1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wgrywanie LT+ 1.9 do konsoli z napędem Hitachi-LG

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dominoko12, Czerwiec 17, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. dominoko12

    dominoko12 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam!
    Chcę wgrać nowego Flasha do mojego napędu, w napędzie jest wgrany już LT+ 1.1. Mam prośbę, proszę o umieszczenie dokładnych instrukcji jak wgrać najnowszy flash do mojego napędu. I mam pytanie czy ten flash odczyta mi stare gry, które mam nagrane? Proszę o odpowiedź.

    I jeszcze pytanie pierw wgrać nowego dasha czy wgrać flasha?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Najpierw zczytaj klucz ,to musisz mieć.
    Jak już masz klucz to dowolnie co zrobisz ,ale najlepiej by było jak być wgrał OFW zaktualizował dash ...
    I dopiero przerobił na 1.1 .
     
  4. motek

    motek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    Przyłączam się do pytania. Co zrobić jak mam już klucz napędu ??
     
  5. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Możesz przystąpić do flashowania, jest artykuł na forum po prostu poszukaj.
     
  6. dominoko12

    dominoko12 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ale są tylko poradniki jak sflashować Liteona nie ma jak flashować Hitachi LG. Mógłby mi ktoś dać link do instrukcji jak zczytać klucz z Hitachi-LG i go sflashować? Jeszcze jedno pytanie czy można taką operację wykonać podłączając napęd xboxa do płyty głównej?
     
  7. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    4.3 Hitachi [HIT]
    1. Majac podlaczony naped odpal JF, przejdz do zakladki Hitachi GDR-3120L i z wysuwanej listy portow wejsc/wyjsc [I/O Port] wybierz port na ktorym masz podlaczony naped przez kabel SATA. Zalecane jest tez uzywanie WinAPI zamiast PortIO, jako, ze ten drugi moze robic problemy z napedem Hitachi.
    2. Zeby cokolwiek robic z oprogramowaniem Hitachi musimy ustawic naped w tryb B [ModeB]. W tym celu klikamy Send Mode B, czekamy az proces skonczy. Teraz naped powinien byc widoczny w Windowsie, jak kazdy inny naped optyczny.
    3. W okienku 'Drive Revision' ustalamy firmware napedu, ktory musi zgadzac sie z tym, ktory widzimy w "f/w rev:" w okienku Port Properties. Dla FW do 78 przechodzimy do punktu 4, dla FW 79 przechodzimy do punktu 5 [a potem 6]. Majac FW 78 przechodzimy od razu do punktu 6.
    4. FW 32/36/40/46/47/58/59
    Majac naped w ModeB i majac ustawiony rodzaj oprogramowania [46/47/etc.] z Flashing Options wybieramy Dump Drive, a z Transfer Method wybieramy Mode Select po czym klikamy na Read to Source. Zapisz wynikowy firmware w bezpiecznym miejscu. Przechodzimy do punktu 7.

    5. FW 79
    Najpierw musimy sciagnac obraz plyty audio stąd, wypalamy ja uzywajac IMGBurna pobranego stąd. Wkladamy plytke do czytnika Hitachi i klikamy w przycisk 79Unlock w JF. Jezeli przedtem odpalil Wam sie WindowsMediaPlayer czy inny crap, wylaczcie go przed kliknieciem w JF. Po udanej procedurze, tacka z plytka powinna wyjechac, zaraz po tym przechodzimy do punktu nastepnego.
    6. FW 78/79 [odblokowany]
    W Transfer Method wybieramy RAM Upload a we Flashing Options wybieramy Dump Drive. Klikamy w Read to Source, zachowujemy firmware w bezpiecznym miejscu.
    7. Czas na flashowanie napedu. Do tego celu, musicie miec paczke z firmware'ami w katalogu 'firmware' w katalogu JungleFlasher. Naped musi byc w Mode B, zebysmy mogli flashowac naped. Z opcji Flashing Options wybieramy Flash iXtreme po czym klikamy w przycisk Flash Hacked f/w. Krotko po tym wyskoczy monit, zeby zapisac plik - zrobcie to. Potem JF wykona test stabilnosci, to normalne a po zakonczonej procedurze po prostu kliknijcie Yes. Po tym kroku JF przejmie dowodzenie, sflas***e naped i zweryfikuje nadpisane dane.


    Ja z tego mało rozumię,ale robiąc napęd wszystko się wyjaśnia.
     
  8. dominoko12

    dominoko12 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam kilka pytań:
    1. Można to zrobić z poziomu Winsowsa?
    2. Czy potrzeba jaki kontroler sata na pci, czy wystarczy płyta główna z sata?
    3. Moglibyście dać linki do wszystkich potrzebnych plików łącznie z firmware LT+ 1.9?
    4. Czy trzeba nagrywać tą płyte audio która jest opisana w pkt. 5? Jak tak to skąd ją ściągnąć i czy trzeba ją nagrywać na płytę 8,5GB?
     
  9. dominoko12

    dominoko12 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czy wogóle jest firmware do mojego napędu? Proszę o odpowiedź również na powyższe pytania. Z góry dziękuję za odpowiedź.
     
  10. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    podłączam sie do pytania jest dostepne LT + 1.9 dla napędu hitachi v78 lub v79 ?
     
  11. madzixon

    madzixon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Z tego co mi wiadomo nie mam .
     
  12. pawson77

    pawson77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Do napędów hitachi nie ma 1.9 Latest Firmware Info!
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum