1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

WHISPER FAN BULE (Wentylatory)

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Nafta-Katowice, Lipiec 11, 2011.

  1. Nafta-Katowice

    Nafta-Katowice Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    669
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Katowice, Poland
    Witam

    zakupilem sobie te oto wentylatory " WHISPER FAN BLUE JEDYNY NA ALLEGRO Z USA (1698504169) - Aukcje internetowe Allegro "

    jak widac na zdjeciu jest przelaczka ktora musialem podpiac zeby dzialalo poniewaz na plycie mam te mniejsze wejscie

    przejdzmy do rzeczy , chodzi mi dokladnie o to

    Zasilanie: 12V (at 5v)- Fabryczny wiatrak: 12V (at 5v)

    czy dzieki tej przelaczce idzie przelaczyc na 5v czy poprostu ona jest do nowszych modeli konsol ?

    pytam sie poniewaz wentylatory za cicho nie chodza jak sie rozpedza to masakra... i czy by dalo przelaczyc aby dzialaly na 5v

    z gory dzieki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    po pierwsze: 5v to nie to samo co 5V
    po drugie: Głośność: 38d(B)a - Fabryczny wiatrak: 41d(B)a = 3d(B)a i ty chcesz to znacząco usłyszeć??? będzie nieznacznie ciszej. one służą raczej do picowania X'a niż do wyciszania go.
     
  4. Nafta-Katowice

    Nafta-Katowice Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    669
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Katowice, Poland
    a ta przejsciowka po co ?
     
  5. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    zapytaj sprzedawcę albo producenta. być może do nowszych konsol.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nic nie przełączysz, sterowanie jest za pośrednictwem płyty głównej, Ona zwiększa napięcie, co powoduje wzrost prędkości
     
  7. Nafta-Katowice

    Nafta-Katowice Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    669
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Katowice, Poland
    i nie idzie tego obejsc ?:D
     
  8. ROPumpkin10

    ROPumpkin10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  9. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    pozwólcie ze się tak zapytam, czym się różni 5v od 5V?:confused:
     
  10. Nafta-Katowice

    Nafta-Katowice Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    669
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Katowice, Poland
    to troche do **** bo ogluchnac idzie jak zaczna jechac z tym koksem :/
     
  11. Neski

    Neski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    ano jest głośny - mam taki sam .. ale zmnieszyło mi troszkę temp :)
    no i świeci na niebiesko jak PC :p
    hm..co prawda teraz jak bym miał zakładać chłodzenie to bym założył 2x14 i wywalił napęd na zewnątrz = cisza i spokój :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum