1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wgrywanie title update problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez swir53, Kwiecień 16, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. swir53

    swir53 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wczoraj zalozylem podobny temat ale nikt nie raczyl pomoc czytalem dosc sporo na ten temat na waszej stronie
    Z poziomu fsd sciagam aktualizacje ( ktora tworzy folder title update ) i jest w niej jakis tam plik oczywiscie nawet nie wiadomo po wejsciu na dysk do tego folderu do jakiej to gry no chyba ze sciagne tylko do jednej to wtedy wiadomo ale jakbym juz chcial sciagnac do dwoch naraz to nie wiem jak rozpoznac do jakiej ktora aktualizacja jak to jakis ciag znakow jest nie podobnych ani do title id ani do media id
    Jak juz wczesniej powiedzialem wyczytalem ze trzeba nib y aktualizacje zgrac do folderu content/000000000000000/title id/000B0000/ aktualizacja

    pytanie moje jest nastepujace czy ten folder mam sobie sam utworzyc na dysku ? gdzie go utworzyc czy w folderze z grami wszystkimi czy osobno tworzyc taki folder w folderze z gra ktora chce zaktualizowac i trzecie pytanie czy jak np title id tomb raidera to powiedzmy 234321 (to tylko przyklad) a u mni8e na dysku folder nazywa sie tomb raider to czy mam zmienic jego nazwe na 234321 zeby byl taki sam jak title id gry i wkleic ten folder do niego ?

    probowalem juz wszystkiego i przez fsd aktualizacje sciagac i ze strony xbox360 update center i nie dziala zadna aktualizacja system link caly czas pokazuje okragle 0

    prosze pomozcie jak ktos jest chetny to prosze na gadu sie odezwac 2813806 tak by bylo najlepiej

    POZDRAWIAM

    ps.pogralbym po necie ale bez tego niestety nie pogram
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Loolz92

    Loolz92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie musisz zmieniać nazwy folderu z grą tworzysz nowy z title id twojej gry żeby konsola miała odwołanie do tu i dlc a w nim tak jak pisałeś folder 000B0000
     
  4. swir53

    swir53 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a mozesz do mnie zagadac na gg jak masz chwile wolnego czasu ja jestem niewidoczny caly czas ale jestem :)bo w sumie robilem tak jak mowisz content /00000000000.../title id /000b0000/i tu czy tylko title id 000b0000 i tu?
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak pisało wyżej, TU wrzuć do : content/000000000000000000000/TITLE ID gry/000B0000/ TUTAJ

    Media ID gry i Media ID TU muszą być takie same ! :D
     
  6. swir53

    swir53 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zakladam ze po sciagnieciu przez fsd media i title sie zgadzaja z gra bo problem jest tego typu ze przy sciaganiu tu z neta nie wiem jakie jest media id mojej gry ale niewazne czyli ten folder content utworzyc w folderze z gra czy bezposrednio na dysku ?

    nie dziala niestety wszystko jak w opisie no ale nie widzi niczego nowego gra :/
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Media ID gry sprawdź z przeglądarki, połącz się z FSD po adresie IP konsoli i już
    Następnie pobierz TU ze stronki : http://www.xbuc.net/?
    i wrzuć w podaną lokalizację, koniecznie do content/0000000000000000000/TITLE ID gry/000B0000/ TUTAJ
     
  8. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Mamy dwa rodzaje TU:
    z nazwą typu TU_15KS20P_000000C000000.0000000000083 lądują w hdd:\cache
    z nazwą typu tu00000009_00000000 lądują w \000B0000\
    Dla każdej gry wygląda to inaczej.
    Jeśli masz FSD to ściągnij z FSD, zaznacz i powinno działać (FSD ma własny folder na TU w folderze FSD\Data\)
     
  9. Loolz92

    Loolz92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    możesz jeszcze spróbować wyczyścić pamięć podręczną mi to pomogło a jak wgrasz tu przez ftp/usb musisz je aktywować tak samo jak przez fsd
     
  10. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna

    Eee, jak wrzuci przez ftp/usb to od razu jest aktywne, u mnie przynajmniej było na zielono w FSD podświetlone TU,
    a po wyczyszczeniu pam. podręcznej TU wrzucone do CACHE mu wywali, na nowo trzeba będzie wrzucić.
     
  11. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Nie bawcie się w górników...
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum