1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

WiFi w Xboksie

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Dogg, Maj 14, 2011.

  1. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Słyszałem, że zamiast tego adaptera WiFi od Majkrosoftu, można kupić taki, z trybem Client i go skonfigurować pod Xboksa.

    Jaki modem, czy tam router kupić najlepiej i najtaniej? Jakieś linki do Allegro? Poradniki jak go skonfigurować?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Kupujesz np taki AP ustawiasz go aby wyszukal twoja siec bezprzewodowa i kablem sieciowym laczysz ten ap z xboxem
     
  4. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    A nie znalazloby sie cos tanszego? Tak za 30zl?
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie i sorry ale jak dla ciebie 50zl to duzo to chyba konsola nie jest dla ciebie, co to jest dzis 50zl, praktycznie nic
     
  6. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Nie chce wydawac 50zl na cos, co powinno byc od razu z konsola. Nie s..m kasa i nie mam bogatych rodzicow, ktorzy mi kupia co zechce, a 50zl to dla nich nic. Oczywiscie jesli nie bedzie nic tanszego to kupie tamten, ale to zle ze probuje kupic taniej?
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jak kupowales konsole wiedziales ze nie ma wifi, kupiles bo ci nie bylo potrzebne, a teraz ci potrzebne i masz pretensje ze nie ma ?

    Jedno z drugim sie "gryzie"

    To jest tanie, ja ci nie pokazalem ap za 200zl, a czy zle ze chcesz tanio no dobrze nie jest bo jak by ktos to mial sprzedawac za 30zl to na wyjściu ten ap musiał by kosztować ponizej 10zl i sie ludzie dziwia ze chińczyki wszystko robia
     
  8. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jak kupowalem konsole, to nic o Xboksie nie wiedzialem, nie wiedzialem tez, ze nie ma WiFi, a uwazam ze taka rzecz powinna byc od razu z konsola, a nie oddzielnie razem z premiera za 200zl. No trudno, taka polityka Microsoftu, kupie ten za 50zl, chcialem sie po prostu upewnic czy nie da sie kupic jeszcze taniej. Dzieki za pomoc.
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jak by ci zależało na wifi na pewno bys o nie pytal w sklepie z reszta nigdzie na pudelku nie pisalo ze ma, ogolnie przyjelo sie ze na produktach pisze sie co ono ma, a nie czego nie ma z reszta gdy konsola miala premierę wifi nie bylo tak popularne
     
  10. KOREKQ

    KOREKQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków-Tarnów

    E...to kup Slim'a i nie pisz takich tematów.

    Też chciałem kupić "zwykłego" ale .. brak wifi ;p
     
  11. przemo55

    przemo55 Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    153
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja mam slima i mam wifi ;) A i ten router to totalny bardziew i wifi jak na dzisiejsze standardy obsługuje tylko teoretycznie i z nazwy. Jak kupować router to raz a dobrze. No i oczywiście w standardzie N
     
  12. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    jakbyś nie zauważył subtelnej różnicy to nie jest router tylko access point (punkt dostępowy).
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Badziew ?
    A moze jakies konkrety ?
    Jak zaczniesz odróżniać AP do routera to wtedy pogadamy
     
  14. przemo55

    przemo55 Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    153
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A czy to taka wielka różnica w tym przypadku? Badziew bo ma beznadziejną antenę i stary standard wifi, więc cokolwiek związanego z łapaniem/wysyłaniem sygnału bezprzewodowego odpada. Zasugerowałem się ceną i pomyślałem, że to ten najpopularniejszy z najtańszych, co zresztą nic nie zmieniło.
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Twoje pytanie rozsądziło o twojej wiedzy na ten temat, jest ona zerowa, AP nie musi miec tak mocnej anteny jak router, a ze wifi jest w standardzie G no to sorry ale nie kazdemu potrzebny jest "mercedes" i nie tak ocenia sie sprzet
    I co ze najpopularniejszy to badziewny a nie pomyślałeś ze najlepszy w swojej klasie i cenie ?
    Bez urazy ale nie dawaj takich rad bo pozniej sa ludzie ktorzy mysla ze np grafika 1gb za 150zl jest mocniejsza od 512mb za 250zl
     
