1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wgrywanie tematów, filmików, gier arcade przez PC

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez blizz82, Marzec 11, 2009.

  1. blizz82

    blizz82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    mały poradnik jak podpinając dysk bez kieszeni do PC możemy podzielić się jego zawartością. Wszystko co będzie tu opisane jest sprawdzone.

    Co nam będzie potrzebne :
    Jeżeli mam oryginalny dysk to tylko -Xplorer360: RapidShare: Easy Filehosting

    Jeżeli mam zmodyfikowany dysk wd to trzeba zrobić :
    Jak już to mamy podpinamy dysk do pc i go włączamy, nastepnie w programie Xplorer360.beta6 przechodzimy tak jak na zdjęciu poniżej :
    [​IMG]

    do tych 3 katalogów przeciągamy tematy i inne dodatki które znajdziecie poniżej :
    Kod:
    http://rapidshare.com/files/207880162/00020000.rar.html
    http://rapidshare.com/files/207885281/00030000.rar.html
    http://rapidshare.com/files/207893296/00090000.rar.html
    hasło: fumasu
    
    Długo mi się wgrywa i jest jakiś limit ale wrzucę resztę plików później


    Sprawdziłem też czy gry arcade da się w ten sposób przenieść i się da ;d od razu mówię, że nie ja je ściągłem na swojego xbox-a przyszły do mnie razem z hdd, na jednym był hexic a na drugim dash of destruction. Teraz na obu jest to samo o to screen:
    [​IMG]
    I obie działają ;d
    Później sprawdzę czy dema też tak można kopiować między hdd
    Liczę, że podzielicie się z nami waszymi grami i dodatkami ;]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nie podzielimy sie bo sie nie da:(
    z jednego swojego dysku na inny swoj dysk da sie przelozyc. z innego dysku na inny juz nie. dema,themesy i obrazki przypisane sa do gametagu
     
  4. blizz82

    blizz82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    guzik prawda przyślij mi dysk i się przekonasz.

    Zrozum człowieku dostałem dwa dyski nie ważne od kogo, na każdym z nich były dane w tym jedna gra. Skopiowałem zawartości na między tymi dyskami i u mnie działa. A skoro nie ja to wgrałem to powiedz mi jak ?

    Na allegro gościu sprzedaje dysk plus kabelek z 4 grami arcade, pytałem się go o gry. Powiedział, że skopiował gry arcade na memorke i przeniósł do siebie. To się go pytam czy te gry będą działać u mnie z jego dysku a on na to, że tak.

    Więc czego nie rozumiesz?? gry działają i to bez profilu na sayvy
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ok ok zwracam honor, ale to zaprzecza calej wiedzy ktora mam na ten tamat :)
    na xbox sky byly pelne wersje arcade i nie chodzily ludziom, tak samo themsy jeszcze nie widziałem zeby komus sie udalo wgrac.
    co do dem to moga chodzic tu pewnie nie ma takich restrykcji.
     
  6. blizz82

    blizz82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak masz dysk na tasiemce wyciągnij jakieś dane i wstaw na serwer. I zobaczymy czy się nie da ;d
    Póki mam dyski do testowania bo je właśnie wystawiłem na allegro.
     
  7. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    byc moze masz jeszcze profil tego kogos na dysku...a dlc mozna uzywac ogolnie dla wszystkich profili na dysku...



    PS.sprawdz czy to sa dema czy pelne wersje;] bo dash of destruction jest darmowy a hexic hd jest na kazdym dysku w premium/elite;] wiec moze temu bez blokady;]


    PS2.Przelozenie dysku do innej konsoli powoduje ze pelna gra arcade staje sie demem tej gry;] trzeba ja jeszcze raz wtedy pobrac a jak niekupiona to ci niepozwoli pobrac;]
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Chłopak ma małą wiedzę na ten temat, temat nadaje się do kosza
     
  9. blizz82

    blizz82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    gry tematy i demko działa na obu hdd 20 gb. Może i mała wiedza , ale obie gry działają i nie włącza się demo. Próba w grania na 120 skończyła się ograniczeniem miejsca na hdd do 13 gb reszte wzioł system.
    Sceptyków proszę o upload jakieś gry arcade jeżeli potrafią znaleść na hdd. I wtedy się przekonamy. Albo od razu usunąć temat..
     
  10. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    czlowieku czy widzisz co ja pisze?te gry sa dostepne ZA DARMO temu je widzi jako pelne i tu i tu i niema problemu z przeniesieniem...ciekawe czy theme ci jakies platne dzialaja,a?bo o tym mowisz a niesprawdzales...tak samo arcade platne...zeby dalo sie tak zrobic to nikt by nieuzywal MSP tylko by ssali za darmo z neta i wrzucali...
     
  11. artiwie15

    artiwie15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, czy jest mozliwosc wgrania na dysk gier arcade? takich jak metal slug ? takie sciagniete z neta? i pytanie gdzie takie gry arcade mozna sciagnac z rapida bo szukalem na warezach i nic nie ma:|
     
  12. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    nieda rady po co odkopujesz,ciezko przeczytac?
    dlatego tez niema tego na necie bo niepotrzebne to nikomu-.-
     
  13. logan33

    logan33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale po co nie lepiej udostepnic po lanie z kompa windows media center i masz dostep do wszystkiego
     
  14. daemon95p

    daemon95p Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. mam Dysk przenosny na usb i Dalo by sie sciagnac gre z komputera i przeciepac na dysk i puzniej podlaczyc go do Xbox 360 ?? i grac ??
     
  15. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeżeli posiadałbyś przeróbkę - RGH (Reset Glitch Hack) to pewnie. W przypadku nie przerobionej konsoli / LT nie da rady.
     
  16. daemon95p

    daemon95p Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok dzieki

    EDIT:

    a wady przerobienia sa jakie ??

    Edytuj posty - nie pisz jeden pod drugim - nast. razem polecą pkt. - #Jabar
     
  17. rufus282

    rufus282 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    349
    Polubienia:
    63
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zza miedzy.
    Przy przeróbce RGH nie możesz połączyć się z xbox live i konsola jest do ****. Przy LT możesz grać online i jesteś cool.

    Wysłane przy pomocy palcy.
     
  18. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ale za to spokojnie możesz wrzucić sobie płatne DLC do gier jeżeli znajdziesz na necie, instalować różne mody do gier, możesz grać sobie w gry Arcade, wgrać linuxa. Mając RGH trochę zaoszczędzisz, gdyż nie musisz kupować płyt itp. no ale niestety jedynym minusem jest brak możliwości grania na XBL.
     
Wczytywanie...

Poleć forum