1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

wgrywanie gier Jtag

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Cinek_END, Czerwiec 2, 2011.

  1. Cinek_END

    Cinek_END Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Domu
    wgrywanie Jtag

    Prosze o pomoc :
    a mianowicie wytlumaczenie jak powinno sie wgrywac gry z kompa na dysk zewnetrzny ( do jakiego folderu i w jakiej postaci ... ) - jakich programow uzywac itd ..

    dysk juz skonfigurowany pod xboxa . Xexmenu i Freestyledash 2.0 rowniez sobie wgralem na HDD

    z gory dziekuje za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Na początek rozpakuj gry przy pomocy np. XBOX360 ISO Extract. Następnie wrzuć rozpakowane gry na dysk zewnętrzny(tam gdzie Ci wygodnie np. Usb\Gry). Na koniec w ustawieniach FSD wskazujesz ścieżkę do folderu z grami i czekasz aż przeskanuje. I to byłoby na tyle :)
    PS. Jak będziesz miał jakiś problem z tym to napisz na gg.
     
  4. Cinek_END

    Cinek_END Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Domu
    dzieki tak zrobilem :)
    xexmenu odczytal gre bez problemu - Dirt 3 ale nie chciala sie uruchomic ( wywalilo blad aby ponownie pobrac gre czy cos w tym stylu ) ale zainstalowanie Dashlaunch 2.21 rozwiazalo problem :) . Teraz wszystko smiga elegancko , potem sprawdze czy NFS HP ( z ap 2.5 tez odtworzy bez problemu )

    Edit : Jednak NFS HP ( z ap 2.5 ) mi nie dziala ..
    Jakies porady ???.
     
  5. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Użyj Iso2God do przerabiania gier. Mi wszystko śmiga. Widzę , że nie doczytałeś tego tematu , co zamknął Ci "zły dotyk".
     
  6. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Jak można mieć jtag i nie wiedzieć jak wgrać gry... A nfs i dirt nie działa bo masz pewnie stara wersje freeboota. Zaktualizuj go i wgraj dashlaunch.
     
  7. Cinek_END

    Cinek_END Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Domu
    gry ktore sciagne sobie w formacie ISO i przepuszcze przez wx360 dzialaja normalnie
    tylko mam problem z grami nagranymi juz na DVD ImgBurn'em .
    Wlaczam IMGburn > robie obraz płyty ( do ISO ) > przepuszczam przez wx360 > kopiuje na dysk > na klocku wszystko ladnie pieknie > klikam default.xex i czarny ekran :D

    a jak wezme ta sama plyte skopiuje na dysk przez freestyledash to dziala bez problemu ?
     
  8. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Z mojej autopsji....(zrobiłem tak 1500100900 razy i All OK)

    1. Masz nagraną grę na płytce,
    2. Włanczasz CloneCD i zgrywasz jako obraz.
    3. Przerabiasz ten obraz Iso2God i na dysk do konsoli.

    Skan w FSD i po co klikać default.xex , jak gra jest w spisie...??

    FSD2.0Rc2.1 i Dash Launch 2.21 i wszystko musi śmigać.
     
  9. Cinek_END

    Cinek_END Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Domu
    gdzie jest we freestyle taka opcja scanning ?
    Mi nie wyswietla listy gier w FSD

    W Xexmenu mam liste gier i tam uruchamiam
     
  10. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    FSD ci nie skanuje, bo jest nieustawione. Dokop się tutaj. I po co tak kombinować skoro masz te gry na płytach. Zrzuć na dysk normalnie przez NXE (standardowy xboxowy dashboard) tak jakbyś to robił nie na jtagu, a potem odpal NXE2GOD i po sprawie.
     
  11. Cinek_END

    Cinek_END Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Domu
    dzieki zrobilem tak jak napisales :)
    a jak ustawic zeby pokazywalo na gorze temp w FSD ?
     
  12. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Wciśnij prawy analog. Ew w ustawieniach zaznacz automatyczne wyświetlanie po uruchomieniu. Gdzieś na 1 zakładce w generals.

    EDIT:
    A screenshoot z FSD robisz lewą gałką. Znajdziesz go w FSD:\Data\Screenshoot (czy coś podobnego) :p
     
  13. Cinek_END

    Cinek_END Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Domu
    a czy takie temp sa ok ? Bo u ciebie widze sa sporo nizsze niz u mnie ...

    [​IMG]
     
  14. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Bo konsola była uruchomiona 5 minut. :p Wentylatory mam na 60% i średnio temp w FSD (jak zostawię dłużej nic nie robiąc) trzyma się w granicach CPU, GPU około 53-55 stopni, a ram się nagrzewa do około 58-62 stopni. Po grze w coś jest około 6-7 stopni więcej.
     
  15. Cinek_END

    Cinek_END Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Domu
    aha , ja po kilkunastu minutach w crysisa zrobilem screena

    a jak mozna ustawic wentylatory , zapytam przy okazji :p
     
  16. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    No to temperatury masz bardzo zbliżone do moich. :p Falcony chyba tak już mają. Wiesz co.. może czas najwyższy przejrzeć co FSD ma w opcjach? :p

    EDIT:
    Dodam jeszcze, że jak masz ustawiony net w konsoli to FSD ci pobierze okładki itp. Żeby lista jakoś ładnie wyglądała. :p
     
  17. Cinek_END

    Cinek_END Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Domu
    wystarczy podpiac kabel LAN do routera i odpalic FSD ? i pobierze okladki i opisy ? Czy trzeba jakos specialnie cos w opcjach poustawiac ?
    Zeby bana nie zlapac ?

    @edit :
    a jest tak mozliwosc zeby ustawic uruchamianie FSD w bibliotece gier ? Tak jak XeXmenu ? Zeby nie uruchamiac go dopiero po wejsciu do programu
     
  18. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Ściągnij i przeczytaj sobie co nieco o dashlaunch.
     
  19. Cinek_END

    Cinek_END Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Domu
    Jesli masz pisac takie odpowiedz to wiesz co ... lepiej wcale nie pisz.
    Temat zalozylem wlasnie po to zeby sie czegos dowiedziec a takie odzywki typu: poczytaj o tym czy o tamtym ... , masz Jtaga a nie wiesz takich rzeczy ... ?

    Prosze tylko o odpowiedzi na moje pytania a nie zbedny SPAM.
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No ale dobrze ci napisał pobierz dashlaunch poczytaj readmy, tam masz jak skonfigurować. Instalacja jest prosta masz pytania dajesz yes lub no. Później zostaje ci stworzenie launch.ini i wskazanie pliku xex startowego freestyle dash. Lecz jak tobie się czytać nie chce to gxxno dostaniesz;)
     
  21. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Wystarczy odrobina chęci i pomyślunku, a do wszystkiego dojdziesz samemu. Jak będziesz samemu wszystko ustawiał i testował to o wiele więcej zapamiętasz i nabierzesz biegłości w temacie. Poza tym temat dashlauncha był już kilka razy poruszany. Bezsensu jest tłumaczenie każdemu z osobna tego samego... Chyba trzeba pomyśleć nad tutorialami... W ogóle to przydałby się na forum dział poświęcony jtag dostępny dla każdego...
     
Wczytywanie...

Poleć forum