1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

WiFi- nie ma internetu. Kabel- jest

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez piszczala95, Sierpień 31, 2013.

  1. piszczala95

    piszczala95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2012
    Posty:
    157
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam, otoz mam taki problem ze konsola nie chce mi sie polaczyc przez WiFi, natomiast przesz kabel sieciowy internet jest, nie wiem co jest z tym WiFi bo mam podlaczone 3 telefony, 2 laptopy i wszystko dziala jak powinno. Co moze byc tego przyczyna?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    A masz adapter wifi dla konsoli xbox 360 ?
    Wygląda to tak: LINK
     
  4. piszczala95

    piszczala95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2012
    Posty:
    157
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie, mam slima wiec chyba nie trzeba?
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Opisz dokładniej problem. Xbox widzi sieci bezprzewodowe?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. piszczala95

    piszczala95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2012
    Posty:
    157
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Znowu wyczerpująca odpowiedz. Ale widzi i co? Błąd przy łączeniu z routerem? Z internetem? Z XBL?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Trzeba mu pomóc. Zrób tak aby się polaczylo hehe

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
  10. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28151
    Polubienia:
    3222
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Nie masz czasami zabezpieczonej sieci szyfrowaniem MAC?
     
  11. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie wiem co jest z tym WiFi bo mam podlaczone 3 telefony, 2 laptopy to jak może mieć mac? i by to wiedział chyba:)
     
  12. piszczala95

    piszczala95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2012
    Posty:
    157
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  13. wirszews

    wirszews Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radzymin
    Jesli podajesz poprawne haslo to mi to wyglada na filtracje mac. Na routerze spr czy nie masz wlaczonej filtracji musisz wtedy podac adres mac karty wifi i zapisac ustawienia. Niektore routery maja guzik ktory najpier trzeba nacisnac a potem probowal sie laczyc

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A wyłącz na chwile zabezpieczenia wifi i sprawdź czy się polaczy

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  15. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zobacz jaki powód jest bo na dashu zawsze pisze czemu się nie może połączyć.
     
  16. piszczala95

    piszczala95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2012
    Posty:
    157
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A moglibyscie powiedziec jak to zrobic? ustawienia routera na 192.168.0.1 mam po angielsku i nie bardzo wiem jak nazywa sie to o czym mowicie.
     
  17. Killswitch

    Killswitch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kraków
    Mnie pomogła zmiana szyfrowania w routerze. Zmień na coś innego jeżeli masz WPA2.
     
  18. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1532
    Polubienia:
    684
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    najprościej napisz jaki to router a jeszcze prościej reset routera do ustawień fabrycznych i sprawdz jak sie połączy ustaw sobie tylko zabezpieczenie sieci oraz ewentualnie szyfrowanie po MAC i tyle
     
  19. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Nie możesz zmienić języka na polski, byłoby łatwiej :) Czy to twój router? Dzielisz z kimś łącze? Jeśli nie, to tak jak pisali wcześniej, wciśnij przez 30-60 sek przycisk reset i powienien się router zrestartować do ustawień fabrycznych. Jeśli to nie pomoże, to musisz już sam go skonfigurować wyłączajać filtracje sieci(najprościej).
     
  20. piszczala95

    piszczala95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2012
    Posty:
    157
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zmienilem na wpa i jak zrestarowalem router to w ogole w sieci nie mozna bylo go zobaczyc, musialem przywracac ustawienia do fabrycznych. Poczystalem na stronie producentra routera i tam pisze zebym otworzyl porty upnp ale to nic nie dalo tez :/

    Polskiego nie ma jezyka bo w Szwecji mieszkam, router to Dovado 3G
     
  21. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Tak jak koledzy pisali spisz ustawienia MAC z karty sieciowej konsoli, wpisz je w ruterze w filtrowaniu adresów MAC i po kłopocie...
    A jeśli masz hasło na ruterze to także będziesz musiał je w klepać w ustawieniach sieci konsoli (jak wybierzesz swoje WiFi).
    I musi ci się wtedy połączyć.... zapewne w ruterze masz jakieś zabezpieczenia by nikt nie łączył się przez WiFI bez twojej zgody stąd ruter nie daje sygnału do konsoli...
     
Wczytywanie...

Poleć forum