1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wielki problem z Black Ops 3 w Polsce

Temat na forum 'Xbox Live' rozpoczęty przez BuRRRza, Maj 12, 2016.

  1. BuRRRza

    BuRRRza Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    881
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnobrzeg
    Jak wiecie BO3 stało się niegrywalne od ostatniego piątku kiedy to miały być podwójne klucze.
    Prawdopodobnie nasz region (i Rosja) nie dostał patcha i zostaliśmy na lodzie.
    Szuka tylko ludzi z naszego regionu więc o grze na innym trybie niż TDM nie ma mowy.
    Do tego brak bonusów za season pass i podwójnych kluczy (tydzień temu) oraz od dzisiaj brak też double xp.

    Pisałem z supportem acti. Oczywiście rozmowa ograniczała się tylko do kilku rad ,które nic nie dały.
    Jak zapytałem czy widzą co się dzieje w Polsce i jakie mamy problemy to odpisali ,że nie ma żadnych problemów w Polsce.

    Według mnie ostatnią nadzieją jest 19 maja kiedy to wychodzi nowe DLC na X1. Prawdopodobnie wtedy pojawi się patch ,który daj boże będzie możliwy do pobrania u nas.

    Z tego co czytałem to problem dotyczy wersji pudełkowe i cyfrowej. Z tym ,że problem w wersji cyfrowej można łatwo obejść poprzez pobranie gry na nowym regionie.

    Nie wiem o co chodzi gra nagle stała się kompletnie niegrywalna. Zastanawiam się jak to mogło się stać i ten patch do nas nie dotarł. Może wina nie stoi po stronie acti tylko po stronie MS ? Ktoś możę kontaktował się też z supportem lub polskim wydawcą gry albo infolinią ms w tej sprawie ?
    Ja powoli tracę cierpliwość. Wydałem na tą grę kupę hajsu by teraz mieć takie problemy ? Nie zamierzam tak tego zostawić. Od premiery MW3 gram w CoD i takich cyrków jeszcze nie było
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jenx

    Jenx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    126
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ale to dupki nie problemów jasne jeszcze będą mówić że gra chodzi fantastycznie ale nic dziwnego jak wczoraj z nim pisałem nie wierzyli mi i że ma starą wersję która się nie chce aktualizować musiałem wysyłać zdjęcia i do tego czasu cisza, normalnie kpina.ciekawie ile zajmie naprawa tego cuda.chodziarz na fb napisali ze są problemy z grą ale ile i to zajęło,jak tak będą dalej traktować ludzi to po prostu ludzię ich oleją.
     
  4. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Jak widać dla acti. Polska to zbyt mały rynek by się nim przejmować, nie działa ok mają wyjebię, no przecież hajs się zgadza i o to chodzi.
     
  5. TheG4brieL

    TheG4brieL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    135
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    A co do 19 maja, gdy premierę będzie mieć drugi map pack to nie byłbym taki pewny. Nie wiem czy do Advanced Warfare posiadałeś season passa ale były podobne problemy. Nie można było pobrać 2 i 4 paczki map bo tak jakby nie zostały wydane na polski rynek. Trzeba było zmienić region (ja zmieniałem na USA) i tam pobrać obie paczki. I po dziś dzień jest to nie rozwiązane. Moim zdaniem powinni wydać nowy patch, taki który tylko by podniósł nr wersji i nic poza tym.
     
  6. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    He he. Nie pozostaje wam nic innego jak zakupić nowe kol of djuti :)
     
  7. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    pewnie acti nie chciało płacić za kolejny patch na polski region ... nie opłaciło im się :) Bo każda łata to solidny zastrzyk kasy dla M$ :)
     
  8. BuRRRza

    BuRRRza Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    881
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnobrzeg
    Ja to samo wysyłałem zdjęcie płyty i kontakt się urwał. Nie wiem po co to było. Przecież na piracie nie gram a starszej wersji gry chyba nie ma czegoś takiego w ogóle. Daj link co pisali na FB. Problemy były na PS4 z serwerami na X1 podobno śmiga wszystko ładnie hehe :D Jak mam ich olać w tym momencie skoro jestem uziemiony z grą przez season pass którego zakupiłem. Rady supporta to o kant dupy można rozbić, standardowa formułka z resetem konsoli, wyczyszczeniem pamięci itp itd.

    No niby tak ale to nie tylko PL. Na meczach przewijają się ludzie z Białorusi, Rosji i pewnie z innych nacji ze wschodu. Trochę ich się chyba zbierze.
    Problem chyba w tym ,że większość ma to w dupie a nie powinna. Główną przyczyną braku jakiegokolwiek ruchu od tygodnia jest chyba niewielkie nagłośnienie sprawy. Nie wiem gdyby wszyscy zaczęli im spamować forum, twittera ktoś tam by ruszył **** i przekazał info do centrali. Albo nie mają tego w dupie tylko problemem jest bariera językowa, nie wiem już sam co o tym myśleć. Kilku kolesi bujających się na forum acti z tym problemem przeciwko armii burgerów spamujących im portale gdy tylko wyskoczy jakiś error to chyba większą siłę przebicia mają ci drudzy.

