1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

wiesza mi sie xbox

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez waldemiro1984, Listopad 24, 2013.

  1. waldemiro1984

    waldemiro1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam slima rgh i od pewnego czasu mi sie wiesza, co mo ze byc przyczna?
    dysk ?
    kabel hdmi?
    temperatury?
    moze przydala by sie wymiana pasty?
    a moze szlak go trafia?
    a moze przez brak najnowszej aktualizacji dash?
    pomozcie mi ludzie co moze byc najprawdopodobniej przyczyna?
    dodam ze chodzil przez 1.5 roku bez zarzutu az nagle mu cos odwalilo
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na początek spróbuj wyczyścić pamięć podręczną , oraz zaktualizuj do najnowszych wersji wszystko
    (kernel, dashlaunch, FSD-jeśli używasz).
    Na jakim poziomie masz temperatury ? - obniżałeś w DL ?
    Rozumiem ,że zwiechy podczas gry łapie ,czy w dash'u też ?

    Być może coś z dyskiem twardym .... wyciągnij go i spróbuj np. z pena w coś zagrać.
     
  4. waldemiro1984

    waldemiro1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1


    w dashu tez mi sie zawiesil , a temp nie sprawdzalem bo nie wiem jak, sprobuje z tym dyskiem, wiec brak najnowszych aktualizacji może być przyczyną zawiech?
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Możliwości i przyczyn może być kilka.
    Prosiłbym o opisanie kiedy się wiesza i zawiesza na stałe że trzeba wyłączyć konsolę czy ma przywieszki na kila sekund oraz czy dzieje się to na zimnej konsoli czy po pewnym czasie kiedy już jest rozgrzana i ciepła.

    Dysk jaki masz na USB czy wewnętrzny w konsoli?
     
  6. waldemiro1984

    waldemiro1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1



    zawiesza się na stałe tak że muszę resetować konsolę i dzieje się to raczej na ciepłej Czasami po pół godz. gry a czasem po kilku godzinach grania Dysk mam 250 gb a konsolę 4 gb
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Masz trinity czy corone ? Jak corona to moze ktos zapomnial wymienic paste ?

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  8. waldemiro1984

    waldemiro1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja chyba mam trinity ale nie jestem pewinen n a100 procent, myslisz ze wymiana pasty pomogla by?
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Też takie podejrzenie mam, że może to być przyczyna temperaturowa skoro dzieje się to na ciepłej konsoli. Gdyby były inne usterki występowały by raczej bez znaczenia czy ciepła czy zimna.

    Znasz się na testowaniu dysku twardego..? Jeśli masz PC możesz podłączyć Dysk konsoli i wykonać test na obecnośc bad sectorów.

    Podaj MFR date konsoli z tyłu konsoli na białej naklejce jest napisane
     
  10. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Sprawdź bez dysku jak ci pisałem ..

    Sprawdź pobór prądu z tyłu konsoli :
    10,83A - TRINITY
    9,7A - CORONA
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Lepiej MFR Date. Jeśli konsola po Kwietniu 2012 jest szansa że siedzi Corona V3 i V4 co skutkuje zdjęciem radiatora w celu założenia PostFixa, być może wtedy nie została wymieniona pasta, dziwiło by mnie tylko że dopiero po 1,5 roku to by mogło być przyczyną. Hmmm jak na razie mało konkretów na ustalenie czegoś konkretne. Myślę że trzeba eliminować po kolei możliwe podejrzenia co do usterki.

    Na pierwszy ogień bym przetestował dysk (program Victoria 4.46b), ewentualnie wyjoł dysk i jechał z Pendrive
     
  12. waldemiro1984

    waldemiro1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oki sprawdze ale dopiero jutro bo zostawilem u mojego kumppla xboxa. nie wiem jak testowac dysk masz moze jakis link bym chetnie zobaczyl,
    a jak mam te temperatury sprawdzic (ustawic)

    konsola z 2011 jest
     
  13. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jaki miesiac....??? Wazne jest. Odlącz hdd od konsoli i zobacz czy bedzie się wieszać

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  14. waldemiro1984

    waldemiro1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    konsola jest z 2011 roku i faktycznie 1.5 roku chodzila bez zarzutow naprawde nie wiem o co chodzi. mfr sprawdze ale dopiero jutro, szczerze mowiac nawet nie wiemco to jest, moge jakis link jak sprawdzac dyski czy maja bad sektory i jak sprawdzic temperatury ?

    EDIT:

    oki sprawdze dysk wylacze i zobacze wtedy dzieki za pomoc chlopaki, jak macie jescze jeszcze jakies rady chetnie poczytam:)

    Nie pisz post pod postem - użyj opcji EDYTUJ - #Jabar
     
  15. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Domniemam że jeśli pytasz jak sprawdzić temperatury to nie masz zainstalowanego Freestyle Menu 3.0.775 które naprawdę potrafi umilić korzystanie z konsoli mając RGH, tym samym masz na głównym Menu pokazane ciągłe i aktualne temp. CPU, GPU, CASE.

    Dysk musisz wyjąc z konsoli (dolna klapka pod konsolą) wpinasz dysk w PC poprzez gniazdo SATA, lub jeśli masz laptopa musiz użyć adaptera USB=SATA lub podłaczyć w pustą kieszeń USB... Program VICTORIA 4.46b pokazuje nie dość czy ma bad sectory dysk to bardzo ważne jaki ma czas dostępu do sectorów, a jak to użyć hmm poszukaj na Google bo opisywać nie będę teraz na sucho tym bardziej kiedy nie masz dysku i podłączonego.
     
  16. waldemiro1984

    waldemiro1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1


    oki zrobie tak jak piszesz
     
Wczytywanie...

Poleć forum