1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wiele pytań odnośnie przeróbki na LT+ 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Morgalg, Maj 7, 2013.

  1. Morgalg

    Morgalg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Posiadam Xboxa 360 z napędem Philips-LiteOn 16D2S i najprawdopodobniej iXtreme 1.61 (dawno nie korzystałem, nie pamiętam) i byłbym zainteresowany przeróbka na lt+ 3.0. W związku z tym mam parę pytań. Po pierwsze: z tego co mi się udało wyczytać musiałbym zainwestować w jakieś urządzenie do odczytania klucza napędu, tak? Po drugie: czy wersja dashboardu ma jakiś wpływ na to czy przeróbka zadziała czy nie? Bo pamiętam że kiedyś brat mi się zabrał za aktualizowanie dasha i coś tam porobił. Xbox chodzi, ale ciężko mi powiedzieć czy ten dash jest w 100% sprawny. Po trzecie: gdzieś tam wyczytałem że nagrywanie płyt w przypadku niektórych napędów na lt+ 3 jest bardzo kłopotliwe i trzeba się wyposażyć w specjalną nagrywarkę. Prawda to? No i po czwarte: czy oprócz tego urządzenia do odczytania kodu napędu musiałbym zainwestować w jakieś inne przyrządy gdybym to chciał zrobić samemu? Bo znalazłem taką ofertę na alledrogo: Przeróbka ixtreme LT+ 3.0 / LTU Xbox 360 Wrocław (3206243704) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i nie wiem czy mi się opłaca. Teoretycznie wyszłoby mnie to 50 zł.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    1. Gdybyś potrafił określić dokładnie jaki to fw ( bo z nowszych trzeba używać igły do odczytu) to dzięki programowi jungleflasher da radę odczytać klucz za pomocą wysuwania i wsuwania tacki , wtedy nie potrzebowałbyś urządzeń ,a nowy fw wgrał spokojnie pod dosem czy jungleflasherem z poziomu windy.
    2. Najlepiej przed wgraniem firmwaru zaktualizować sobie dashboard i dopiero potem wgrać LT 3.0 ( dash jest sprawny chodzi tylko o to którego wymaga dana gra)
    3. Tak owszem jest kłopotliwe ,aby w 100% instalowac gre( XGD3) na dysku i pozbyc sie problemu ze 'ściereczką' potrzeba odpowiedniego modelu ihasa , z resztą dzięki odpowiedniemu programowi da radę to zrobić normalną nagrywarką( ale nie wszystkie modele są obsługiwane)
    4.Nie , kabel sata wystarczy ;)
     
    1 osoba to lubi.
  4. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Probe se kupic do klucza musisz z napedu. Dash najnowszy se juz mozesz wgrac skasuje lt co masz. Co do nagrywania xgd3 do zwyklej nagrywarki juz teraz jak mozesz sprawdzic czy dziala z programem pay tools 0.15. Jak nie to mozesz nagrywac bez tego z 6 gier nie nagrasz nia reszta pojdzie i na kopiach bez liteon ihas rev b z lt max nie pograsz se multi. I nie masz pewnosci czy twoja wypalar a wogule nagra plyte dl+r
     
    1 osoba to lubi.
  5. EEService

    EEService Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    54
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz- CAŁA POLSKA
    Taniej cię wyjdzie jak dasz do zrobienia niż sam będziesz próbował.
    Obyś nie stracił DVD-KEY bo cała zabawa wyjdzie cię więcej niż te 50zl
     
  6. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    To rgh a cena zalezna od dash. Ale key z pomoca probe to 10s. Sie dziwie jak mozna z***** naped ponizej winbond drill. A za kilka zl szkoda czasu na zabawy z tym.
     
  7. EEService

    EEService Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    54
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz- CAŁA POLSKA
    Dokładnie... Można np pomijając kolejność zamiast zgrać to wgrać fw z samymi FFFFFFFFFFFFF, a potem płacz...
     
  8. Morgalg

    Morgalg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra, czyli nie opłaca się w to bawić samemu, strata czasu. Lepiej wysłać. Nierozumiem tylko z tymi płytami. Jak będę miał lt+ 3 to będę mógł zgrywać w ogóle na dysk gry? bo tak wywnioskowałem. No i jeżeli nie zgram to wtedy będą się zacinały, czy cu?
     
  9. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Mp3 fix i z dysku pojda nagrane zwykla nagryware. Jak nie robisz flash czesto to nie oplaca ci sie w to bawic.
     
  10. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Fix nie działa ze wszystkimi grami , np. Dragons Dogma :) ta to już wogóle świruje nawet na ihasie ;p
     
  11. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Z 6 gier ma civ na inne dziala . W 6 tych jest fifa 13.
     
  12. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Ale z nagraniem fify nie miałem problemu na ihasie. A Dogmy ściągałem 2 obrazy i żaden nie zainstalował mi się na dysku...
     
  13. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    To zly obraz albo nagrac nie umisz. Civ a xgd3 zwykle przy wypalaniu sie niczym nie roznia.
     
  14. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Umiem umiem nagrać uwierz. Nie wiem czy kupiłem wadliwą nagrywarkę czy co ? Takimi samymi ustawieniami jadę a raz się nagrywa a raz nie. Gra weryfikuje się 100% jednak nie instaluje się na dysku..
     
  15. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    To wina lasera xa czy te lepiej jakosciowo nagrane. Ihas nie wypala kazdej plyty ta sama jakoscia.
     
  16. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Kupuję zawsze tylko i wyłącznie Verbatimy MKM 003. To nie wina lasera bo konsola nie jest stara. Tym bardziej że czesto odciążam napęd instalując gry z dysku. Gdy nagram 1 raz i gra nie działa , potem spróbuję drugi raz i jest ok. Często nie działa płyta którą nagrywam 2raz z rzędu. Nagrywa się dobrze dopiero po resecie komputera.
     
  17. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Wina kompa windowsa moze. Ihas ma jazdy ,ze raz na jakis czas wypali bubla co weryfikacji nie przejdzie. Wina tez nie wiem czego wypalarki lub lt max
     
Wczytywanie...

Poleć forum