1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wiedźmin 3 wygląda prawie identycznie na PS4 i XONE; wersja PC wyładniała po patchu

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez -=SETH=-, Maj 19, 2015.

  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28114
    Polubienia:
    3215
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    [​IMG]

    W związku z niezwykle entuzjastycznymi reakcjami na ostatnie newsy o Rzeźniku z Blaviken przygotowaliśmy dla Was kolejny materiał o Wiedźmin 3: Dziki Gon. Tym razem zajmujemy się - nie zgadniecie! - grafiką.

    Ostatni news na temat jakości Wiedźmina 3 na Xbox One mógł wywołać pewien niepokój wśród posiadaczy platformy Microsoftu. Ferment zasiała redakcja Digital Foundry, która zadawała dosyć dziwne pytania: "czy warto zainstalować patch premierowy" itp. Okazuje się jednak, że właściciele XONE nie mają się czego obawiać, ani czuć jakoś gorzej potraktowani niż posiadacze PS4. Wiedźmin 3 wygląda również na tej platformie wyśmienicie i przede wszystkim działa z frameratem cały czas w okolicach 30 klatek na sekundę. To prawda, że tytuł "chodzi" w natywnej rozdzielczości 900p, a termin "dynamiczne skalowanie" jest raczej tylko marketingowym hasłem, ale to nie zmienia faktu, że gra na XONE wygląda prawie identycznie, jak wersja na PS4.

    Poniżej możecie sprawdzić kilka początkowych scenek z Wiedźmina 3, odpalonych równolegle na PS4 i XONE. Materiał przygotowała redakcja GamerSyde.



    Patch premierowy przyniósł na konsolach przede wszystkim lepszy framerate. Na PC deweloperzy zadbali natomiast o dodanie trochę lepszych efektów graficznych na ustawieniach Ultra. Chodzi dokładnie o lepsze cieniowanie roślinności, co nadaje większego kontrastu zwiedzanym lokacjom. Różnice możecie sprawdzić poniżej, na filmiku przygotowanym przez PCgamesHardware.

    http://www.pcgameshardware.de/The-W...uecke-zur-Performance-der-PC-Version-1159030/

     
    Ostatnia edycja: Maj 19, 2015
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Na tym filmiku wygląda to identycznie na obu konsolach
     
  4. MatGlo

    MatGlo Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2014
    Posty:
    353
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krakow, Poland, Poland
    Miał ktoś problem z filmikiem początkowym? Ja w nim miałem widoczne spadki fps, po za tym chula i wygląda wyśmienicie :)
     
  5. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    potwierdzam, filmik początkowy tnie jak cholera... sama gra czasami potrafi się przyciąć i ma niekiedy delikatne spadki FPS, ale poza tym jest naprawdę dobrze
     
  6. SamurajSzop

    SamurajSzop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gorzów Wlkp./Olsztyn
    A czy ktoś ma problem z dźwiękiem w grze, bo u mnie brak głosu aktorów w scenkach z dialogami...
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ja na ps4 mam problem nie działa gra .
     
    rasomaso i petroz lubią to.
  8. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    a u mnie na XBONE Gerald ma jedną nóżkę bardziej :p
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Trzeba update bylo odinstalowac przed pierwszym uruchomieniem
     
  10. SamurajSzop

    SamurajSzop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gorzów Wlkp./Olsztyn
    ale jak go odinstalować ?
     
  11. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Panowie co to za jaja z tym wiedźminem? Jutro będę instalować i planuję zarwać nockę bez żadnych baboli. OCB z tymi problemami po patchu?
     
  12. MatGlo

    MatGlo Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2014
    Posty:
    353
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krakow, Poland, Poland
    gram ja i zona, mi sie zacinało na filmiku początkowym a później ok, żonie na filmiku początkowym i w trakcie gry raz. Teraz spokój, chodzi aż miło, mam nadzieje że już nic się dziać nie będzie. mysle ze poprawka stosowna szybko wskoczy :)
     
  13. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    U mnie tak samo w pierwszym filmiku przycięło na chwile, lecz potem już ok. Gra jest mega, jak dla mnie gra roku 2015
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Daje usuń aktualizacje i tyle. Wlaczam grę robie zapis znawiam pobieranie patcha 1.02 i gotowr
     
  15. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Wczoraj dwóch znajomych przez zwieche gry podczas zapisywania straciło save... tyczy sie to xo
     
  16. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5423
    Polubienia:
    1669
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Hmm tylko ja widzę, że na PS4 wygląda to znacznie lepiej? Czy tak mi się tylko zdaje?..
     
  17. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    Fani PS już tak mają...

    Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum