1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wgrywanie softa-nowy dysk

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kreto92, Maj 8, 2013.

  1. kreto92

    kreto92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich

    Odrazu przepraszam jeżeli taki temat był poruszany i informuję że jestem kompletnie zielony.


    Mam pewnien problem z moim Boxem. Otóż wczoraj, po dłuuuugim czasie, wkońcu zacząłem go używać. Niestety, już na samym początku problem: Błąd 7 oraz Błąd 16.

    Poczytałem trochę forum i doszedłem do wniosku że sformatuje dysk (podłączyłem do komputera, formatowanie na Fat32). Ściągłem to : Xbox Mast3r Installer v2 . Sądziłem że zadziała jak instalacje Windowsa na kompie. Wkładam DVD, przygotowuje dysk i instaluje oprogramowanie. Niestety okazało się że debil ze mnie, i nie da się tego zrobić. Po włączeniu boxa nic się nie dzieje, DVD nie odczytuje.
    Dodam że jest załorzony piracki chip.

    Co należało by teraz zrobić ?

    Będę wdzięczny za każdą pomoc.
    Z góry dzięki serdeczne
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dysk wewnętrzny, zewnętrzny, napisz konfig Xa, bo nie wiem o co kaman
     
  4. kreto92

    kreto92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    xbox 1, wersja nie wiem, z chipem pirackim, dysk czyściutki-po formatowaniu (wewnetrzny seagate 40gb wejscie ATA)--mam nadzieje że ci pomoże
     
  5. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Sorry nie zrozumiałem postu, Xbox 1 to nie moja branża (nigdy sie nie dorobiłem)
    Może spróbuj sformatować z konsoli, sprawdź to dvd w konsoli, jeśli jest to jakiś default.xbe to uruchomisz z konsoli
     
  6. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Musisz otworzyć konsolę i sprawdzić połączenie kabli zarówno twardego dysku jak i napędu dvd. Jeśli wszystko jest ok to spróbuj z nagranego na płytę Xbox Master Installera sformatować dysk.
     
  7. kreto92

    kreto92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sory że tak późno się odzywam, ale nie było czasu. Tak więc sprawdziłem, kable, wszystkie są podłączone właściwie. Co do twojej rady, formatowania dysku przez Xbox Master`a, to nie jest to możliwe, ponieważ konsola nie odczytuje płyty.
    Co w takiej sytuacji zrobić? Czy może możliwe jest wgrania softu poprzez PC`ta . Podłączając dysk, do komputera, i botując z niego, zainstalować oprogramowanie-tak jak się to robi w przypadku wgrywania Windows`a ?

    Dzięki
     
  8. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    A co się stało z napędem,że nie czyta ? Sprawdź na wszystkich rodzajach płyt: CD,CD-RW,DVD-RW,DVD -,DVD +.Bez napędu będzie ciężko.
     
  9. kreto92

    kreto92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam pojęcia co się stało z napędem, Na 99% jest sprawny--przynajmniej zawsze był . Od ok. roku, był nie używany-więc sam się nie mógł zepsuć.
     
  10. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Przeczyść go płytą czyszczącą i spróbuj z różnymi rodzajami płyt.Bez napędu nie ma jak zainstalować dasha.
     
  11. kreto92

    kreto92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK , spróbuje wyczyścić, chociaż wątpie żeby był to tak banalny powód. No, ale trzeba próbować
     
  12. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Napęd nie mógł ot tak sobie paść. Tak jak pisałem nagraj jakiś Autoinstaller na różne płyty i próbuj go uruchomić z płyty. Masz błąd 16 a to dlatego,że Xbox nie ma skąd pobrać ustawienia zegara systemowego w konsoli gdyż nie masz dasha na dysku i konsola nie ruszy dopóki nie będzie na dysku tych plików.
     
  13. kreto92

    kreto92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tzn. to pewnie nie ma teraz znaczenia, ale nie mam już żadnego błedu, ponieważ dysk został sformatowany, poprzez podłaczenie go do PC`ta. Ale to tylko tak wspominam dla jasności sytuacji.

    Co do twojego posta, to póki co dzięki za zainteresowanie. Zrobie jak radzisz. Dam znać, co i jak. Póki co nie mam dostępu do konsoli. Więc jutro napisze jak poszło.
     
  14. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    No to teraz tylko wgrać Dash z Autoinstallera z płyty. Życzę Ci aby napęd odżył.
     
  15. kreto92

    kreto92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Stary, jak to co pisałeś pomoże i konsola ruszy. Będę wnioskował o zrobienie cię masterem masterów tego forum :p
     
  16. kreto92

    kreto92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aha, jeszcze jedno, czy jeżeli wkońcu uda się zainstalować to Xbox Mast3r Installer oprogramowanie, czy nie "zaszkodzi" to konsoli w sensie pirackim . Tzn. czy nadal będzie można grać w pirackie gry. Wspomne, że konsola jest po przeróbce. Aha, bo wcześniej było kilka niejasności, a widze że się znasz-czy to Xbox Mast3r Installer oprogramowanie, jest pod Xbox 1 ?
     
  17. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    To oprogramowanie działa tylko na przerobionej konsoli. Jest to swego rodzaju niezbędnik dla użytkownika zmodowanego Xboxa.
     
  18. kreto92

    kreto92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ahaaa, takie butki. Dzięki :redface-new:
     
  19. kreto92

    kreto92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeczyściłem naped jak kazałeś. Wrzucilem do napedu master instalera na DVD płytce i uruchomilem konsole ale po chwili sama sie zrestartowala i po chwili wyskoczyl error 13 wiec wylaczylem xboxa. Przy kolejnym uruchomieniu errora juz nie bylo, naped słychać jak próbuje wczytac plyte, ale bezskutecznie. Próbowałem jeszcze z Master instaler wersje Lite z CD-R, oraz Puchaty rowniez z CD-R żaden z tych nie chce zaskoczyć, ale teraz juz tylko wyskakuje error 07 za każdym razem. Jakiś pomysł ? :)
    Ten xbox czyta w ogóle CD-R? aha i jeszcze dysk twardy ma byc sformatowany w systamie FAT32 czy NTFS ?
     
  20. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Dysk ma być sformatowany tylko i wyłącznie na konsoli. Xbox działa tylko z formatem FAT X. Otwórz konsolę,wyciągnij dysk i przestaw zworki na Master albo Cable Select. Jeśli to nic nie da to niestety ale nie mam pomysłu. Być może trzeba poszukać drugiego dysku lub wgrać nowy bios,ale tym się nie bawiłem. Poszukaj w Google użytkownika o nicku Gangster-to on napisał Master Installera. Może Ci pomoże.
     
  21. kreto92

    kreto92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ahh zwrotkami sie juz tez bawilem i tylko jest jeszcze gorzej bo wyskakuje error 13 i 14. Ok napisze do niego, a Tobie bardzo dziekuje za pomoc :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum