1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

wifi laptop enthernet do x klocka

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DaMiX360, Styczeń 4, 2011.

  1. DaMiX360

    DaMiX360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mam problem gdzies czytalem ze jezeli mam lapka z wifi i nam bezprzewodowego neta moge sciagac neta lapkiem i kablem enthernet puscic go do Xboxa wie ktos moze i moze mi wytlumaczyc ten zabieg?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Podlaczasz kablem ethernetowym xboxa do PC i w ustawieniach sieci zaznaczasz opcje udostepniania polaczenia sieciowego.
     
  4. DaMiX360

    DaMiX360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    i tyle ? Musze kupić jutro kabel bo jakos na chacie nie ma wielkie dzieki za szybka odpowiedz
     
  5. DaMiX360

    DaMiX360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    EJ Touch! ale z windowsem 7 tez sie tak da bo ktos mi mowil ze xp potrzebny?
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Oczywiście ze sie da
     
  7. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mi się właśnie wydaje że na xp się nie da, a na 7 się da, ale może mam błędne informacje. Ja czasami śmigam właśnie tak jak napisałeś - laptop z W7.
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  9. MrDynamite12

    MrDynamite12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie, nie i jeszcze raz NIE. Jeżeli masz lepszy system niż XP to koledzy wyżej źle mówią.

    Na XP nie ma opcji Mostka więc robi się udostępnianiem(przez co traci się na prędkości łącza).

    Jeżeli masz W7 lub Viśta Wio to podłączasz do wyjścia enthernet Xboxa (w PC czy Lapku) podłączasz PC do neta bez przewoda, wchodzisz w centrum sieci i udostępniania, po prwaej stronie okna znajdź Zarządzaj połączeniami sieciowymi(lub podobne). Pokażą ci się połączenia (Jeżeli jesteś podłączony do jednego punktu Wi-Fi i masz wyjście Ethernet to będą 2) przytrzymaj CTRL i kliknij na obydwa. Daj na jednego z nich prawym i daj Mostkuj połączenie.
    Odczekaj chwilę i tada. Masz neta w Xie.
     
  10. mixyr

    mixyr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    ja podłączam czasami kablem Etherner z laptopa do x360 i nie zauważyłem spowolnienia łącza, zawsze dawałem udostępnianie, dawnie na XP a teraz na 7 :d
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    no i oczywiście na xp sa mostkowane połączenia :)
    nie ważne jaki jest system ważne jakie mamy urządzenia w sieci

    jeżeli w sieci mamy router ktory robi nam za serwer dhcp i nat to możemy zmostkowac bo wtedy zrobi wszystko za nas router

    jeśli mamy bezpośrednio podłączony net do kompa (albo jest router od dostawcy z zablokowanymi tymi funkcjami) to wtedy musimy udostępnić łącze i nasz pecet robi za serwer dhcp i nat

    Proste i logiczne :)
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Gdzie nie ma w xp mostka, co ty opowiadasz, nie mowiac juz ze niby udostępnianie spowolnia lacze no to juz totalna bzdura
     
  13. DaMiX360

    DaMiX360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W takim razie wszystkim dziękuje za pomoc kupiłem dzis okolo 5-6 metrowy kabel i zaczne to robic temat uwazam za zamkniety chyba ze mi sie nie uda to bee dalej szukal rozwiazania:)
     
  14. DaMiX360

    DaMiX360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A i przy okazji ja gram w paradiasa na xie.
     
  15. DaMiX360

    DaMiX360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Za nic nie moge tego zrobic ma ktos win 7 i xboxa w ten sposob polaczone jak tak to niech napisze mi krok po kroku jak to zrobic prosze trace nadzieje powoli
     
  16. DaMiX360

    DaMiX360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  17. DaMiX360

    DaMiX360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Do zamknięcia
     
Wczytywanie...

Poleć forum