1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Whammy bar w Guitar Hero

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez garnek, Maj 12, 2009.

  1. garnek

    garnek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    409
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam gitarę explorer i GHWT i nie wiem do czego służy i jak używac whammy bar.
    Czy ktos może mi pomóc i odpowiedziec na te pytania.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. NeC

    NeC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Whammy bar to ta gałka przy gitarze jest ona potrzebna (nie niezbędna) do dłuższych nut. Normalnie aktywujesz długą nutę, a potem szarpiesz gałką góra dół. Przydaje się to podczas długich nut, które dają star powera bo ładuje się go więcej :)
     
  4. garnek

    garnek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    409
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mam jescze jedno pytanie, bo gdy podłączam hedseta do gitary to nie moge w trybie gry "vocal" uruchomic. A z pada jest "vocal". Dlaczego tak jest?
     
  5. Insect

    Insect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nysa/Kutno
    To ze wzgledu na to iz headset od X'a nie podaje jako Mic w GH:WT do spiewania bedzie Ci potrzebny Mic od GH czy RB.

    Pozdro
     
  6. Fynal

    Fynal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja mam osobiście problemy z hedsetem bo średnio wyłapuje dźwięki... naprawdę słabo...
    co do tego czemu po podłączeniu do gitary nie działa to sam nie wiem, wygląda po prostu na to że jeden player może wykonywać tylko jedną czynność, trochę głupie bo miałem nadzieje pośpiewać i pograć na gitarze xP
     
  7. garnek

    garnek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    409
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A ja chcęnagrac własną piosenke. I nie wiem jak zrobic to. Otóz wchodzę w studio cośtam i tam klikam na "stwórz nową piosenkę. Nagrywam , mam podłaczoną gitarę i pada z hedsetem i jade na dwa hedset przy buzi i gitarka w ręce HEHE, noo ale jak robi sie muzyka i zapisuje tam "save" to mi się ta piosenka nie zapisuje. Może mi ktos dac tutka jak zapisac piosenke?
     
  8. maggot6688

    maggot6688 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I Pan rzekł do uczniów: "Użyjcie Tutoriala" a jego słowo było święte
     
  9. elkozuczi

    elkozuczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    chyba jednak sie mylisz, headset dziala bez problemow. ale musi byc podlaczony do pada (podlaczenie do gitary moze jedynie sluzyc do gadania przez live) jesli chce sie jednoczesnie spiewac i grac musza byc 2 kontrolery
     
  10. hordkall

    hordkall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Żeby nagrać piosenkę musisz najpierw wcisnąć na D-Padzie strzałke w lewo a potem w prawo.Wtedy melodia będzie się nagrywac.Jak skończysz to po prostu zapisz i wyjdz.;)
     
  11. garnek

    garnek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    409
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To melodia jest a jak nagrać do tej melodii śpiew? Bo gram i śpiewam na drugim padzie a tylko nagrywa się melodia.
     
  12. hordkall

    hordkall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Niestety śpiewać sie chyba nie da, choć mogę się mylić.
     
  13. garnek

    garnek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    409
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No ogólnie w tym studiu nagrań słychać mój głos i przy nagrywaniu, ale tylko u pierwszego playera jest czerwone koło (to które jest pokazywane przy nagrywaniu).
     
  14. kepaic

    kepaic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2007
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    krk
    Nie da sie w ogole nagrywac wokalow, kwestia praw autorskich blah blah blah.
     
  15. garnek

    garnek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    409
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Szkoda że nie da się nagrywać. A w Rock Band albo w innym GH też się nie da?
    A i co byście mi poradzili teraz nabyć, jaką grę z serii GH. Jak by co mam GHWT.
     
  16. kepaic

    kepaic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2007
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    krk
    Studio nagran jest tylko w GHWT, w zadnej innej grze nie ma mozliwosci nagrywania wlasnych trackow. Co do innych gier to ja polecam RB2, GH3, RB1, GH2 (Metallici nie licze bo jeszcze nie gralem), ale powtorze to co zawsze - sprawdz trackliste, posluchaj piosenek (sciagnij soundtracki) i wybierz to co TOBIE najbardziej podpasuje.
     
  17. garnek

    garnek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    409
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A cz ta piosenka jest w jakimś GH : Dragonforce - Through the Fire and Flames. Bo na youtubie widziałem w III a jak czytałem listę piosenek w III to Dragonforce - Through the Fire and Flames nie było.
     
  18. Macior

    Macior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    z tego co pamiętam jest przy literach końcowych w GH III ;)
    później można zagrać w bibliotece naszych piosnek :)
     
  19. elkozuczi

    elkozuczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    potwierdzam, piosenka jest przy napisach koncowych, a pozniej normalnie dostepna. No i w najnowszej odslonie (Smash hits) tez ma byc :)
     
  20. BartyLA

    BartyLA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Jak chcesz nagrywać swoje piosenki z wokalem, to łap się za prawdziwą gitarę, nagraj melodie, a potem wokal :p. Po co Ci do tego GH?
     
  21. kepaic

    kepaic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2007
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    krk
    Tez prawda, jakosc piosenek nagranych w studiu nagran GHWT jest zalosna.
     
Wczytywanie...

Poleć forum