1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wgrywanie firmware iXtreme LT 1.1 Liteon na istniejący iXtreme 1.6

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez arbgor, Sierpień 13, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. arbgor

    arbgor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    mam zrobioną przeróbkę iXtreme 1.6, konsola z napędem Liteon.
    Podobno aktualizację do iXtreme LT 1.1 mogę zrobić samemu bez lutowania i dodatkowego sprzętu.
    Czy rzeczywiście wystarczy zdemontować obudowę i podłączyć napęd do PC z kontrolerem VIA zwykłym kablem SATA a następnie wgrać nowy firmware, który dostępny jest w necie do pobrania programem DosFlasher?

    Czy ten tutorial:
    Jak wykonać flashowanie napędu Benq w Xbox 360 - Komputery.Spryciarze.pl - video

    w tym przypadku jest prawidłowy czy odnosi się tylko do BenQ?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bojer

    bojer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, można zaktualizować firmware napędu z iX 1.6 do LT bez klucza napędu i innych akcesorii, ale wciąż potrzebny jest zgodny kontroler SATA.
    Bez problemu aktualizacje wykonasz przy pomocy JungleFlashera :)

    Podany tutorial jest dla Benq - dla Liteona procedura wygląda trochę inaczej. Jeśli zna się angielski to najlepiej posłużyć się oryginalnym tutorialem do JungleFlashera, gdzie wszystko jest fajnie opisane :)
     
  4. gnom

    gnom Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale chyba musisz miec oryginalny KEY napedu ?
     
  5. arbgor

    arbgor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy mógłby mi ktoś napisać w punktach jak upgradeować iXtreme 1.6 do LT 1.1 na LiteOnie za pomocą JungleFlashera lub DosFlashera pls.
    Nie wiem czy DVD Key będzie potrzebny, nie wiem czy będzie potrzebna jakaś tam "igła i kabelki", nie wiem które punkty z różnych tutoriali trzeba ominąć a które wykonywać w tym przypadku.

    Wiem narazie tylko tyle:
    1. Rozebrać Xboxa i podłączyć napęd do PC do kontrolera VIA SATA - zasilanie będzie z konsoli
    2. Ściągnąć najnowszy FW iXtreme LT 1.1 dla Liteon, program JungleFlasher lub DosFlasher
    3. ................. (nie wiem co dalej) :)
     
  6. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    zasilanie z konsoli ,
    włączasz konsole uruchamiasz jungleflasher i robisz tak :

    odlaczasz sata od napedu
    wlaczasz konsole, wysuwasz tacke
    wyciagasz kabel od zasilania
    wsuwasz tacke do polowy, podlaczasz zasilanie napedu
    podlaczasz naped kablem sata do pc
    w jungle flasher przechodzisz do zakladki dvdkey32, ustawiasz port sata
    klikasz dummy from ixtreme - tym sposobem masz klucz
    potrzeba jeszcze wykonac spoof w jungle ze sciagnietego klucza do nowego fw

    potem jedziesz najlepiej w dosflash
    z bootowalnego pena wrzucasz L-O-Erase jeszcze

    1.Odpalasz Komputer z Bootowalnego Pendrive
    2.wpisujemy "dosflash liteon e CE00" (CE00 - to port pod który mamy podłączony napęd i sprawdź pod jakim masz go w swoim komputerze w programie jungleflasher)
    3.jak wyczyści napęd wpisujemy "dosflash" i gdy wykryje nieznany napęd, klikamy "y" i enter
    4.po czym wyłączamy i włączamy zasilanie, napęd powinien się odblokować
    5.program zapyta nas o numer pod jakim wystąpił napęd, więc wpisujemy go i klikamy enter
    6.eraz wybieramy "w" (WRITE) i enter, a następnie podajemy nazwę pliku, który przygotowaliśmy na pendrive
    7.czekamy aż banki zostaną wgrane i gotowe
     
  7. kolo1108

    kolo1108 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. RSA

    RSA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    326
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Znaczy sie co ?? Zmieniac FW napedu, chyba prawie wszyscy co tu siedza na forum.
     
  9. matt011

    matt011 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wałbrzych
    wystarczy tylko kilka razy przeczytać ze zrozumieniem wiem na swoim przykładzie bo xobxa mam dopiero 5 dni sprawdziłem wszystko działa :)
     
  10. #PCMR

    #PCMR Ryżownik V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2007
    Posty:
    239
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Opole
    Zamykam :)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum