.

    Wyslano z mojej Toshiby AC100. :)
     
  7. Bzyku_PL

    Bzyku_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2013
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rzeszów, Poland
    Tak - urochomisz XBMC.
    Możesz też mieć ten program jako domyślnego dasha.

    Masz niemal całą funkcjonalność konsoli (możesz oglądać filmy, odpalać gry z dysku, zmienić dysk na większy itp).
    Jest to jednak przeróbka "nietrwała" czyli wywalisz jakiś potrzebny plik i będziesz miał problem.

    Jak już zrobisz sobie softmod to pobierz i nagraj sobie także Autoinstalera którego stworzył Gangst3r - przyda ci się do zainstalowania dodatkowego oprogramowania :)
     
  8. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Czyli najlepiej nic nie wywalac z dysku tak? Co mam zrobic zeby nie popsuc przerobki na moim Xboxie? Albo czego mam nie robic?
    Wyslano z mojej Toshiby AC100. :)
     
  9. Bzyku_PL

    Bzyku_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2013
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rzeszów, Poland
    Wywalać można ale jak się wie co ;)

    Na softmodzie nie wolno ruszać partycji C - to co tam jest musi tak być.
    Dodatkowo możesz zrobić żeby konsola startowała z Partycji C,E,F lub G (jeśli masz zmieniony dysk na większy) wtedy także nie możesz ruszać plików dasha - logiczne. Nie wolno także odblokowywać dysku.

    Nie da się tego w kilku zdaniach opisać.

    Wszystko masz ładnie wytłumaczone w tym instalerze od Gangst3ra:)
     
  10. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Dobra dobra, chyba rozumiem, wiec analogicznie nie moge ruszac partycji z dashem tak? A czy moge jakos zepsuc konsole z miejsca xboxa? Mam male dziecko w domu wiec pytam czy jest taka mozliwosc? A i jeszcze jedno, rozumiem ze jezeli zablokuje dysk to moge wgrywac na niego gry bez odblokowywania? Tak duzo pytan :eek:

    Wyslano z mojej Toshiby AC100. :)
     
  11. Bzyku_PL

    Bzyku_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2013
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rzeszów, Poland
    Najlepiej jej nie ruszać.

    Jakie uszkodzenie masz na myśli? Softu czy hardware'u ?

    Dysk domyślnie w konsoli jest zablokowany. Na innej modyfikacji (chip lub flash TSOP) może być odblokowany. Na softmodzie musi być zablokowany!

    Konsola podczas rozruchu odblokowywuje dysk unikalnym kluczem i jest on w takim stanie do momentu zaniku zasilania (wyłączenia konsoli).
     
  12. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    O popsucie mam na mysli ze jesli dziecko wezmie pada do reki to czy nie kliknie czegos takiego zeby popsuc jest na tyle kumaty ze nie rzuci konsola. Jak sprawdzic czy dysk jest zablokowany? A i jeszcze jedno dajmy na tomam ten zablokowany dysk, jak mam na niegozie zablokowany i wrzucic gierki? A i chyba ostatnie pytanie co jesli zechce wymienic dysk na wiekszy a ten dajmy na to fabryczny bedzie zablokowany i z przerobka.
    Wyslano z mojej Toshiby AC100. :)
     
  13. BBBB

    BBBB Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2012
    Posty:
    211
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Opłaca się w ogóle kupować skoro halo co wyszło na xboxa jest także na kompa? Chyba że są jakieś inne exy.
     
  14. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Forza, Fable itp. ;)

    Wyslano z mojej Toshiby AC100. :)
     
  15. Flips

    Flips Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Halo 1 moze graficznie odbiega bo sterowanie nawet w Halo 4 nic sie nie zmieniło-. Ale zagraj na jakimś kompie w 4 osoby, w niektóre gry na 1 xklocku ne ma problemu, jak sie ma 4 pady. Wwiekszość w 2 osoby można. Pady nie raz zaliczyły glebe, i żyją . Pobawisz sie i ty w niektóre gry i 3 znajomych, Off line. Zna ktoś coś na kompa co to przebije . 4 osoby na jednym ekranie grające na jednym xbox-ie (nie potrzeba ludzi do pt zbierać).
    Ps. Pisząc 1 mam na myśli Xbox-a360 nie 1. A Xbox360 to nie PC. Dziecko musiało by być wybitnie uzdolnione by coś popsuć:untroubled:.Prędzej tata:worked_till_5am:
     
Wczytywanie...

Poleć forum