1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Temat na forum 'Gry' rozpoczęty przez -=SETH=-, Maj 20, 2015.

  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    [​IMG]

    W wątku tylko opinie!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. h4smkyPL

    h4smkyPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 18, 2015
    Posty:
    14
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lublin
    Powiem tak, zagrałem u koleżki, graficznie...hm różnie z tym jest, optymalizacja kuleje, spadają fps'y, cut sceny doczytywane i freez ekranu na ułamek sekudfy, model walki jak najbardziej na TAK. Jeśli będą tak wydawać gry na X1 to chyba będzie trzeba zainwestować w porządny komp. bo to co jest to żenada. PC teraz Wiesiek - kurna czy nie można zrobić dobrego portu z PC. Panowie weźcie przykład z FM5 czy FH2 - Można mieć stałe FPS i ładnie wyglądać - można
     
  4. Krakoos

    Krakoos Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2014
    Posty:
    326
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Basildon
    Zacząłem wczoraj wieczorem, ale nie było dźwięków dialogu. Dziś rano problem zniknął, pograłem chwilę, ale tnie jak cholera. Wygląda na to, że XOne najzwyczajniej w świecie nie uciągnąłe tej gry. Może później będzie lepiej, ale żeby tak cięło filmiki, cut scenki i gameplay to jeszcze nie było.
     
  5. h4smkyPL

    h4smkyPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 18, 2015
    Posty:
    14
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lublin
    Piszę to co stwierdziłem po 2 godzinach grania. Były(są) dropy FPS, rwanie cut-scenek. Stwierdzamy tylko fakt. Jeśli kupuje się sprzęt do grania "next gen'a" to liczy się na komfortową, płynną grę a nie na spadki fps'ów (fakt nie ma co wymagać po sprzęcie za 1k5 czy 1k8 (PS4). Przecież widać to gołym okiem, że fps'y skaczą. Redzi się nie popisali. Widziałeś co się dzieje z wersją PC, włączysz Hairworks i masz drop na GTX980 o 20fps i to ma być optymalizacja gry, śmiech na sali. Czemu GTA V, gdzie jest bardziej rozbudowany świat, może mieć stały FPS na PeCecie, na X1 nie wiem bo nie mam, ale z tego co czytałem jest OK. Czemu inne gry które są na rynku i maja lepszą grafikę mogą być dobrze zoptymalizowane i zapitalają że aż miło, a ten "wyrób" ma z tym problem. Jednym słowem żenada roku, pod względem optymalizacji. I podniecanie się i te wszystkie ohy ahy naszych, czy zagranicznych pism jest o kant d.... potłuc. Nie na darmo Redzi robili "iwenty" i zapraszali na testy...resztę dopiszcie sobie sami
     
    turbobadg3r i marek1212 lubią to.
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Polecam ja gralem w jedynke, dwójkę 15min. Przy trójce juz kilka godzin
     
  7. sirthc

    sirthc Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja polecam z czystym sumieniem:) ograłem 1 i 2:). Wieśka 3 ratuje mega klimat:) Dajcie spokój już z tą grafiką itp. :)
     
  8. KAF4R84

    KAF4R84 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2014
    Posty:
    201
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Siemianowice Śląskie

    W GTA5 większy świat niż w Wiedźminie 3 ?! Wolne żarty kolego. Grałem sporo w GTA5 i pograłem 21 godzin w W3. Zagrałeś w W3 dłużej niż 15 minut ? Nie sądzę, bo inaczej nie wypisywałbyś takich bzdur.
    Kolejny przedstawiciel malkontentów - wszystko jest do dupy, wszystko jest be.
    To weź posadź tyłek i zrób idealną grę. Z reguły ci, co nic nie potrafią, najgłośniej krytykują.

    Wracając do opinii. Mam wersję XO. Owszem zdarzają się spadki fps-ów, lekkie przycięcia przy cutscenkach.
    Ale w porównaniu z tym, co się działo na początku przy AC: Unity to pikuś.

    Gram od wczoraj i nie miałem absolutnie żadnych problemów z dźwiękami przy dialogach czy z zacinaniem się gry czy wręcz zawieszaniem się konsoli. Może te wasze problemy to nie wina samej gry a czegoś innego ?

    A generalnie to i tak nie ma to żadnego znaczenia. Bo gra wgniata i wciąga.
    Rozmach, różnorodność, wielowątkowość, nawiązania do poprzednich części, bajeczne krajobrazy, genialna muzyka, dźwięki natury niepokojąco realistyczne... to wszystko wystarcza, aby grę postawić na podium wśród wszystkich, jakie ogrywałem na XO i PC.

    Najbardziej cieszy to, że przede mną setki godzin epickiej rozrywki... Byle do weekendu/urlopu :)
     
    Ostatnia edycja: Maj 21, 2015
    mbabull lubi to.
  9. MatGlo

    MatGlo Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2014
    Posty:
    353
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krakow, Poland, Poland
    Gra wymiata i wciąga. Jest wypasik :) warto było czekać i kupić. Wie ktoś może co można włożyć do wolnego gniazda w części ubioru i jak ubrać zbroje dla konia z darmowego dlc?
     
