1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wgranie sflashowanego firmware

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sebastian6191, Lipiec 2, 2011.

  1. Sebastian6191

    Sebastian6191 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Posiadam Xboxa360 arcade z lt+ 1,6. Niestety muszę zaktualizować dasha więc stracę przeróbke. I tu moje pytanie, jak wgrać sflashowany FW do xboxa ? Posiadam klucz napędu. Mam napęd Liteon. Szukałem na forum ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. CMP

    CMP Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to znaczy ze jednak tak aktualka usuwa przerobke? szkoda bo muzdzylem nad tym caly dzien i mialem nadzieje ze da sie cos z tym zrobic
     
  4. Sebastian6191

    Sebastian6191 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie jestem pewien czy usuwa, ale wydaje mi się że tak
     
  5. Pit2

    Pit2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak nowy dashboard usuwa softa.A co do tego to liteon jest jednym z najpopularniejszych więc nie cięzko jeśli wpiszesz w google ale radze ci jeśli słabo się znasz na ang lub na windowsie to oddaj specjaliscie ja wczoraj bawiłem się z moim hitachi 7h ale udało się :D.
     
  6. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie ma lt+ 1.6, zapewne chodzi Ci o ixtreme 1.6. Zaktualizuj dasha do 12625 to nie stracisz. Na forum wszystko jest napisane, widocznie źle szukałeś. Jak nie umiesz przerabiać, to lepiej zapłać komuś, kto się zna i nie zepsuje.
     
  7. Sebastian6191

    Sebastian6191 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam tego dasha, ale nowe gry chcą aktualizacji.
     
  8. Pit2

    Pit2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    podaj tytuł gry jeśli jest to coś w stylu Dirt 3 i nowsze to nie sciągaj bo w dircie 3 jest już ten nowy dash który usuwa przeróbkę.
     
  9. Sebastian6191

    Sebastian6191 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dirt 3 i dungeon siege 3, ale chodzi mi o to żeby odpalić te gry więc chce sobie zaktualizować dasha i przerobić konsole
     
  10. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Masz Ixtrime 1.6 ,więc pewnie zmieniasz wave na 3.
    Zrób aktualizacje 2.0.12625.0 ale z pendrive i powinno być ok.
     
  11. Sebastian6191

    Sebastian6191 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam tego dasha w konsoli, czyli żebym mógł odpalić nowsze gry musze je patchowac do wave 3 ?
     
  12. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Jak masz Ixtrime 1.6 to tak ,lub aktive iso .
    Tylko gry bez AP 2.5 (COD BO, ACB, NFS HP, Fable 3, MW2 i Halo ReacH) .
     
  13. Sebastian6191

    Sebastian6191 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli gier z AP 2.5 nie włącze na tym FW ?
     
  14. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Nie .
    Dodam że na LT+ 1.9 i tak będziesz musiał prędzej czy później przerobić -
    - (nie tylko Ty ale i wszyscy) którzy chcą grać na kopiach w nowości.
     
  15. Sebastian6191

    Sebastian6191 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za pomoc. Mam jeszcze ostatnie pytanie. Czy jeśli mam klucz napedu wystarczy że podłącze napęd do komputera kablem SATA czy trzeba coś jeszcze podłączać/lutować żebym mógł wgrać sflashowany FW ?
     
  16. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Jeżeli masz odpowiedni kontroler ,to sata ,wg.poradnika spoof na 1.9 i tylko od " wgrywanie ".
     
  17. Sebastian6191

    Sebastian6191 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mógłbyś podać link do poradnika bo nie umiem tego znaleźć -_-
    http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html znalazłem tylko to ale nie ma tam nic o 1.9
     
Wczytywanie...

Poleć forum