1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wgrywanie LT+2.0 BenQ i LiteOn V1

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez RaditZ, Październik 26, 2011.

  1. RaditZ

    RaditZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2011
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam Serdecznie!
    Przepraszam ze tu pisze ale tutaj można otrzymać odpowiedz w jak najszybszym czasie.
    Jaka jest różnica w przeróbce na np LT +2.0 między napędem BenQ VAD6038 a LiteOn V1.
    Jeśli coś pójdzie nie tak to proszę napisać co się stanie
    Pozdrawiam RaditZ
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sh1noPL

    Sh1noPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Drezdenko
    prawdopodobnie wgrasz tylko zly fw, zreszta na napedzie jest napisane dokladnie jaki to model
     
  4. RaditZ

    RaditZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2011
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dokładnie to mi nie chodzi o model tylko jak wgram LT +2.0 (znaczy moj kolega) i przy odpinaniu od zasilania moze sie zepsuć napęd?
    Czy jest oraz jakaś różnica miedzy przeróbką BenQ a Liteon V1?
     
  5. fatsou6

    fatsou6 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sprawa powtarzająca sie nagminnie ostatnio ale muszę poruszyć ją raz jeszcze:-/otóż w lipcu tego roku przerabiałem konsolę na ix 1.9, posiadam klucz napędu i robię wszystko według tutka na tym forum, niestety za nic nie mogę wgrać lt 2.0, przy "liteon erase" wyskauje status 0x52.proszę o pmoc, gdzie tkwi problem, dodam że mam najnowszego dasha.
     
  6. RaditZ

    RaditZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2011
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sorki ale to jest mój temat i chciałbym sie wreszcie dowiedzieć. Ja również mam LT 1.9 oraz klucz napędu. W czym jest problem w przerobieniu na LT+ 2.0 i jaka jest różnica między LiteOn v1 i BenQ 6038
     
  7. RaditZ

    RaditZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2011
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odświeżam
    Sorki za spam
     
  8. maxrozrywka

    maxrozrywka Banned

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Różnica jest taka, że z Liteona aby wyciągnąć klucz napędu trzeba zrobić PMT HACK.
     
  9. lokoking

    lokoking Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Benq łatwo się przerabia, ryzyka nie ma prawie wcale (trzeba być WIELKIM AMATOREM żeby coś spieprzyć). W liteonie trzeba wykonać trick z tacką i chyba odłączać/podłączać zasilanie, w benq nie musisz. Do benq musisz wgrać oczywiście inny firmware niż do liteona.
    Moja pierwsza (i jedyna :p) przeróbka była wykonana na napędzie benq i wszystko pięknie, szybko, ładnie poszło :). Znajdź jakiś dobry poradnik do napędu benq i do dzieła.
     
  10. RaditZ

    RaditZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2011
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Prosze o jeszcze więcej Odpowiedzi
     
  11. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Co chcesz wiedziec wiecej? Wszystko na forum jest.

    Sent from my X8 using Tapatalk :)
     
  12. RaditZ

    RaditZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2011
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czy jakoś inaczej się wgrywa na Liteona a na Benq
     
  13. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    benq robi sie inaczej niz liteona

    Sent from my X8 using Tapatalk :)
     
  14. Falandir

    Falandir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    202
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraśnik
  15. RaditZ

    RaditZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2011
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak zaktualizować Dash na najnowszy co mi jest potrzebne. Bo od gościa dostałem tylko:
    Dummy.bin
    Indentify.bin
    Inquiry.bin
    jf
    Key.bin
    Lite_CFW.bin
    Serial.bin
    Czy z których z tych plików jest OFW LeteOn V1?
    Pozdrawiam i prosze o jak najszybszą odpowiedz
     
  16. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    W ogóle nie ogarniasz nic totalnie. Daj to komuś bo popsujesz
    Tutorial masz w moim sigu jak chcesz spróbować
     
Wczytywanie...

Poleć forum