  10. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Pograłem już trochę i muszę powiedzieć za gra jest świetna, to jest to na co liczyłem, wielki rozbudowany świat, masa możliwości, misje główne, poboczne wyzwania, i inne. a wszystko to w bardzo ładnej oprawie graficznej, świetnej fabule i klimacie. Choć gra ma kilka małych błędów to nie uwłaszcza to krasie całego produktu.
    Moja ocena to 9.9 na 10
     
  11. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    gram u siebie juz od 8 godzin a nie "u kolezki" i nie mam zadnych problemow, raz przyciela mi sie jedna scenka i raz cos loading byl dosc dlugi, innych problemow nie ma, gra w miare trzyma FPS, i nikt nie mowil ze z wlaczonym hairworksem bedzie dzialac na GTX 980, pisali ludzie ze do tego potrzeba 2 takich kart... zagraj moze najpierw troche dluzej, i moze u siebie i dopiero sie zacznij wypowiadac, a juz porownania do GTA i tych Twoich teorii nie skomentuje wogole, nie wiem czy kolega chce zablysnac bo po ilosci postow widze ze jakas nowa twarz u nas

    zeby nie robic zamieszania, gra bardzo dobra, wciagnela mnie na maksa, zadnych problemow z dzwiekiem, grafika, rozgrywka itd nie mam, gra dziala bardzo fajnie jak na taki swiat oczywiscie po zainstalowaniu patcha, nie testowalem gry bez niego, ciekawe zadania, przyjemny model walki oraz masa roznych rzeczy do zrobienia, z niecierpliwoscia czekam na dalsze wydarzenia w tej grze poniewaz historia zapowiada sie na ciekawsza niz w czesci 2
     
  12. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Co ty porównujesz gry w których generacja otoczenia ogranicza się do statycznych obiektów w ograniczonym obszarze (FH2/FM5). Wiedźmin 3 to cały żyjący świat. Cała roślinność się "rusza" w zależności od siły i kierunku wiatru, pogoda jest generowana dynamicznie. Przyjrzałeś się może modelom postaci? Pograłeś może pod kątem fabularnym? Jeżeli patrzeć na tą grę przez pryzmat grafiki to zawsze się można do czegoś przyczepić. W końcu nie od wczoraj wiadomo, że konsole nowej generacji są słabe pod względem konfiguracji sprzętowej, ale nie po to się przecież kupuje konsolę. Chcesz zaje***tą grafikę w 50fpsach? Kup blaszaka za 5k, a nie konsolę do gier za niecałe 2k.

    Nie masz X1 i się wypowiadasz? Na X1 spadki fps też są, ale nie są mocno uciążliwe, co nie zmienia faktu, że dobrze by było żeby kolejny patch to poprawił. Natomiast jeżeli tak jak kolega Rob1n_PL odczuwasz ogromny żal do CDP o jakość wizualną gry na PC to polecam lekturę poniższego posta :

    Graficzne porównanie Wiedźmin 3: Dziki Gon - PS4 vs PC na ustawieniach Ultra
     
  13. Gejmytrowy

    Gejmytrowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 21, 2015
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na x1 jest spadek FPS i to czuć pytałem się kolegi czy na ps4 ma spadki fps też mówił że czuć spadki czasem mu zacina ale to tylko jest sekunda i później jest okey. Grafika jest naprawdę super realistyczna i wyszła im naprawdę fantastycznie. Grałem może w sumie w to 5 godzin ale naprawde chce sie grać.
     
  14. las3rr

    las3rr Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    #up: przyznaje, świeci się ostro, czcionka też mała, ale ogólnie nawet w ekwipunku, jak się czyta listy czy dzinniki, aż musze podsunąć się bo nie daje rady rozczytać

    btw. co do spadków, nawet na nie nie zwracam uwagi, bardziej powinniście się czepiać tego że po zginięciu czego się dużo czasu, wręcz za dużo, a to że gra się przytnie na chwilkę - przestańcie...
     
  15. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Z treści poprzednich wypowiedzi nie wynikało jasno czy masz XBOX ONE, a z jednej można by domniemywać właśnie, że nie masz. Konkretniej z tej :

    Można to interpretować dwojako. Nie masz X1, albo nie masz GTA V na X1. Dodatkowo wypowiadałeś się o wersji PC, co dalej mogło świadczyć o posiadaniu PC zamiast XBOX ONE. Z powyższych przesłanek przyjąłem, że nie masz X1 i w moim mniemaniu nie powinieneś się wypowiadać o platformie której fizycznie nie masz i nie jesteś w stanie osobiście przetestować. Jeżeli się pomyliłem, to przepraszam i zwracam szacunek.

    Nie wiem dlaczego patch miałby się nie ukazać. CDP już zapowiedziało, że nad kolejnym patchem pracują. Dodatkowo gra będzie wspierana zapewne tak długo jak DLC więc do I-II kwartału 2016r, kiedy to ma wyjść drugi wielki dodatek.

    Moim zdaniem przy grze o takim rozmachu, wielkości świata, rozbudowaniu podłoża fabularnego i mnogości mechanik (walka/crafting/explore i wiele innych) drobne spadki na framerate (bo takowe zauważyłem na wersji XBOX) są czymś, co można przeboleć.
     
  16. Sebsky

    Sebsky Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2015
    Posty:
    110
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    A Ja żadnych spadków FPS czy też braku płynności animacji nie mam. Gra działa lepiej niż elegancko. Na początku jedynie były lekkie skoki ze względu na to, że gra jeszcze się instalowała. Grałem pół dnia dzisiaj i jestem mega zadowolony.
     
  17. pancer

    pancer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przy mniejszych ekranach czcionka rzeczywiście może sprawiać kłopoty, jak ktoś ma ekran poniżej 40 to zaczynają się problemy, ale napisali na TT, że już pracują nad rozwiązaniem tego problemu. Ja akurat nie miałem zbyt wielu problemów jak do tej pory, ale mam rozegrane zaledwie 12 godzin ;)
     
  18. sebo82

    sebo82 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    153
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Poznan
    Spadki da radę przeżyć mi np.ikonki z ekwipunku szaleją robią się takie zakratkowane i jazda konno jest dla mnie maskarą koń potrafi się przykleić do drzewa i koniec jazdy :) menu to z lornetką czytam ale gra mnie porwała mam już 20h i nadal biegam jak oszalały ciągle nowe misje fajnie zbudowane nie na zasadzie idź i przynieś :)
     
  19. maciejka1814

    maciejka1814 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2015
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja jeszcze nie kupiłem. Zastanawiam się ciągle, czy warto. Napiszcie coś więcej o samej grze, jaka jest i czy nie rozczarowuje, a nie ciągle tylko o małych cyferkach. Mam duży telewizor więc raczej nie będę miał z tym problemów. Dajcie znać jak się gra w tą 3 część wiedźmina, bo zapowiedzi były super.
     
  20. maluutki

    maluutki Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 13, 2014
    Posty:
    13
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jak dla mnie to ta grafika nie jest jakos tak powalajaca jak szumnie zapowiadali...taki Wiesiek 2 w ultra:) ale o grafike nie chodzi bo wszyscy mamy xo a ona jest gorsza niz na ps4:) przyciecia mialem i to zauwazalne zwłaszcza na pierwszej scenie...
    Ogolnie z bledow do tej pory mialem znikajace drzewo, i pasek z zyciem zapodzial sie na chwile:/ ale nie przeszkodzilo mi to bo akurat bo walki nie bylo:) jestem dopiero na poczatku i zdarzylo mi sie dojechac do miejsca "gdzie diabel mowi dobranoc" czy jakos tak...co mnie zirytowalo, bo swiat mial byc otwarty (jak w skyrim) z tego co wiem.
    Ogolnie jak na razie z gry jestem zadowolony i polecam! :)
     
  21. mbabull

    mbabull Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Oj ludzie, śmiać mi się już chce z tych narzekań na grafikę. Nie chodzi o to, żeby Geraltowi oglądać włosy w nosie. Sprowadzanie tej gry tylko do kwestii grafiki jest porażką. Ja tam np. gram na TV obsługującym 720p i nie narzekam, dla mnie i tak wygląda pięknie, a najważniejszy i tak jest klimat i fabuła (przede wszystkim wątki poboczne).
    Co do cięcia, konsolę mam dopiero od paru dni, więc nie mam za bardzo porówania, ale według mnie jest OK. Na początku parę razy przycięło na filmikach, ale mam wrażenie, że poprawiło się to po pierwszym patchu. Jedyne, co troszeczkę irytuje, to długi czas ładowania zapisu gry już po opuszczeniu prologu (bo w Białym Sadzie trwało to krótko). Ale i to da się przeżyć, były czasy, kiedy czekało się dłużej, a za to już w trakcie gry nie mamy doczytywania wnętrz budynków itd. Czekałem na tę grę i oczekiwania miałem ogromne. Bałem się, czy nie będę zawiedziony, ale na szczęście jest świetnie.
    Jeśli jesteś na samym początku gry, to pewnie nie masz jeszcze kuszy/petard/może jakiś eliksirów?
    Zakładając, że piszesz prawdę, powiedz mi, bo jestem ciekawy, jaki jest sens w tak szybkim przechodzeniu gry, której silną stroną jest właśnie to, co poza wątkiem głównym (choć i główny na razie rozwija się ciekawie).
     
Wczytywanie...

Poleć forum