1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wi-fi

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez Maniak123, Listopad 12, 2012.

  1. Maniak123

    Maniak123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam.Ostatnio kupilem router i mam taki problem ze czasami bardzo dziala wolno net.Mam 4mb transfer i czasami naprawde dlugo wczytuja sie strony.Czy ktos mogl sie podpiac pod moj router?jak to mozna sprawdzic ile jest podpietych urzadzen pod moj router?pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kamileqPL

    kamileqPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2012
    Posty:
    310
    Polubienia:
    67
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Odp: Wi-fi

    Przez router nie będziesz miał stałej predkosci i zależy też w jakiej odległości znajduje się od urzadzenia

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  4. patrick94

    patrick94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Górny Śląsk
    No jasne, że ktoś CI się mógł podpiąć bo obecnie to nawet złamanie hasła nie jest wielkim problemem.. ale za pewne skoro masz nowy router to pewnie masz go nie zablokowanego czyli bez hasła na sieć. Radzę jak najszybciej to zrobić a to ile jest urządzeń połączonych z twoją siecią możesz bez problemu sprawdzić na routerze tzn wchodząc zapewne na 192.168.1.0 bądź końcówka 0.1 nie pamiętam dokładnie. ale to na pewno masz napisane na spodzie routera.. logujesz się do routera jeżeli nic nie zmieniałeś to zapewne login i hasło to : admin a dalej musisz już szam grzebać po zakładkach bo nie znam wszystkich softów routerów. Ale zabezpieczyć sieć jest akurat łatwo. Dodatkowo przez router połączenie zawsze jest gorsze tzn prędkość jest mniejsza i mniej stabilna chyba, że do routera wpięty jesteś skrętką. No i oczywiście też ma znaczenie czy tylko ty jesteś wpięty do tego routera czy też inne urządzenia.
     
  5. Maniak123

    Maniak123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tzn mam haslo,pc mam podpietego kablem ethernet,ale ps3 mam podpiete przez wi-fi.Chodzi mi o to ze pc ma cienki transfer normalnie przez kabel.
     
  6. patrick94

    patrick94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Hmm w takim razie po kablu nie powinno być jakiś kosmicznych strat. A jak masz jakieś mocne hasło to tym bardziej nikt nie powinien się włamać.. hmm ciekawe jak podzielony jest transfer bo niektóre routery mają opcję przydzielania im transferu. I ten słaby transfer jest cały czas ? czy np jak działa również PS3 w tle..
     
  7. Maniak123

    Maniak123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dzisiaj tylko byl wlaczony komp,ps3 nie byla wlaczana.Haslo mam tak glupie ze nikt go nie zgadnie,chyba ze jest jakis program dobry lamania hasel?Mam router TP LINK TL-WR740N
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Wi-fi

    Kazde haslo do zlamiania, wep kilkanascie minut, wpa2 do kilku godzin. Ty uzywasz wep ;)

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  9. patrick94

    patrick94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Dokładnie jak kolega mówi :) WEP nawet na fonie można złamać :) Także jedyna możliwość to sobie sprawdzić w logach w routerze kto logował się do sieci.
     
  10. Maniak123

    Maniak123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ustawienia routera:

    Typ połączenia WAN: Dynamiczny adres IP
    nazwa sieci (SSID): maniak
    typ zabezpieczenia sieciowego: Wysoki poziom zabezpieczeń (WPA2-PSK) mam tak w ustawieniach,widze ze mam wpa-2 to chyba dobrze?
     
  11. patrick94

    patrick94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Tak dobrze
     
Wczytywanie...

Poleć forum