    Co do 19 maja to są tylko przypuszczenia z mojej strony. Pamiętam ,że przy pierwszym DLC, kilka dni przed był spory patch który zawierał DLC i ogólne zmiany i ważył z 10GB. Teraz z tego co słyszałem zrezygnowali z tego i trzeba pobierać w dniu premiery. Może wraz z DLC pobierze łatkę czy coś.
    Posiadałem season pass do AW ale o problemie z DLC słyszałem. Jak miałeś season pass też nie można było pobrać 1 DLC z polskiego rynku i musiałem zmieniać region.
    Co do patcha to właśnie o to chodzi ,że go nie ma i nie ma jak zmienić numeru gry. Polska (o ile nie cały wschód) lata z tym numere 62.22... co pisałem wyżej. Inne nacje mają 65.9.. z tym nowym patchem.

    Dziwny post. Jak łatka może być płatna ? Rozjaśnij bo może ja się nie znam.
    Jak puszczają łatkę to wydaje mi się ,że idzie na cały świat bo jest ona wgrywana w grę nie do kraju. Problem z tą łatką jest taki ,że nie dotarła na wschód z przyczyn bliżej nie znanych. Dlatego też pisałem o kontakcie z polskim oddziałem MS bo może to Polski region w konsoli coś blokuje.
     
  9. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Łatka jest wgrywana na serwery, z których jest następnie pobierana przez userów. Serwery nie są globalne i są uzależnione od krajów. Jak wiadomo przestrzeń serwerowa nie jest nieskończona, a wiec wszystko co na niej ląduje M$ odpowiednio wycenia. Dodatkowo cała łatka, to nie tylko sklecenie patcha i wrzucenie na serwer. To cały proces certyfikacji i sprawdzenia, za co też developer płaci M$. Łatki Ciebie, jako usera nic nie kosztują, ale developerzy ponoszą z tego tytułu koszty. Inny region, to inna łatka, a więc koszt się dubluje. :)

    EDIT : Kiedyś czytałem coś o tym w dyskusji na forum Wiedźmina 3 odnośnie patchów, które wypuszczali, a których wtedy było dość sporo.
     
    BuRRRza lubi to.
  10. BuRRRza

    BuRRRza Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    881
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnobrzeg
    Wiec moze kontakt z polskim oddzialem MS w tej sprawie to nie taki glupi pomysl
     
  11. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Jeżeli rzeczywiście to acti nie chce płacić za kolejną łatkę, to M$ nic nie zrobi. W takim wypadku Acti olewa nasz region i tyle.
     
  12. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1532
    Polubienia:
    684
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Obawiam się że kontakt z polskim ms nic nie da kiedyś jak dzwoniłem w sprawie Tr powiedzieli by się kontaktować z polskim wydawcą gry, tak że obawiam się że to już koniec gry w BO 3

    XBOX 360 - LT3.0/LTU2/RGH/RGH1.2/RGH2.0/SRGH - KALISZ
     
  13. BuRRRza

    BuRRRza Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    881
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnobrzeg
    Ale dlaczego mieliby nie zaplacic za ten patch na wschod? Przeciez to jest niezgodne z prawem a acti raczej w takie cos sie nie pcha.
    Zresztą dalej to placenie za latke nie ma dla mnie kompletnego sensu
     
  14. Jenx

    Jenx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    126
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mnie interesuje jak im to jeszcze zajmie a kiedy ma być ta nowa aktualizacja.
     
  15. rychu8818

    rychu8818 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie chcę być czarnowidzem, ale 19 maja wrzucą tylko dodatkową zawartość do pobrania. Porównajcie sobie ostatnie aktualizacje z ps4 i xbox one są prawie identyczne. Różnice są takie że na xbox one brak opisu z nowego dlc.
    https://zapodaj.net/2b68db1be3238.jpg.html
    https://zapodaj.net/ed9df53d10bca.jpg.html
    Czyli na moje oko poprawki do nowego dlc już są zawarte w aktualizacji której nie możemy pobrać.
     
    Ostatnia edycja: Maj 13, 2016
  16. Jenx

    Jenx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    126
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    To się śmiać ale czy Activison nie mógł by dać każdemu kto kupiły wersje płytową cyfrową wersje to wtedy sobie najwyżej ludzi by ściągnęli na inny regionie i spokojne grali a tak czekać i nie wiądom czy coś zrobią bo to z ich winny ludzie nie mogą grać.
     
  17. BuRRRza

    BuRRRza Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    881
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnobrzeg
    No ale cos mi chyba musi sciagnac procz samego dodatku.
     
  18. BuRRRza

    BuRRRza Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    881
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnobrzeg
    To juz trzebaby sie z cd project kontaktowac bo on jest wydawca gry w polsce
     
  19. rychu8818

    rychu8818 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Panowie jest tymczasowe rozwiązanie, tylko trzeba mieć dostęp do wersji cyfrowej. Pobieramy wersję cyfrową na innym regionie i odpalamy z naszej płyty. Działa,znajomy z xbox live tak gra.
     
    marek1212 lubi to.
  20. sitwoo

    sitwoo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wieliczka
    Mnie też to starasznie denerwuje bo mam wersję 65... A większość kumpli z którymi chce grać maja wersję 62... Nawet w custom game nie można pograć z kumplami. Wg mnie wina leży tylko i wyłącznie po stronie Activision, którzy zdecydowanie robią sobie jaja z klientów, bo na pewno są świadomi problemu i zamiast napisać coś na Twitterze w stylu "tak wiemy że macie problem i pracujemy" , to oni ida w zaparte ze to nie ich wina, albo że wszystko działa. Tylko jak mogą zrzucac wszystko na m$ skoro twierdzą że wszystko działa...

    Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
     
  21. MatekZiom

    MatekZiom Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2016
    Posty:
    36
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdynia
    A co jesli mam tylko wersje pudełkowa ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum