1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wiedźmin 2 Problem z uruchomieniem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Bartoshek, Kwiecień 19, 2012.

  1. Bartoshek

    Bartoshek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Giżycko
    Witam! Mam mały problem, nagrałem wczoraj wieśka, ale próbując go odpalić DVD 2 wchodziło bez problemowo a gdy próbowałem uruchomić dvd 1 konsola się zawieszała i jedynym wyjściem był reset konsoli. Dodam jeszcze, że takie gry jak BF3, Fifa Street, Mass Effect 3 nagrałem bez problemowo.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ma4ensi

    Ma4ensi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Nie chce zakładać nowego tematu, dlatego podpinam się pod twój.
    Otóż, mam xbox 360 slim z przeróbką LT 2.0, sciagnalem gre The.Witcher.2.Assassins.of.Kings.ASIA.XBOX360-JESSICA, ktora jest oznaczona XGD3, poza tym trzeba miec JTAG/RGH. Czy ta gra pojdzie mi na mojej konsoli? Jezeli tak, to jak ja mam prawidlowo zainstalowac? Moze mi ktos jeszcze wyjasnic, te oznaczenia XGD3, JTAG/RGH. Dodam jeszcze, ze do tej pory instalowalem kilka gier za pomoc Clone DVD i wszystko dzialal poprawnie.
     
  4. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    xgd3 to masz nowy format gier poprostu, dawniej xgd2 które troche mniej zajmowały miejsca na dvd.
    jeżeli do tej pory nagrywałeś clonem to zakladam że masz zwykłego flasha i tyle czyli sciagnij sobie wersje xgd3 poprostu w formacie iso i tyle wypal i graj, ja mam u siebie wersje complex bodajże i normalnie oba dvd mam zainstalowane na dysku a gra chodzi i się nie wiesza.
     
    1 osoba to lubi.
  5. Ma4ensi

    Ma4ensi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Nie musze zmieniac topologii?
     
  6. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    abgx sam ci dogra topologie jak przerzucisz plik iso przez niego
     
  7. Ma4ensi

    Ma4ensi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  8. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    potrzebny ci ino imgburn opisany ponieważ ten się najlepiej sprawdza w nagrywaniu gierek na x-a, druga sprawa abgx najnowszy. Musisz sobie skonfigurować imgburna do odpowiednich ustawień tak żeby nagrywał normalnie i bez cyrków. trzecia sprawa to płyta dvd - najlepiej verbatim dl+. ten backup creator ci nie jest potrzebne takze spoko.
    Ustawienia sam sobie poszukasz bo są tu kaiś na forum.
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jakie problemy?
    Zapewne problem leży po stronie płyt, nagrywarki i nieodpowiedniego nagrania. Zastosuj się do poradnika.
     
  10. ar2r

    ar2r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Postanowiłem się podpiąć ze swoim problemem gdyż nie mogę znaleźć odpowiedzi na forum.


    Nagrałem pierwszą płytkę Wiedźmina i w xboxie nie chciała się uruchomić, wyskakiwał komunikat o nieobsługiwanej płycie, ale dała się w całości zainstalować na dysku jednak później nadal nie moge jej uruchomić. Czy coś źle nagrałem czy potrzebuję też zainstalować na dysku drugą płytę żeby wszystko działało?

    Dziękuję za odpowiedź
     
  11. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  12. ar2r

    ar2r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mógłbyś mi wytłumaczyć jak mam ją przygotować? Próbowałem postępować zgodnie z tutorialem ale widocznie coś zepsułem po drodze.:(
     
  13. przemek30

    przemek30 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ar2r
    Ja mam ten sam problem.

    Mam LT 2.0 gre wypalam ze zmieniona topologia gre mogę zainstalować , tapeta startowa jest ale nie chce sie uruchomić i w sumie nie wiem co jest , konsola nie byla podłączana do netu , inne gry dzialaja bez problemu (oczywiscie po zmianie topologi) i zwątpiłem. Próbowałem teraz z title update ale chyba nie ma odpowiedniego TU do wiedzmina bo na tych co jest nie dziala. Wie ktos co z tym zrobić czy tylko lt 3.0 jest ratunkiem, a i czy przy cichej aktualizacji nie bylo by tak ze wszystkie gry XGD3 by nie działały na lt 2.0 a nie tylko wiedzmin ?
     
  14. ar2r

    ar2r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przemek30

    Mam wszystko dokładnie jak Ty. Tez LT 2.0 i wszystkie objawy takie same.
     
  15. Great_Virus

    Great_Virus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja też mam z nim problem bo nagrywam jak w tutku i nic coś tam na początku mieliło płytkę z od 1 do 6% a potem stawało w miejscu i kaput :/ to wytestowałem clonecd i zakupiłem licencje i tyle wypróbuj czy działa i zakup licencję na niego.Co do clona to jest najłatwiejszy program do wypalania gier na xa. Uruchamiasz go wybierasz zapis obrazu na płytkę następnie wskazujesz go czyli plik .DVD i potem wkładasz płytkę klikasz dalej wybierasz swój napęd jeśli masz dwa a jak jeden to zostawiasz ustawiasz prędkość i wio powinno się nagrać a dalej to już wiadomo. Aha jeśli nagrywasz grę prosto ściągniętą to musisz ją przelecieć ABGX360 najnowszą wersją poza tym jeśli masz LT 3.0 powinno działać a jeśli już LT 2.0 to chyba trzeba już obraz przerobić żeby śmigał pod LT 2.0 bo jak się nie mylę wiedźmin 2 ma XGD3.

    P.S Co do gierki to jeszcze jej nie testowałem bo normalnie zakupiłem ostatnio markowe verbatimy i czekam na przesyłkę ostatnio też nagrywałem gry XGD3 jakimiś lipnymi płytkami i nie działały a jak działały to tylko starsze gierki typu GTA4 , SA itp więc polecam kupić jakieś markowe płyty typu Verbatim,Platinum,maxwell itp .

    Great_Virus
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Włóż płytę do napędu, przepuść przez abgx'a i sprawdź, czy "Topologia" została cofnięta.
     
  17. przemek30

    przemek30 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Poniżej scren z abxa nie za bardzo sie orientuje ale wygląda na to jakby topologia nie została cofnięta bo chyba powinien byc komunikat o 12 pustych sektorach tak jak sprawdzałem starsze płyty mam racje ? Ale odrazy powiem ze topologie zmieniałem standardowo tak jak zawsze Backup creator-em i w poprzednich grach bylo ok , masz jakis pomysł na to program mi sie uszkodził ze nie zmienia topologi czy co ?

    http://i36.fastpic.ru/big/2012/0421/68/f9a3109834e7f7958ac4fd4591188468.jpg


    Edit:
    Poradziłem sobie, nakierowany twoja wypowiedzią rzeczywiście sprawdziłem i nie zmieniało topologi wiec poszukałem jeszcze raz pliku topology.bin i powtórnie zmieniłem topologie i tym razem okazało sie ze sie udało, najwidoczniej jakoś uszkodził sie wcześniejszy plik bin który miałem i defakto nie zmienial topologi w grach i stad te problemy .

    Dzieki ~adam34689 na naprowadzenie na odpowiednie tory

    ar2r
    Sprawdź u siebie wypalona gre z wiedźminem jak radzil adam34689 i zobacz czy zmieniona zostala topologia jak nie znaczy ze sciągnij plik z topologia jeszcze raz i próbuj dalej moze masz to samo co umnie czyli w sumie drobiazg.
     
  18. Piotr Kaleta

    Piotr Kaleta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam problem nagrałem wiedźmina 2 i właśnie tez mam taki sam problem jak pisał przemek30 i pytanie moje brzmi czy musze od nowa nagrywac go na czyste płytki w inny sposób czy moża z tym zrobic jakoś inaczej i jeszcze jedno, w abgx360 mam oto taki komunikat http://imageshack.us/photo/my-images/831/problempc.png/. Co musze zrobic w takim wypadku zebym mógł sobie grac w Wieśka a Xboxa mam LT2.0 przerabianego jakies 3 miechy temu nie podpinanego pod neta
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nagraj tak jak tutaj (na nowej płycie): http://xboxforum.pl/artykuly-31/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-2-0-a-125826/
     
  20. Piotr Kaleta

    Piotr Kaleta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wielkie wierze, że uda mi się nagrać i będzie śmigać niestety nie mam płytek może jutro dopiero z tym zrobie.
     
  21. janekdzbanek

    janekdzbanek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ja mam z kolei takie pytanie.
    Mam przeróbkę konsoli LT1.9 i czy po zakupie oryginalnego Wiedzmina i po aktualizacji będą działały mi stare, nagrane gry? Czy aktualizacja usunie mi przeróbkę?
     
Wczytywanie...

Poleć forum