1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wgrywanie Savów z Gier

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Blackburn, Maj 7, 2010.

  1. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Witam,jako że dużo osób pyta jak wrzucić (podmienić )save'a postanowiłem
    napisać poradnik,może nie jest centralnie związany z grą online ,ale zamieszczę go tutaj

    1.Co będzie nam potrzebne ?
    *Xbox Save Editor
    *Xbox Hash Calculator
    *Save z naszej konsoli który chcemy zamienić
    *
    Kod:
    http://www.przeklej.pl/plik/savy-dla-xboxforum-rar-00142r6o896u

    *Save możemy pozyskać w taki oto sposób
    Idziemy do Partition 3/Content./nasz profil/ 000000000000000/tutaj są podfoldery gdzie znajdziesz savy,niestety nie da się ogarnąc który to który trzeba np wyciagac kazdy po kolei i sprawdzac datę edycji lub obrazek w xox save editorze,Ja pokaże na przykładzie fify -> zamianę składów ,tutaj wystarczy skopiowac na pendrive składy MOJA FIFA-Zapisz składy i dajemy pendrive

    2.Uruchamiamy Xbox Save Editora

    [​IMG]
    -Klikamy Open Save File
    -Wybieramy nasz pliczek pobrany z konsoli

    [​IMG]
    -Po załadowaniu klikamy Save ID Defaults
    -Ponownie dajemy Open Save File ,lub uruchamiamy drugie okienko programu
    i wybieramy nowy save ten który chcemy wgrać


    [​IMG]
    -Zaznaczyłem ID ,będa się one napewno róznić w tym celu dajemy Load ID's w celu wczytania ID z naszej konsolki,teraz powinny być takie same

    [​IMG]

    -Następnie zaznaczamy Local Sign,i dajemy Resign Save (Jezeli zapyta o plik KV podajemy ten który jest w folderze Xbox Save Editor)Screen niżej
    [​IMG]



    3.Otwieramy XBOX HASH CALCULATOR

    -Dajemy Open i wybieramy nasz przerobiony Save
    -Po wczytaniu Wchodzimy w zakładkę TOOLS i dajemy Calculate Hash Blocks

    [​IMG]

    Po tej czynności Nowy Save jest gotowy do zamiany z tym pierwotnym,w wypadku fify można składy wczytac w moja fifa-> wczytaj (w wypadku innego savu zamieniamy ,istniejacy juz na dysku,wczesniej robiąc na wszelki wypadek jego kopie,do wyciagania savów przydatny będzie też zapewne Xplorer360 -> również w paczce

    Poradnik wykonany przez Blackburn dla Xboxforum.pl
    w razie złego działu proszę o przeniesienie,i odwdzięczać się 'dziękuje' :)
     
    1 osoba to lubi.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. STARKILLER22

    STARKILLER22 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    Dla mnie to nic nowego a jakaś strona z sevami do gier??
     
  4. wrobe_l94

    wrobe_l94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rawicz
    Da się to zrobić kopiując save z pendrive?Czy jak wezme składy z FIFY to czy skasują mi sie moje ustawienia?
     
  5. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
  6. _DaRkNeS_

    _DaRkNeS_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2009
    Posty:
    300
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Wielkie dzięki :p byłem pewny ze sama podmianką nic nie zrobię.

    Edit:Znalazłem i podmieniłem save do GTA 4 któe jest zmodyfikowane i mam god mode wow, niezłe możliwości jak na samego save.
     
  7. Krzysiekk_421

    Krzysiekk_421 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy można skopiować save na pendriva i wtedy podmienić a potem włożyć pendriva i skopiowac do konsoli?
     
  8. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
    To aktywuje acziwki ? Tzn., jeśli ściągnę save 100%, np. MW2, to dostane 1000G ?
     
  9. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Acziki dostaje się chyba niezależnie od Save'a

    A nie da się zrobić czegoś takiego z DLC?
    Że dopasowuje się DLC kogoś pod swoją konsolę?
     
  10. wrobe_l94

    wrobe_l94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rawicz
    A skasują mi się ustawienia składów z FIFY?
     
  11. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    jezeli wrzucisz sobie na pendrive i wczytasz nowe składy to tak ,przeciez mozesz wczytac potem stare zaden problem ,akurat fifa ma taki plus że nie trzeba zamieniac save tylko wczytac z poziomu konsoli
     
  12. Macej5

    Macej5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    A co jak nie zrobi 3 punktu? Bo mi błąd wyskakuje jak chce otworzyć plik
     
  13. STARKILLER22

    STARKILLER22 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    Ja tu raczej nie powinienem odpowiadać na pytanie ale Hasch block nie jest wymagany żeby działało. Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić.



    @Blackburn jak możesz daj link do red dead redemption mod tool.Bo z tamtej stronki nie idzie.
     
  14. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Kod:
    http://www.megaupload.com/?d=6A9OEEUQ
    o to chodzi ?
     
  15. STARKILLER22

    STARKILLER22 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
  16. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    może sprobuj na innej przeglądarce i wyczyść ciasteczka
     
  17. Vantage

    Vantage Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej, ponawiam pytanie kogoś tam z 1 strony. Czy ktos wie, czy NA PEWNO nie dostaje się acziwów po wgraniu save ?
     
  18. borekgt

    borekgt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    76
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Legnica
    a moj problem polega na tym ze w przypadku forzy pisze mi ze ktoas musial zmienic ustwienia mojego profilu i nie mozna grac, wie ktos o co kaman? wszystko zrobione jak w 1 poscie. sprawdzane kilka sacow
     
  19. cipior06

    cipior06 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    Przed chwila wgrałem save do Fallout Ultimate Carnage i odblokowały mi się osiągnięcia. nie wszystkie ale te które były w "sejwie"(750g). Tak wiec chyba od save zależy czy się odblokowują osiągnięcie.
     
  20. Toniosm

    Toniosm Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, ja mam takie pytanie czy ktos probowal zmienic savy w grze "forza 3", bo nie wiem jak to zrobic robilem dokladnie jak w poradniku z tym ze w forza 3 nie ma savow w stylu gta IV gdzie masz bodajze 16 slotow na savy, tam sie kozysta tylko z jednego i wlasnie w tym tkwi porblem bo gdy podmienie seva to konsola automatycznie usuwa tego seva sciagnietego z neta i wlancza sie nowa gra z nowym sevem. z gory dzieki za pomoc
     
  21. Paviano

    Paviano Banned

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jarocin
    Toniosm, a ustawiłeś save pod Twoje konto? Chodzi o podmianę wartości żeby save chodził jak należy, a nie jako corrupted.
    Jak tak to spróbuj może odpalić w Offline.
     
Wczytywanie...

Poleć forum