1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

WiFi i jego konfiguracja

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez maxor666, Luty 12, 2011.

  1. maxor666

    maxor666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemano jestem "zielony" w temacie Xbox 360 bo dopiero mam go miesiąc i mam pytanie dotyczące Xbox Live. Posiadam konsole Xbox 360 Slim i czy jak kupie to Wifi to muszę jakoś specjalnie konfigurować go pod Xboxa? Słyszałem, że trzeba to dziwnie ustawiać i że to jest trudne, że sieci jakieś trzeba ustawić itp. Jednak ja się chce spytać Was czyli doświadczonych użytkowników jak to się konfiguruję itp. Proszę o wyrozumiałość, bo jestem nowy i chce się dużo dowiedzieć na ten temat.

    Ps. Szukałem na forum podobnych tematów, ale niestety nie znalazłem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. studencikuwm

    studencikuwm Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wydaje mi sie , ze chyba w slimie masz juz wbudowane wifi wiec nie ma potrzeby zakupu zewnetrzenej karty bezprzewodowej
     
  4. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Slim ma wbudowane WiFi wystarczy że masz modem dobrze skonfigurowany i później w ustawieniach konsoli testujesz łączę z XBL jak wszystko będzie dobrze to konsola sama wszystko sobie skonfiguruje
     
  5. maxor666

    maxor666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie chce kupić modem WiFi z tymi antenkami czy jak hehe. A jak właśnie dobrze skonfigurować modem WiFi? Wiem, że to odbiega od tematu Xobxa, ale muszę to wiedzieć ;).
     
  6. kisiel5577

    kisiel5577 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja nic nie konfigurowałem... Jakiego masz neta? ADSL jak Neo, lub Netia? Zwykłą konfigurację będziesz musiał przeprowadzić wg. tego jaki model routera kupisz. Jeśli wtedy nie będzie Ci działać, napisz na forum ; ) Bo tak jak mówię - podłączyłem odbiornik pod konsolę ( Elitka ), sieć już była ustawiona, nie jestem za żadnym NATem. Wszystko OK : D
    Edit:
    Doczytałem modem - czyli masz ADSL. Kup router z modemem, skonfiguruj, powiedz nam jak jest ; D
     
  7. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    wszystko zależy od modemu czy od razu będą porty odblokowane oraz czy firewall będzie wyłączony oraz czy internet będzie udostępniany, chodzi o to żeby podczas odpalenia xkloca w ustawieniach systemu konsola dostała przypisane IP, DNS
     
  8. piper9

    piper9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie kupuj zadnego wifi bo slim ma juz wbudowane wifi ja tylko musiałem zrobić po pierwsze wpisać kasło wap i to wszystko
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Musisz kupic Router, a czy z modemem czy bez zalezy jak laczysz sie z internetm, od kogo masz neta ?
    Modemy nie sa w stanie rozdzielic neta na kilka urzadzen, mylicie pojecia

    Juz lepiej nic nie pisz, bo nawet nie wiesz co to jest NAT piszac cos takiego
     
  10. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    a nom prawda :) człowiekowi chodzi o router wifi a pisze o modemie może dlatego że mam oba urządzenia :) Dzięki za poprawienie mnie
     
  11. maxor666

    maxor666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Neta mam z Diana taka sieć z kablówki,ale bardzo szybka i dobra. Modem mam bo to kablowy internet. Nie mam niestety jak piszę wyżej WiFi. Dzięki za odpowiedzi. Mniej więcej już coś czaję ;D
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec pod ich modem podlaczasz router bez modemu np taki
     
Wczytywanie...

Poleć forum