1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

wgrywanie flasha przez Via 6241A(kontroler)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez romecio, Sierpień 3, 2012.

  1. romecio

    romecio Banned

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mam pewien problem z wgraniem flasha gdy wgrywalem lt 3.0 juz prawie zapisywalo lt ale program jungle flasher sie zawiesil(zresetowalem komputer i teraz wogole nie wykrywa napedu.(probowalem z 10 razy i nic) mam controller Via 6241A pci sata ( moglbym do niego prosic jakies sterowniki czy cos) oraz czt trzeba usuwac jakis plik viamraid.sys

    windows xp

    czasami gdy wogole wlaczam konsole i jest ona podlączona z kompem na sata to komputer momentalnie sie wiesza i musze odlaczyc konsole i dopiero wszystko wraca do normy .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
  4. romecio

    romecio Banned

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a nie czasem nie wykrywa go poniewaz fw zostal wykasownay i go poprostu nie wykrywa? tzreba kliknać liteon erase i powinno zaskoczyć?
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    tak mozesz spróbowac

    liteon erase i intro
     
    1 osoba to lubi.
  6. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    viamraid.sys wykasuj ni wykrywa bo nie ma fw
     
    1 osoba to lubi.
  7. romecio

    romecio Banned

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jutro bede próbowal jak cos to dam znać
     
  8. romecio

    romecio Banned

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    przywraca mi status vendor mode i to wszystko idzie ładnie ale gdy klikam czy to write czy erase juingle flasher wyswietla brak odpowiedzi za kazdym razem gdy klikam write pisze cos ze wysła sygnal aby zrobic to erase i dorazu brak odpowiedzi i cały czas tak? wiecie moze w czym problem raz wyswietlilo mi sie reading bank 0 ale odrazu brak odpwiedzi ,czemu ????
     
  9. romecio

    romecio Banned

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  10. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    pod dosflashem wgraj fw
     
  11. madluxx

    madluxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KATO
    Brak odpowiedzi - usuń viamraid.sys z windows - restart i nie powinno sie juz wieszać.
     
  12. romecio

    romecio Banned

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    spróbuje jutro dzięki , jak nie pojdzie jutro na jf to bede sie bawil dosflashem bo narazie nic o nim nie wiem(nie interesowałem sie)
     
  13. romecio

    romecio Banned

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    odnosnie dosflasha to skad mam wiedzie jaka partycje wpisac na początku jak juz zbootowalem z pena oraz ja nie mam czegos takiego na pen drive ja dosflash.exe tylko dosflash32.exe pomocy bo nie wgram flasha

    co robić ?
     
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  15. romecio

    romecio Banned

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    moze mi ktos pomóc sie tym uporać,prosze...
     
  16. romecio

    romecio Banned

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    udalo sie wszystko ale znow w dosflshu zatrzymalo sie na erasing tak jak w jf co poradzić?? pozmocy
     
  17. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    iteon erase do skutku zmien kabel sata na inny
     
  18. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Na innym pc spróbuj

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  19. romecio

    romecio Banned

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a gdy wgrywam oprogramowanie w dosflashu to musze miec zainstalowane sterowniki do kontrolera via vt6421 a czy tylko w jf sa potrzebne?
     
  20. romecio

    romecio Banned

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    pomóżcie ,prosze sam sobie nie poradze flas***e naped 3 dzien i bez skutku...
     
  21. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Idź do jakiegoś kolegi i uniego spróbuj.kiedyś też się meczylem z tym. Musiałem zmienić pc.a miałem identyczny problem.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum