1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

wgrywanie przez xell

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez adam372, Styczeń 10, 2011.

  1. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    wgrywanie przez xell - problem

    Takie noobskie pytanie. Niech ktoś wyjaśni mi "jak krowie na rowie" jak wgrywać przez xell z pendrive. Jaka struktura katalogów, wymagane pliki startowe itp. Dodam że wywala błąd TRANSFER ERROR: 4 IN 0082/12 LEN=08 i wisi. Po odłączeniu pendraka przechodzi dalej.
    Pytam dlatego że nie mogę ręcznie wrzucić dash launch i free style dash bo komp widzi dysk z xa (notabene hitachi 60 GB) poprzez xplorer360 extreme2, ale partycja 3 jest pusta :( i nie mam dostępu do folderu content. Pod xem dysk chodzi normalnie.

    Przy okazji freboot robiony "easy freeboot 12611" i taki dash sie uruchamia, ale nfs czy fable 3 z płyty nie idzie. Inne gry chodzą. Jaka przyczyna bo na awatary to pies lał :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    1. sformatuj w NXE dysk twardy ^^
    2. skopiuj na pendrive normalnie na luzie byle jak dashlaunch, i inne programy (niewazna struktura katalogów)
    3. włączasz xexmenu (ówcześnie wypalone :d ) i na nim elegancko uruchamiasz dashlaunch, i co dusza zapragnie ...

    kupiles jtag'a ? :)
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jest specjalna wersja explorera dla dysków 60gb, prościej jest odpalić ci xexmenu z dvd, podłączyć pendrive skopiować z pendrive na hdd(FSD), instalacje dashlanuch przeprowadzisz już z pena. Edytując ini od dashalunch pozwoli ci na auto start fSD. Jesteś już w domu. Napęd musisz mieć przerobiony żeby odpalić z płyty gry, co do avatarów ściągnij najnowszy update z m$ doinstaluje ci same avatary
     
  5. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Czyli jaka. Wcześniej otwierałem właśnie explorer360 extreme2 dysk 60 tylko że nie ten akurat.

    Jakaś podpowiedź co tam wpisać :)

    Co do jatag`a to sam robiłem :)

    EDIT:
    Dodatkowo jeszcze. Xexmenu ładnie się uruchamia, kopiuje na dysk fsd, tylko potem nie bardzo wiem jak i co bo na dysku nic nigdzie nie ma (mowa o NXE) do uruchomienia.
    W hardware i lutownicy nie ma mocnych, ale z softem trochę mam problemy :( zwłaszcza że pierwszy raz się bawię w takie modyfikacje.
     
  6. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Razem z dashlaunch masz przykładowy plik launch.ini np


    w default wpisz ścieżkę do swojego freestyledash(dałem przyklad), wtedy konsola będzie z niego startować.


    Jak odpalisz fsd to w ustawieniach włącz serwer ftp i masz dostęp do dysku konsoli z poziomu pc
     
  7. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Ehhh. Jedynie jak na razie to Xexloadera moge z dysku odpalić :), Ale dobre i to na początek.
    Zapytam jeszcze czy FSD 2.0 RC 1.5 powinien widzieć gry na dysku instalowane pod NXE czy tylko te z NXE2GOD?
     
  8. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Oba rodzaje a także gry wypakowane do plików i umieszczone w folderach. Trzeba tylko podać w ustawieniach fsd ścieżki do nich, sam z automatu nic nie wykryje.


    Co do odpalania fsd. Po ściągnięciu najnowszego Freestyle Dash 2.0 RC1.6 i wypakowaniu masz w środku paczkę "FSD 2.0 Beta Update 6"

    - wypakowujesz do folderu i zmieniasz jego nazwę np na fsd
    - za pomocą xexmenu wgraj folder fsd na hdd1 konsoli
    - plik launch.ini wgrywasz na hdd1, dla tego przypadku powinien on wyglądać tak:

    - na koniec najnowszy dashlaunch. Interesuje cie folder installer w nim zawarty. Za pomoca xexmenu odpal default.xex z tego folderu. Po tych zabiegach konsola wystartuje z fsd którego dodatkowo musisz skonfigurować tak jak napisałem wyżej.

    Napisałem to najbardziej łopatologicznie jak sie da :D
     
  9. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Jest już tak jak powinno być. Dzięki mataman.
    Taka sprawa jeszcze. W root dysku zrobić foldery games, emu arcade itp czy wszystko walić na hdd:/content/00000000000000/ ?
     
  10. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Zrób foldery na gry, emu i homebrew. Do content nie dawaj nic poza god, dlc i grami arcade.
     
  11. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    No i walcze z ustawieniami FSD żeby gry i inne były widoczne i nic. W głównych ustawieniach nie ma nic na temat podania ścieżek dostępu, a jak wchodzę np. w folder z grami to pod Y są opcje, ale nic się nie dzieje po wciśnięiciu przycisku (nie wchodzi w żadne opcje). Powoli tracę już chęci na tego całego jtag`a, a i konsola potrafi raz na jakiś czas walnąć E79.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    W opcjach fsd jest miejsce na wskazanie ścieżek, E79 zły lut przy jtag lub plik nand trzeba by na nowo wgrać/zrobić ręcznie
     
  13. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Już doszedłem co i jak z tymi ścieżkami, ale i tak dzięki za cierpliwość. Co do tego E79 to freeboot był z 9199 na 12611 automatem robiony i to może temu tak czasem sie dzieje.
    Coś tylko z emu psx mam jeszcze problem bo go nie ma w dashu
     
  14. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Sprawdź połączenia Jtag, jeżeli jest ok to zrób ręcznie obraz nand. Potrzebne pliki wyciagniesz z obrazu z freebootem 9199
     
  15. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Ja też jak robiłem automatem z 9199 na 12611 to miałem E79. Ale to chyba dlatego, że toolbox nie obsługiwał aud clampa. Ręcznie zrobiony śmiga.
     
  16. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Co by nie robić śmietnika na forum nowymi tematami to zapytam tutaj.

    Ma ktoś "po naszemu" tutka do ręcznego zrobienia obrazu nand bo niestety mnie to jeszcze języka "wschodnich sąsiadów" uczyli w szkole :)
     
  17. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    istnieje takie coś jak google translator.
     
Wczytywanie...

Poleć forum