  16. password

    password Banned

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2008
    Posty:
    211
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny śląsk
    przemo555 absolutnie nie masz pojęcia o czym gadasz... jak ty oceniasz taki sprzet po antenie hahaha LOL! taka antenka z pozoru mała ale sygnał jeśli może to nadaje/odbiera z a j e b i s c i e
     
  17. przemo55

    przemo55 Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    153
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Brudisen na pewno masz trochę racji. Co do kart graficznych to nie wiem co to za porównanie. Sporo myślałem nad tym jaki router wifi zakupić, zakupiłem taki klasy średniej wyższej i powiem szczerze, że żaden słabszy nie dałby rady. Dlatego odradzam kupowania najtańszych sprzętów, bo wtedy zazwyczaj kupuje się dwa razy. Chyba, że jesteśmy świadomi tego, że sygnał bezprzewodowy jest wysyłany zaraz obok miejsca gdzie ma stać AP i wtedy ma to jak najbardziej sens. Pomijam to, że nie mam doświadczenia z AP, bazuje na wiedzy odnośnie sygnału bezprzewodowego w normalnych warunkach.

    Password ty chyba nigdy nie wysyłałeś sygnału wifi... ile metrów bez przeszkód przejdzie sygnał z takiej antenki? Nie przesadzaj. z********e to można się zawieść, jak okaże się, że granie online będzie potem niemożliwe.

    Każdy dopiera sprzęt do swoich potrzeb, jeśli jest to świadomy wybór to najtańszy sprzęt może być idealny, ale jeśli nie ma się doświadczenia i wielkiej wiedzy w tych sprawach lepiej jest kupić sprzęt lepszy na zapas, a nóż kiedyś coś trzeba będzie przestawić i obejdzie się bez kolejnego wydatku
     
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jak czytam twoje wypowiedzi to nie wiem od czego zaczac, ty najpierw to sobie poczytaj roznice miedzy AP, a routerem moze wtedy zrozumiesz dlaczego AP jest tanszy i ma slabsza antene
    Co do twoich "klas" to sorry ale wyzszej klasy router to wydatek ponad 1000zl
    Co do wypowiedzi w strone kolegi password od kiedy AP wysyla sygnal ? a now lasnie ty nie widzisz roznicy a gadasz takie glupoty ze glowa mala

    Co do kart no wlasnie nie zrozumiałeś, jestes typowym laikiem myslacym ze im wiecej tym lepiej
    I teraz najlepsze ja ci wytłumaczę ci co to jest AP, a no widzisz to samodzielna bezprzewodowa karta sieciowa przekształcająca sygnał bezprzewodowy w przewodowy, jako ze AP sciaga sygnal ktory nadaje router, a ten juz na starcie jest wzmocniony od routera to wlasnie AP nie potrzebuje duzej mocy odbiornika

    I pytanko jaki masz router ?
     
  19. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Odświeżę trochę temat, bo mam jeszcze jedno pytanie w sprawie tego AP.

    Dopiero teraz zebrałem się na kupienie tego AP, więc mam pytanie w związku z tym.

    Chciałbym kupić ten router AP - TP-Link Router TL-WR543G WDS AP Client Door2door ! (1689126593) - Aukcje internetowe Allegro . Przepalił mi się też router ogólny, którego używam na przykład do odbierania sygnału przez komputer i czy ten router AP będzie mógł być też "zwykłym" routerem? Chodzi mi dokładnie o to, że chcę kupić dwa takie same routery te z linka do Allegro. Jeden wykorzystałbym do podłączenia do Xboksa, a drugi byłby zwykłym routerem używanym do rozsyłania sygnału po mieszkaniu. Można tak zrobić? Może to głupie pytanie, ale w tych sprawach jestem zielony.

    I druga sprawa. Jak już kupię ten router, który chcę podłączyć do Xboksa i odbierać sygnał, to jak go skonfigurować? Jakieś linki do poradników?
     
Wczytywanie...

Poleć forum