1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

WIFI a XBL

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mikesc, Listopad 21, 2010.

  1. mikesc

    mikesc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam, ostatnio wkrecilem sie w granie po necie i postanowilem podpiac swoja konsole. niestety jedyny internet jaki posiadam to WIFI wysylane przez sasiada ... przy polaczeniu laptopa do tej sieci wszystko smiga bardzoo ladnie - wynik ze strony speedtest,net mowi - download 2Mb/s upload 0,3Mb/s. I tutaj pojawia sie moje pytanie - czy oplaca kupowac sie przystawke do wifi przy takim necie ? czy to wogole ma prawo smigac (chce grac w m.in. fife 11) moge ten net podkrecic do 6Mb/s ale dalej bedzie to tylko wifi. moge tez zrobic access point za pomoca routera i podlaczyc do konsoli kablem ethernet, ale nie wiem i nie znam sie na tym - czy przy access poincie sygnal bedzie silniejszy ?

    warto wogole probowac czy raczej czekac az jakas firma zaoferuje w mojej kamienicy internet ? bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi.

    ps. czy do konfiguracji routera jako access point potrzebuje dostep do routera ktory wysyla wifi (ktory jest po stronie sasiada) ? czy znajac haslo do wifi moge skonfigurowac AP nie muszac chodzic do sasiada ? :D wiem ze namieszane to strasznie, ale moze uda sie to jakos rozwiazac

    pozdrawiam
    Michal
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ja miałem 1MB -> połączony Xbox przez Wifi i wszystko ładnie smigało
     
  4. RainbowX

    RainbowX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żary
    Heh, wi-fi jest szybkie i nic nie traci się na przepustowości. Nie ma różnicy czy połączysz przez Wifi, czy przez kabel ethernet ; ) Z pingiem też nic się nie dzieje. Inaczej masz, gdy na przykład korzystasz z "radiówki".. A tak to nie ma najmniejszego znaczenia
     
  5. mikesc

    mikesc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    speedtest.net mowi mi ze ping=46ms - nie mam pojecia o tych wartosciach wiec nie wiem czy to dobry czy zly. ale z tego co mowicie moze sie oplacac kupic ta przystawke do wifi i sprawdzic, w najgorzszym razie sprzedam na allegro :)

    i jeszcze jedno pytanie - lepiej ten sprzet od MS do wifi czy router jako AP i kablem ethernet do konsoli ? nie ma roznicy w jakosci polaczania ? jezeli nie to przez WIFI pewnie latwiejsza konfiguracja :):) a po co sie meczyc :D
     
  6. RainbowX

    RainbowX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żary
    Przez wifi normalnie się łączysz, a tak to kable ciągnąć.. Chyba, że masz blisko modem od konsolki to wtedy kablem można :p
     
  7. mikesc

    mikesc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a czy ktos sie orientuje czy moge jakos wydzielic wifi dla konsoli, chodzi o to ze jak ktos zacznie np ogladac filmiki na wifi to u mnie pewnie bedzie lagowac ?
     
  8. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    wydzielić to nie bardzo ale można określić priotytety dla danych adresów IP.
     
  9. mikesc

    mikesc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a czy konsola nie pobiera adresu IP dynamicznie?

    co z routerami które dzielą łącze na 2 ? działa to jakoś fajnie ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum