1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wgranie Nowego Frimware LT+ 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez szlagus, Marzec 3, 2012.

  1. szlagus

    szlagus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam otoz mam kilka pytan od razu uprzedzam ze nie jestem jeszcze narazie zbyt obeznany w temacie xbox i obrobka jedynie to co przez ostatnie mi czasy wyczytalem tutaj na forum.
    No wiec zaczne mialem obrobionego Xboxa najprawdopodobniej byl to LT+ 1.1 gdyz sciagniete obrazy gier od razu nagrywalem na plytke i fruwaly co mi sie podobalo (podobno na LT+ 1.1 wlasnie tak bylo jak wyczytalem tu na forum).
    Ostatnie mi czasy niestety przestaly mi dzialac te nowsze gry (od razu pisze mialem dasha 12625).
    Pol swiadom ze strace obrobke postanowilem zaktualizowac dasha zrobilem to online (konsola sie posypala poniewaz blad przy aktualizacji blablabla... Ale ocucilem ja do zycia dashem 13599 - wgralem przez pendrive i po podlaczeniu do internetu pobrala sie najnowsza bez problemu).

    Teraz przy najnowszym dashu potrzebna jest podobno obrobka LT+ 3.0 i taka chce mi wgrac koles ktory moze mi obrobic x'a na nowo tylko teraz tak kilka pytan:

    - Czy gry ktore sobie wypalilem pod obrobke (LT+1.1?) przestana dzialac poniewaz gry do wersji 3.0 nagrywa sie inaczej ?

    - Czy moze oplaca mi sie znow wgrac LT+ 1.1 by nie bawic sie z re-burnem gier (dodam tutaj ze koles ktory chce mi obrobic Xboxa powiedzial ze do obrobki ktora mialem dostalem plytke (faktycznie mam taka plytke ale do tej pory nie wiem po co ona) ktora "przechodzi" nowsze zabezpieczenia gier, a znow kolega od ktorego kupilem Xboxa powiedzial ze to plytka do grania przez internet aby nie dostac bana nie wspomne juz o tym ze kolega stwierdzil ze ma iXtreme 1.8 co sie okazalo ze takiego w ogole nie ma.) ?

    - Uzyskalem tez informacje ze do LT+ 3.0 mozna robic aktualizacje i nie leci obrobka na ile to prawda (przeciez tak naprawde nigdy nie wiemy kiedy wyjdzie dash i aktualizacja ktora usunie obrobke a moze sie myle) ?

    Ale to pogmatwalem... Mam nadzieje ze nie za bardzo aby zrozumiec o co chodzi i dziekuje z gory za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Będą działać bo sa xgd2

    2 pyt- wgrywaj 3.0
    3 pyt- prawda
     
  4. szlagus

    szlagus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli na nowym LT+ 3.0 rowniez stare gry xgd2 bede mogl nagrywac bez zadnych programow zew typu patchowanie itp jak do tej pory na LT+ 1.1 ok milo.

    Co do wgrania mysle ze wezme sie za to sam tylko nurtuja mnie jeszcze pytania:

    Czy nagrywarka iHash trzeba nagrywac tylko gry xgd3 ?

    Co to sa te patche do LT+3.0 itp co one wspomagaja i czy po wgranie LT+3.0 od razu musze je wgrywac ?
    Nie czytalem jeszcze za duzo poradnikow co do flashowania fw czy sa jakies w PL jezyku wraz z linkami do odpowiednich dla roznych napedow (w innych jezykach juz widzialem opisy) ?
     
  5. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    tak

    Xgd2 też możesz

    Chyba chodzi Ci o topolgie. Gry XGD3 przepuszczasz przez abgx i on dogra co trzeba
     
  6. szlagus

    szlagus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki za szybkie odpowiedzi mam jeszcze jedno pytanko

    Naped mam lite-on (pasuja kolorki kabelkow 2x zolty+tacka jak na screenach z innego tematu) obstawialbym ze jest to wersja:
    83850Cv1 poniewaz konsola wyprodukowana w: 08-08-2008 (nie jest to wersja arcade mam z dyskiem twardym)
    jakie jest prawdopodobienstwo ze to ten model?
     
  7. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wgraj tego Dash'a Xbox 360 Dashboard Update 2.0.13604.0 Download with Avatars Twój napęd po aktualizacji będzie Liteon'em 02510C.
     
  9. szlagus

    szlagus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przelukam jeszcze roznice modeli Lite-On'ow z tego co wyczytalem do tej pory w modelu o ktorym napisalem wyzej nie potrzebna jest zabawa z "usb probe" przy wyciaganiu klucza stad moje pytanie.

    @Rafau666 dzieki za linka ;-)
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Poszukaj odpowiedzi na to pytanie w tym poradniku: JungleFlasher v0.1.92 Beta (304).rar
     
Wczytywanie...

Poleć forum