1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Większość gier nie działa. LT 3.0.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez j4cku, Maj 13, 2014.

  1. j4cku

    j4cku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Niedawno kupiłem konsolę z przeróbką LT 3.0 (tak bynajmniej twierdził poprzedni użytkownik). Dash: 16747

    Poprzednik podarował w pakiecie kilka gier, które jak twierdził, nagrywał zwykłą nagrywarką. Wśród nich są działające gry takie jak:
    - Resident Evil Revelations
    - Saints Row 4
    - Diablo III
    - i jakieś tam LEGO
    - oraz GTA V - pierwsza płytka instaluje się - druga, następuję wczytywanie wątku fabularnego (kółeczko loadingu się zatrzymuje) i reset.

    Posiadam teraz napęd iHAS 122 18B "scrossowany" na iHAS 524 B i wypalone zostały dokładnie wg tutorialu gry, które nie działają i są to:
    - GTA V [COMPLEX]
    - FORZA HORIZON [XGD3] [LT+3.0] DASH [15574]
    - Spider Man 2 [MULTI][XBOX360][Region Free][XDG3][COMPLEX]

    Abgx pokazuje wszystko na zielono zarówno przed jak i po wypaleniu z obrazu nagranego już na płycie. Jedynie w logu od Forzy są 2 żółte formuły: DMI is unverified i SS is unverified.

    Wypalony został też wcześniej wspomnianym iHAS'em Thief THIEF [PAL] [PL] [XGD2] bez żadnych weryfikacji abgx'em i DZIAŁA.

    Zastanawiam się czy te wszystkie działające gry, które dostałem od gościa też nie są przypadkiem XGD2.

    Czy na pewno mam konsolę z przeróbką 3.0?

    Czy mój laser czasem już nie wysiada?

    Jakieś pomysły?

    Z góry dziękuję za zainteresowanie.

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Spróbuj nagrać jakąś grę XGD3 pod LT 2.0, jeśli zadziała to znaczyć będzie że, w konsoli masz LT 2.0
     
  4. j4cku

    j4cku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mogę wziąć np. grę SpiderMan2, która nie działała prędzej i przerobić jej obraz z LT 3.0 na LT 2.0 wg poradnika "Nagrywanie pod LT 2.0" ?
     
  5. trudneto

    trudneto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    264
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gela
    Dokładnie dograj topologie i wypal
     
  6. j4cku

    j4cku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wypalone po zmianie topolgii. Tzn nie wiem czy cokolwiek się w ogóle zrobiło, bo cała operacja zamiany w programie Xbox Backup Creator trwała sekundę ale wg poradnika wszystko się zrobiło.

    Teraz po wrzuceniu wypalonej gry do xboxa 2 razy na jakieś 10 prób pojawiło się logo Spidermana w interfejsie głównym iX'a. Prędzej tego nie było i od razu po wciśnięciu "uruchom grę" następowało "przetrzyj ściereczką". Teraz po uruchomieniu gry "dysk nie jest obsługiwany" na zmianę ze "ściereczką". Nie wiem już co o tym myśleć.

    Jak wypaliłem GTA V to też może raz na 10 prób instalacja wystartowała, ale po skopiowaniu paru KB zawias. Reszta prób "przetrzyj ściereczką".

    Mam wrażenie, że z tą konsolą jest coś nie tak albo przynajmniej z napędem :/ Tylko czemu niektóre gry chodzą bez problemu, a niektóre nie chcą ruszyć w ogóle :/

    Jakieś pomysły?

    Dzięki za poprzednie porady.

    Pozdrawiam.
     
  7. loot2012

    loot2012 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2014
    Posty:
    211
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Nagrywanie gier xgd3 zwykła nagrywarka nigdy nie będzie pewne czy gra odpali. Ja kiedyś nagralem i włączyło się chyba raz po pół godziny a później już wgl(diablo 3), jeżeli chcesz nagrywać gry xgd3 potrzeba specjalnej nagrywarki ihas EU lub B. Natomiast xgd2 możesz nagrywać zwykła nagrywarką

    Tapnięte sprzed xboxa przez Neo V :)
     
  8. j4cku

    j4cku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie doczytałeś tematu. Gry przeze mnie wypalane są iHAS'em.
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    A poustawiane wszystko masz w ustawieniach nagrywarki jak i w imgburn? Imgburn jaka wersja? Jakie płyty uzywasz, jesli verbatim to sa made in sungapoure czy made in taiwan? Jaka predkoscia wypalasz? Firmware w naped wgrany pod konkretny model plyt? Kiedys znajomy mial problem palila mu plyty i nagle palila ale zadna nie dzialala w konsoli. Uczepilismy sie wszystkiego, programy, ustawienia, juz nawet nagrywarka prawie byla wymieniana, a problemem okazal sie coś walniety system Windows 7. Po formacie i przywroceniu ustawien poczatkowych bo ha takich palila ok plyty okazalo sie ze format pomogl. System mu dzialal normalnie, nie bylo widac zeby cos bylo z windowsem, a tu jednak cos mu w Windowsie nie pasowalo.

    Napisane na Joysticku w Commodore 64. Tapatalk wczytany z kasety magnetofonowej :-D
     
  10. Heheszky

    Heheszky Banned

    Dołączył:
    Maj 6, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miałem dokładnie to samo co Ty na LT 3.0, rozebrałem konsolę i wyczyściłem laser, pomogło na jakiś czas. Potem znów trzeba było go przeczyścić. Miałem go wymienić ale nadarzyła się okazja i zamiast lasera zamieniłem Fata na Slimkę. Jeżeli masz Fata to bardzo łatwo jest go rozkręcić i dobrać się do lasera, weź go przeczyść i sprawdź gry nagrane pod LT2.0 jak i LT 3.0
     
  11. j4cku

    j4cku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W ustawieniach nagrywarki? Nie wiem o co chodzi. Wersja ImgBurn 2.5.8.0. Używam Verbatim ale nie mam pojęcia, gdzie zostały wyprodukowane. Płytki na sztuki w kopertach. Prędkość wypalania 2.4x. W opcjach ImgBurn zaznaczam wszystko krok po kroku jak w poradniku.



    Na razie nic nie rozkręcałem jeszcze, bo zrobiłem pewien test. Mianowicie pożyczyłem od kolegi, który ma również przeróbkę LT 3.0, parę gier, takich jak:
    -Assasin's Creed 3
    -Diablo 3
    -Resident Evil 6

    Wszystkie poszły od strzału.
    Twierdzi, że to są wersje lt 3.0 i xdg3 no ale przekonany nie jestem, bo wypala mu je jakiś znajomy.

    Czyli robię coś źle przy nagrywaniu? Jakim cudem, skoro po wypaleniu gry, przepuszczam płytkę z obrazem przez abgx i wszystko jest OK.

    Podczas wypalania Jedyny komunikat typu "warning" wyskakuje: "Set L0 Data Zone Capacity Failed! - Reason: Invalid Field in Parameter List". Nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie, skoro po wypaleniu abgx pokazuje okejkę.

    Dzięki za rady.

    Pozdrawiam.
     
  12. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    No widzisz czyli zle wypalasz. Po pierwsze to img hurn uzyj 2.5.7.0 wersja co masz ma bledy. Plyty najlepiej kupic caly cake produkcja made in pisze tylko na zewnetrznej folii cakea, na plycie tego nie ma, i jesli masz made in taiwan to juz 2-gi powod ze zle idzie, plyty verbatim tylko i koniecznie pamietaj made in singapour. Nie masz pojecia kolego co moze byc problemem nagrywania.... wierz mi ze kazda popierdółka. Zazwyczaj jest tak ze plyta sie nagra dobrze ale w konsoli nie dziala.. tu masz strone do sprawdzania gier jaka jakie ma xgd http://xboxforum.pl/showthread.php?t=null

    Napisane na Joysticku w Commodore 64. Tapatalk wczytany z kasety magnetofonowej :-D
     
  13. j4cku

    j4cku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wyrzuciłem ten świstek papieru z Verbatimów, zostało tylko opakowanie i płyty więc nie jestem w stanie powiedzieć jakiego są one pochodzenia. Jedno jest pewne - na tej serii również był wypalany tym samym sposobem Thief [LT 2.0][XDG2] i chodzi bez problemu.

    Co do linka ze sprawdzaniem gier to wyskakuje takie cosik:
    No Temat specified. If you followed a valid link, please notify the administrator.

    Mam jeszcze pytanie. Co jeśli np działającą grę od kumpla bym skopiował. Po prostu skopiować na dysk obraz płyty i potem wrzucić go na płytę?

    Dzięki za porady.

    Pozdrawiam.
     
  14. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28070
    Polubienia:
    3213
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Po co Ci pudełko...
    Wkładasz płytę w napęd i w okienku IMG-burna po prawej masz jaki to mkm jest...
    Jak to są gry XGD3 i były nagrywane IHASEm to możesz skopiować a jak zwykłą nagrywarką to nic nie zrobisz, są ucięte obrazy nagrane.
     
  15. j4cku

    j4cku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sorry, że post pod postem ale chciałbym podbić temat. Poza tym, jestem już chyba bliski rozwiązania problemu. Albo i nie?

    Okazuje się, że gry wypalane na xgd2 śmigają bez problemu. Wykluczam zatem awaryjność konsoli? Ale czy na pewno?

    Wszystkie gry wypalane na xdg3 (płyty Verbatim z Singapuru jednak - sprawdzone) nie chcą chodzić.

    Przed chwilą spróbowałem wypalić GTA V DVD 2 COMPLEX tą metodą: How To Burn Xgd3 Games Using Burner Max Payload Tool - Xbox 360 Tutorials - TheGameScene (Pierwsza zainstalowana już na konsoli - nie wiem w sumie jaka wersja).

    Okazuje się, że gra ruszyła ... Jeden raz na jakieś dziesięć prób... **** me! Dalej komunikat ze ściereczką. To samo było z płytą DVD 1 (instalacyjną). Też uruchomiła się raz na jakieś dziesięć. Zainstalowaną mam z płyty DVD 1, którą dorzucił pacjent wraz z konsolą (DVD 2 zacinała się na wczytywaniu wątku fabularnego).

    Pytania
    1. Czy jeżeli ta gra ruszyła raz na kilkanaście prób to bardziej oznaka tego, że jednak napęd jest eknięty w konsoli czy wciąż kulawe nagrywanie?
    2. Czy możliwe jest, że napęd został źle zflashowany, jeśli w ImgBurn wyświetla się napęd do wyboru o nazwie: ATAPI iHAS524 B ?

    Dzięki za wszelkie podpowiedzi.

    Pozdrawiam!
     
Wczytywanie...

Poleć forum