1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wielki problem POMOCY

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez dani13, Listopad 5, 2011.

  1. dani13

    dani13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam
    Zacznę od tego że dziś robiłem przeróbkę konsoli do LT+2.0.Po tym normalnie grałem jakąś 1 h. Gdy przed chwilą włączyłem konsole wywaliło mi RODA.Po chwili włączyłem i roda nie było i chodziło. Gdy potem znowu włączyłem konsole to jest zielona dioda a nie mam obrazu i świeci tylko zielona środkowa dioda a te cztery nie.Co się z nim dzieje?
    Może dodam że płyta głowna JASPER
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. albinos

    albinos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    193
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    masz dźwięk nie masz obrazu? poważny rrodzik sie zbliża;p miałem podobnie i reballing pomógł ale na krótko;/ trzeba byłó new konsolę zakupić
     
  4. dani13

    dani13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie mam ani tego ani tego
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Kable dobrze wpiete? czasem wyskakuje jak sa zle
     
  6. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Rod w jasperze? Daruj sobie.

    Co do tematu to dziwna sprawa. Moze sprobuj na innym tv badz na kablu scart?

    Sent from my X8 using Tapatalk :)
     
  7. dani13

    dani13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    wyskoczył kod błedu 0022
     
  8. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Pozbadź sie trupa

    A co on na innych kulkach stawiany, ze pasc nie moze...
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  10. dani13

    dani13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
     
  12. dani13

    dani13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Konsola jest z czerwca 2009 roku przerobiona Mam gwarancję bo się nie znam?
     
  13. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Skończyła się 5 miesięcy temu.
     
  14. dani13

    dani13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A nie przypadkiem jak jest rod to jest 3 lata?Tak pisze w temacie procedury gwarancyjne?
     
  15. kokakoala

    kokakoala Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli to się stało zaraz po przeróbce, to może drobinka czegoś gdzieś wpadła przy otwartej konsoli i robi zwarcie (to by tłumaczyło 0022). To tylko domysł ale wart sprawdzenia. Jeśli nie to przykry przypadek bo mimo gwarancji 3 lat na rrod i tak serwis jej nie uzna. Ostatnio nie wystarczy zachować plomby pod faceplatem. Dochodzą do tego, że napęd był przerabiany.
     
  16. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Nie wprowadzaj ludzi w błąd, nie ma czegoś takiego jak 3 letnia gwarancja na X360. Rozszerzona gwarancja została wprowadzona w listopadzie 2007 roku i do listopada 2008 każda zakupiona konsola miała z automatu serwis RRoD i E74 na 3 lata. Kiedy w Listopadzie 2008 roku pojawił się Jasper Microsoft powoli zaczął się wycofywać z wcześniejszego pomysłu i 3 letnią gwarancję miały wszystkie konsole wyprodukowane do listopada 2008. Jeśli ktoś miał kupiona konsolę po tym okresie to określone modele nadal mogły korzystać z rozszerzonej gwarancji, od już listopada 2009 każda konsola posiada 2 letnią gwarancję.

    Wniosek jest taki:

    - produkcja 2007: już po gwarancji.
    - produkcja do 30 listopada 2008: gwarancja jest do 30 listopada 2011 na wszystkie modele.
    - produkcja między grudniem 2008, a listopadem 2009: tylko określone modele.
    - produkcja od grudnia 2009 do dziś: 2 lata gwarancji.

    W przypadku serwisowania mało kto zwraca uwagę na flasha, ale czasami jest z tym loteria, więc lepiej wrócić do OFW.
     
  17. dani13

    dani13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czyli ja jeszcze mam gwarancję tak?No mam konsolę wyprodukowaną czerwiec 2009
     
  18. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Czy jest w ogóle możliwe, żeby po przeróbce pojawił się RROD?
     
Wczytywanie...

Poleć forum