1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wielki Problem GoW3 xgd3 LT 2.0 POMOCY! "otwórz napęd"

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez BaQs86, Październik 15, 2011.

  1. BaQs86

    BaQs86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Może opowiem historie od początku.
    Posiadałem xboxa z softem 1.4 postanowiłem przerobić konsole żeby pograć w Girs of War 3. I od tego zaczął się problem.
    Przerobiłem konsole płacąc 60 zł żeby pograć w gierkę. Sciągnąłem wersje GEARS OF WAR 3 [PL] [RF] [XBOX360] i nagrałem według instrukcji dołączonej w pliku. Czytałem też dużo na internecie jak to zrobić, czyli zmienić options na calculate optimal z prędkością 2,4x i tylko na płytach Verbatim. Dla wyjaśnienia nagrywałem na początku IMG burnem (najnowszym) po włożeniu do konsoli w ogóle nie czytało płyty pisało "otwórz napęd". Próbowałem nagrać na starszej wersji IMG również wg. instrukcji i dalej było to samo. Nagrałem nawet programem clone cd i również wyszło z tym samym rezultatem czyli "otwórz napęd". Pomyślałem ze może to wina obrazu ściągnąłem więc inną grę Driver: San Francisco (2011) [PL] [LT+2.0] [XBOX360-SRT] która również zabezpieczona jest LT 2.0. Niestety po nagraniu było to samo "otwórz napęd".
    Pojechałem więc do osoby która przerabiała mi konsole i mówię o wyżej wymienionym mi problemie. Miał nagrane GoW 3 nie wie dokładnie jaki to był obraz i działało a przecież każde jest zabezpieczone przez LT 2.0.
    Inne gierki działają więc jak to jest możliwe?
    Sprawdzając płytę w laptopie pliki są nagrane. Dashboard konsoli 13599.0. Konsola jest w dość stara z napędem samsunga.
    Aha LayerBreak w pliku Driver dvd był 2133520.

    Proszę o poważne odpowiedzi nie w stylu wymień napęd, bo inne gierki działają.
    Z góry dziękuję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Źle nagrywasz gry, nagrywarka Ci siada?
     
  4. farenhide

    farenhide Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nagraj plik .DVD a nie .ISO wybierz do nagrania plik dvd!
     
  5. BaQs86

    BaQs86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrywarka jest sprawna bo nagrywałem grę bez zabezpieczenia LT 2.0 i działała. Wybierałem również plik DVD nie ISO.
    Prosiłem o poważne odpowiedzi :)
     
  6. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    sprobuj nagrac na innej nagrywarce i wtedy sie okaze czy to faktycznie nie jest jej wina
     
  7. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No ale skoro gościu miał wypalonego GOWa, (którego sam wypalił na innej nagrywarce) to może to być wina twojej nagrywarki, w końcu nagrywasz grę która teoretycznie jest za duża na taką płytkę, i nagrywara nie daje rady. Oczywiście wypalasz na verbatimach.
     
  8. burn41

    burn41 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbuj nagrać „clonecd”, layerbreak zmień w pliku „dvd” na „2086912”, powinno pomóc.
     
  9. Ivalhoe

    Ivalhoe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja obstawiam zly relaese. Tak sie dzialo z pierwszymi GOW3, ktore pojawily sie w sieci.
    Sciagnij wersje od RROD'a i wypal. Powinno pomoc
     
  10. BaQs86

    BaQs86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zmiana layerbreak-a nie pomogła. Już 7 płyt poszło do śmietnika i dalej nic.
     
  11. Ivalhoe

    Ivalhoe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak nazywa sie dokladnie wersja ktora wypalasz ?
     
  12. BaQs86

    BaQs86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Obraz który nagrywam to - Gears_of_War_3_READNFO_XGD3_0800_USA_RF-XBOX360-RRoD
    Także sam obraz w sobie jest dobry potwierdzili to również inni użytkownicy którzy ściągnęli.
     
  13. vazon

    vazon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    Witam,

    napęd samsung ma potwierdzony problem z grami XGD3. C4eva tworzy LT 2.01 specjalnie dla niego.
     
  14. BaQs86

    BaQs86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wszystkiemu winna była nagrywarka.
    dzięki za odpowiedzi
    koniec tematu :)
     
  15. zczc

    zczc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i jaką teraz nagrywasz?
     
  16. sodi1008

    sodi1008 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam a ja mam problem z forza 4 i GOW wyskakuje komunikat żeby przeczyścić płytę miękką szmatką... Driver SF działa, mam Lt 2.0 samsung ms25. pozdrawiam
     
  17. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    z forza 4 i civ nie wygrasz bez ihas. prawdobnie laser ci słabnie w konsoli jak takie coś podczas gry masz albo złej jakości płyty nagrywasz
     
  18. sodi1008

    sodi1008 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    co to jest civ? GOW 3 losowo wywala najcześciej jak się doczytują filmiki, nagrywam na verbatimach, dzieje się tak tylko w tych grach, teraz gram w resident evil RC i żadnych problemów. jak sprawdzić stan lasera? widze że się orientujesz to powiedz mi czy w starsze gry moge online próbować na lt2.0 na tym ms25? bo on podobno nie odczytuje tych nowych zabezpieczen. pozdrawiam
     
  19. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    na lt 2.0 zwiększasz sobie szanse bana.jak loso daje ,że laser pada albo brudny.przeczyść/przesmaruj lub podkręć napięcie na cewke lasera powino pomóc ale chwilowo
     
  20. sodi1008

    sodi1008 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak by to byl laser to we wszystkich grach by sie tak nie dzialo? A da sie laser preczyscic bez rozkrecania konsoli? Powiedz mi czy daje cos aktualizacja do 2.01? Czy nowe gry xgd3 beda wszystkie dzialac na lt 2.0? Bo narazie to z tymi dwoma mam problem tylko.
     
  21. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    masz samsunga, bez się nie da ,na lt 2.0 raczej tak chyba ,że coś nowego wymyśli ms
     
Wczytywanie...

Poleć forum