1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wielki problem po próbie aktualizacji

Temat na forum 'Dash' rozpoczęty przez Kak-tus, Maj 16, 2012.

  1. Kak-tus

    Kak-tus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    A, A
    Mam problem.
    Kuzyn był na giełdzie w sobotę i tam mu w grali lt3, kupił reymana orginal.
    Z tego co mówi wsadził płytę do konsoli i zapodała mu się aktualizacja

    Niestety aktualizacja się zawiesiła i teraz jak się ją włącza to wyskakuje komunikat:
    Nie można odczytać aktualizacji z urządzenia pamięci masowej aby kontynuować aktualizacje podłącz je ponownie

    kod statusu : 3151-397f-2600-0f00-c000-0034
    napęd wylądował w pc i pokazało:
    DG-16D2S
    F/W Rev: 0251
    Udało się wyciągnąć klucz z napędu
    Wgrałem OFW w moim przypadku najprawdopodobniej ( orig-02510C-1c000.bin)
    Ale niestety dalej nie chce się ukończyć aktualizacja konsoli, próbowałem podpinać pod konsole pendriva z różnymi aktualizacjami bo nie wiem co kuzyn kombinował i niekiedy zamiast błędu:
    kod statusu : 3151-397f-2600-0f00-c000-0034
    wyskakuje
    kod statusu : 3151-397f-2600-0f00-c000-0059
    Co mogę z tym jeszcze zrobić ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    ściagnij wcesniejszego dasha i wgraj z pena...poszukaj go na stronie ms
     
    1 osoba to lubi.
  4. Kak-tus

    Kak-tus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    A, A
    Lista dash-y jaką próbowałem wgrać:

    14719
    14717
    14699
    13599
    13604
    13146
    12625
    12611
    9199
    8955
    6717
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  6. Kak-tus

    Kak-tus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    A, A
    a jaka będzie nazwa tego pliku? z kąd go mogę pobrać?
     
  7. Kak-tus

    Kak-tus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    A, A
    wgrałem takie firmware LT-liteon-0800-v3 i dalej nie przyjmuje żadnej aktualizacji.
     
  8. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jak wgrywasz pierwsze lepsze fw to się nie dziw, że nie działa.
    Poczytaj do czego służy soft 0800.
     
  9. Kak-tus

    Kak-tus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    A, A
    Tak ale wgrałem orginalne
    orig-02510C-1c000.bin
    i nie działa
    wgrałem lt 025v1.91
    też nie przechodzi aktualizacja
    zabardzo nie rozumiem o co chodzi w tym: wgraj ofw od litka v3
     
  10. Kak-tus

    Kak-tus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    A, A
    Sorrki ale nie ogarniam, niesiedze w temacie firmwarów więc mile widziana była by podpowieź jakiego pliku szukać.
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jakiego Dash'a miała konsola przed próbą aktualizacji?
     
  12. Kak-tus

    Kak-tus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    A, A
    I tu jest problem :)

    kuzyn lat 8 kupił kiedyś konsolę z giełdy po roku w sobotę pojechał z ojcem do krakowa ją przerobić ponoć wgrali mu LT+3.0. Niestety on nie wie bo wkładał tylko płyty i grał więc nie ma pojęcia jaki tam był dash ( a z racji, że ja mam dużo więcej lat więc nie miałem z młodym kontaktu i niegrywałem z nim więc tez nie wiem co tam w niej siedziało).

    Nowe fakty są takie, młody ponoć jak wrucil z giełdy i podłączył tą konsole to odrazu mu ten błąd wyskoczył.

    jak konsola się uruchamia to taki błąd
    kod statusu : 3151-397f-2600-0f00-c000-0034

    a jak w usb jest jakaś aktualizacja to wyskakuje
    kod statusu : 3151-397f-2600-0f00-c000-0059
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Chyba napęd po spoof'ie.
     
  14. Kak-tus

    Kak-tus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    A, A
    To jak mozna młodemu pomuc bo jest załamany. Da się to jakoś przeskoczyć?
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wyciągnąć klucz ze starego napędu, zespoofować z odpowiednim FW i wgrać.

    Mniemam, że stary napęd "zaginął". W takim przypadku pozostaje odczyt klucza z płyty głównej.
     
  16. Kak-tus

    Kak-tus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    A, A
    Taką konsolę kupił więc nawet mógł niewiedzieć, że ma inny napęd ja też nawet nieprzypuszczałem ,że może być tak pokombinowana ta konsola.

    A jak mam wyciągnięty klucz z napędu to niebedzie ten co ma być bo przeciesz mu wcześniej gry chodziły?
    Jest może gdzies jakiś tutek jak zespoofować z odpowiednim FW i wgrać?

    A da się jakoś po numerze seryjnym dowiedzieć jaki tam powinien siedzieć napęd aby wykluczyć ewentualną podmiankę?
     
  17. Kak-tus

    Kak-tus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    A, A
    Jak mam to zrobić?
    Wyciągnąć klucz ze starego napędu(zakładam, że klucz już mam), zespoofować z odpowiednim FW i wgrać?
     
  18. Kak-tus

    Kak-tus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    A, A
    Witam
    Niewiem co się stało próbowałem chyba z 5 razy wgrywać dasha 141719 i ni wząb. Dziś z gupia pobrałem go jeszcze raz z mikrosoftu i poszło!!! Kuzyn szczęśliwy:)
    Dzięki wszystkim za pomoc i sugestjie.
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    A gry XGD3 działają?
     
  20. Kak-tus

    Kak-tus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    A, A
    Tak, ale oczywiście wgrałem mu od nowa LT+3.0

    P.S.
    Pierwszy raz widziałem go takiego szczęśliwego :) (miał już zbierać na nową konsolkę)
     
Wczytywanie...

Poleć forum