1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wielki problem z firmware i napedem...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez patol965, Kwiecień 16, 2012.

  1. patol965

    patol965 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam prosze o rade. Przerabialem konsole kuzyna , podlaczylem go normalnie do usb probe v3 i do komputera wszystko pieknie znalazlo mi naped.Wyskoczylo ze naped to liteon , tak samo jak moj i innych kumpli ktorych xboxy przerobilem. A wiec zczytalem klucz , wszystko zakonczylo sie sukcesem, wiec zaczalem wgrywac flash, gdy nacisnalem przycisk liteon erase wyskoczylo ze to nie jest naped liteon, ale mimo tego kontynuowalem, naped wszedl w vendor mode, nacisnalem write, wszystko sie wgralo i sprawdzilo bez zadnych komplikacji. Zamontowalem naped w konsoli , uruchomilem po czy wyskoczylo okienko z chinskimi znakami, i jedna czerwona lampka;/ Teraz jak podlaczam naped do kompa to jungleflasher go nie widzi.Nie wiem chyba nie byl to liteon.Moge to jakos naprawic czy naped jest do wyrzucenia? A i jeszcze jedno, mam w swoim xoboxie przerobiony naped liteon, juz probowalem go przelozyc do tamtego xboxa ale gdy wlaczam jakas gre pokazuje tylko zeby otworyc dvd i nic sie nie chce wlaczyc... Prosze pomozcie..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jakie fw wgrałeś ? Skoro przekładasz napędy w konsoli to musisz zmienić dvdkey bo inaczej działać nie będzie, i zawsze będziesz miał odtwórz dvd.
     
  4. patol965

    patol965 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wgralem fw LTPlus-0225-v2.0.bin.
     
  5. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    No to wgrałeś fw od slima, jeżeli masz napęd 16d2s to dlatego Ci nie działa.
     
  6. patol965

    patol965 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no wiec co teraz moge zrobic? naped jest do wyrzucenia?
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wgraj LT 3.0 w DosFlash'u: "LTPlus-0251-v3.0.bin".
     
  8. patol965

    patol965 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale ja wlasnie chce lt 2.0 jak sie nazywa ten plik od 2.0? Co musze sciagnac zeby odpalic tego dosflasha?
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  10. patol965

    patol965 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzieki wielkie a powiedzcie mi jeszcze jak nazywa sie ten plik do lt 2.0 bo mam ich tu pelno a nie wiem ktory to;/
     
  11. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    LTPlus-025-v2.0.bin
     
  12. patol965

    patol965 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jest jakis inny sposob niz dosflash? nie moge ogarnac tego;/
     
  13. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Lepiej to zrobić pod dosflashem, jest mniej awaryjny, nie wiesza się itd.
    Spróbuj, nie jest to trudne. Przeczytaj kilka razy poradnik i zrób wszystko krok po kroku.
    Uwierz mi, że jest to dziecinnie proste.
     
  14. patol965

    patol965 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no moze bym zrobil ale nie potrafie zrobic tego bootowalnego usb. Wszystkie poradniki sa tak niejasno napisane;/ Jak mi w jungleflasherze nie znajduje tego napedu to pod tym dosflashem znajdzie?
     
  15. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    W JF ustaw port na którym był widoczny napęd i daj intro/device id powinien wejść w vendor.
     
  16. patol965

    patol965 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jf wgl go nie widzi jakby nie bylo napedu...
     
  17. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    No wiem, dlatego trzeba wybrać port na którym napęd był widoczny i wprowadzić go w vendor na "ślepo" to najprostsza metoda.
     
  18. patol965

    patol965 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zrobilem tak, mialem go na d900 czy jakos tak ale na pewno dobry wybralem. wzialem intro/device id po czym trzeba wylaczyc i wlaczyc na chwile zasilanie zrobilem tak i ciagle ida kropki i nie przestaja sie robic...
     
  19. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    No cóż skoro ta metoda nie działa, to pozostaje Ci zabawa z dosflashem.
     
  20. patol965

    patol965 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dobra mam juz usb bootowalne , dosflash wgrany tez na pendrive ale jest problem. nigdzie nie moge znalezc pliku l-o-eras.exe... wszystkie linki wygasly;/
     
  21. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Kliknij liteon erase w jf, wylacz i wlacz zasilanie napedu jak bd lecialy kropki. Potem wgraj softa.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
Wczytywanie...

Poleć forum