1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

wi-fi przez komputer???

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez patrykkorsyka, Listopad 12, 2009.

  1. patrykkorsyka

    patrykkorsyka Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Korsyka(Francja)
    mam problem mieszkam w bloku gdzie jest wi-fi ale do xboxa nie mam wi-fi ale mam przy kompie jest mozliwosc poloczenia z internetem xboxa kablem do kompa i komp by robil za antene wi-fi??jesli tak to jak uruchamiam windows media center na kompie (mam windowsa 7 jak cos)???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dariusz666

    dariusz666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Teoretycznie jest, gorzej w praktyce.

    Jeśli dobrze kojarzę, karta wi-fi w kompie zbierała by sygnał internetu, a karta sieciowa w kompie wypuszczała go dalej po kablu. Tylko tak. Trzeba by zwykły kabel sieciowy zmienić na skrosowany, czyli komputer <-> komputer. Potem odpowiednia konfiguracja połaczeń tak aby komputer przydzielał adresy IP czyli robił za serwer DHCP.
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    czyli jednym słowem skorzystac z udostępniania połączenia inetrnetowego
     
  5. dariusz666

    dariusz666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chyba raczej :D

    Nie bawiłem się nigdy w to, ale myślę, że tak.

    I najważniejsze, jeśli już spróbujesz, nie zapomnij przerobić kabla LAN. Jeśli nie, wygra silniejszy :D Albo coś w kompie spłonie albo w konsoli, ostatecznie w obu coś strzeli.
     
  6. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    tak da się tak zrobić. Musisz włączyć udostępnianie internetu w ustawieniach internetowych. I dalej normalnie się połączy z automatu.
     
  7. patrykkorsyka

    patrykkorsyka Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Korsyka(Francja)
    ale w jaki sposob zmienic ustawinia?? ustawienia wi fi czy glowne ustawienia w kompie??
    i jak polaczc kompa z xboxem ?? przez jaki program i w jaki sposob??
    dieki wszystkim
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
Wczytywanie...

Poleć forum