1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Weryfikacja ImgBurn i pytanie o wynik ABGX

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez BoonRevo, Luty 13, 2013.

  1. BoonRevo

    BoonRevo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Witam, kupiłem IHASa 124-19 B, konwerter Unitek i postanowiłem w końcu dzisiaj zacząć nagrywać gry (jestem w tym kompletnie zielony).

    1) Przepuściłem Forze 4 przez ABGX, obie płyty przeszły poprawnie proces, zacząłem nagrywać i w połowie weryfikacji pierwszej płyty wyskoczył błąd I/O. Gra po włożeniu do konsoli normalnie się odpaliła i jak na razie wszystko normalnie działa, czy mogę mieć jakieś problemy w dalszej części gry jeśli płyta nie przeszła całej weryfikacji (powodem może być bufor ustawiony na 80 który już zmieniałem na 512). Teraz mogę spokojnie nagrać 2 płytę (nie mam wielu płyt i przez najbliższy czas nie kupie więc nie chce namarnować)
    2) Chciałem bratu nagrać grę Epic Mickey 2, która jest XGD3, ale w ABGX na końcu wyskakuje komunikat "AnyDVD style corruption was not detected", czy obraz jest zepsuty, czy mogę to normalnie teraz nagrać? Nie ma żadnych czerwonych komunikatów, same żółte i zielone (ten ostatni też zielony)

    Proces nagrywania u mnie wygląda tak:
    ABGX (ustawiony wedle zaleceń z forum) -> Odpalenie BurnerMAXa z płytą Verbatim Made in Singapur i "zburnowanie" go -> ImgBurn 2,4x

    Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki za pomoc :)

    Edit1: Call of Duty Black Ops II też się zweryfikowało do 49%, ale jak się do konsoli włoży to działa, jutro sprawdzę czy się instalują gry.

    Edit2: Gry się nie instalują, poradzi ktoś coś? Może jakoś te opcje trzeba ustawić tylko jak?
    Force Hyper Tuning
    Online Hyper Tuning
    Overspeed
    SmartBurn

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. BoonRevo

    BoonRevo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
  4. torus

    torus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radom
    verbatim

    ? Force Hyper Tuning: Disabled
    ? Online Hyper Tuning: Disabled
    ? Overspeed: Disabled
    ? SmartBurn: Enabled

    ? Włącz OPC ( zakładka Write -> Page1 -> Perform OPC Before Write ).

    ? Bufor ( zakładka Tools -> Build -> Page2 -> Read Buffer Size )
    ustaw na maksymalny, czyli na 512MB.

    ? Zakładka I/O -> Page2 -> Buffer Size -> 512MB


    Ja mam VERBATIMY MKM003 i na tych ustawieniach smiga
    Polecam rowniez poradnik jak nagrywac gry xgd3
    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-79/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-134486/
     
  5. BoonRevo

    BoonRevo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Nagrywam według poradnika, ale gdzie te opcje mogę znaleźć? ? Force Hyper Tuning: Disabled ? Online Hyper Tuning: Disabled ? Overspeed: Disabled ? SmartBurn: Enabled
     
  6. cder

    cder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    76
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    sochaczew
    to są ustawienia samego ihasa masz to w aplikacji - eeprom utility w zakładce opcje.
     
  7. torus

    torus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radom
  8. BoonRevo

    BoonRevo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    A jeżeli nie chce flashować nagrywarki, tylko korzystam z BurnerMax Payload Tool v0.15 to też mam te ustawienia jakoś zmienić, czy to się robi samo?

    Nagrałem Forze 4 disc 2, ale znowu w 49% weryfikacji I/O... co jest z tym nie tak? :(
     
  9. kontry1

    kontry1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 20, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    chce odświeżyć temat, mam to samo. Próbuje wg. poradników nagrać płytke IMGBurnem ale w połowie weryfikacji zawsze wyskoczy błąd. Mam ihasa wgrany firmware na platinumy (na verbatimach to samo) , ustawiałem bufor, OPC, Prędkość na optymalne. Nie nagrywa ani gier xgd2 ani xgd3. Mam dysk zapełniony na maxa (nie wiem czy ma to powiązanie) Może macie jakieś propozycje. Na pewno ktoś wie co jest nie tak. Moje sugestie to nagrać CloneCD. Prosze o jakieś podpowiedzi bo bankrutuje przez płyty.
     
Wczytywanie...

Poleć forum