1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wielki problem z przeróbką.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sovik, Sierpień 13, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Sovik

    Sovik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    Witam kupiłem od użytkownika Ankoholik, Probe v3 i przy przerabianiu mojego Liteon-a mam problem, zgodnie z instrukcją skopiowałem mój klucz napędu i reszte plików następnie daje się opcje Erase, wymazałem oprogramowanie z napędu u kolegi i podczas operacji wgrywania Lt jak jest Write Bank i idą te kropki to program stoi komputer chodzi normalnie ale postęp nie idzie , chciałem to zrobic na Swoim laptopie ale nie dało rady podpiełem napęd zamiast napędu z laptopa w wejscie sata pokazało mi liteon-a w Biosie ale w Jungle Flasher-ze już nie , nie wiem co mam dalej robić mam do dyspozycji jeszcze komputer stacjonarny z Win7 tak jak w laptopie, ale napędu juz nie wykrywa w Jungle, proszę o pomoc, Ankoholik pomaga mi jak może ale wiadomo że cały czas przed Pc się nie siedzi w związku z tym proszę o waszą pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sovik

    Sovik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    a czemu konsolę, tylko napęd jest z wymazanym oprogramowaniem , a takim pisaniem za bardzo mi nie pomożesz tym bardziej że też jesteś swierzakiem ( opierając się o posty )
     
  4. Sovik

    Sovik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    może nie idiotyzm od razu, jak czytasz tutoriala przeróbki to jest to pikuś a tym bardziej jak byłem wczesniej przerabiac i widzisz że koles to w 5 minut robi albo krócej, a jeszcze możesz na tym zyskac jak ci się uda, myślę ze ktoś mi pomoże go uratować, dobrze że klucz napędu wyciągłem.

    Jeszcze niech ktoś napisze na jakim windowsie lepiej to robić , czy bez różnicy to jest
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    W dosflash go postawisznic sie nie stal na oko uzyle junglera 1.85 ,,on jest uszkodzony do zapisu phat. Dobry,kontroler to postawisz w windows jak nie to w dos 2 minuty da sie tozrobic.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  6. venome

    venome Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2008
    Posty:
    76
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
    mam to samo jutro jadę na dosflash, jungleflasherem jedynie udało mi sie wgrać lt1.1 po wielu ścinkach i dwóch dniach walk :( mam DG-16D2S i kontroler nvidia
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak problem pod windows to dos uratuje

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  8. Sovik

    Sovik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    Napęd próbowałem przerobic w windows 7 na PC Stacjonarnym, może mnie ktoś pokierować jak to zrobić przez tego Dos-a Mój napęd podobnie jak kolegi Venome jest to DG-16D2S na Pc stacjonarnym na potrzebę przeróbki mogę w pc zainstalować win Xp.

    Tak kolego Akir chciałem przerobić napęd Jungle Flasherem w wersji 1.85 otrzymałem Link od Ankoholika do najnowszej wersji czyli 1.85 .

    Jeszcze dodam że na moim pc stacjonarnym jak podłączam probe i włącze go to w momencie się pc zawiesza tak samo jak włączam pc już z włączonym probe to stoi na samym początku
     
  9. venome

    venome Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2008
    Posty:
    76
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
  10. Sovik

    Sovik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    Wymazuje firmware przez dosflash potem przychodzi czas na Write firmware tylko nie wiem gdzie mam wkleic ten plik z pc czy na pena gdzie jest dosflash czy gdzie bo jak wklejam go na pena i potem nazwę wpisuje do dosa to pisze : nazwa to Lite_CFW.bin a pisze Lite_CFW.bin is not present nie wiem co dalej mam robic
     
  11. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Zmień sobie nazwę na cfw.bin i wpisz potem po prostu cfw.bin i zadziała...
     
  12. Sovik

    Sovik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    Chciałbym podziękować wszystkim udzielającym się w tym temacie Zwycięzyłem tą bitwę :)


    Pliku mi nie znajdywało bo wklejałem go na pendrive-a ale ani razu nie zresetowałem pc przy tym potem reset i napęd uratowany

    Udzielono mi koleżeńskiej pomocy za co dziękuję i zamykam temat
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum