1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wifi w xbox 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sebek00271, Styczeń 25, 2014.

  1. sebek00271

    sebek00271 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Czy jest jakaś inna możliwość połączenia się xboxa do wifi bez tego oryginalnego adapteru od microsoftu?mam taki modem wifi do komputera,czy będzie on działał w xbox? albo macie jakieś inne propozycje?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Router WiFi z funkcją Client

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  4. sebek00271

    sebek00271 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ale to co do xboxa nie muszę nic podłączać ?
     
  5. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1461
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jesli masz ustawiony 2 router w trybie client , to podłanczasz xboxa kablem rj45 :)
     
  6. sebek00271

    sebek00271 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ale jak mam 1 router?
     
  7. szamir

    szamir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupujesz se router z funkcją clienta i on łapie zasięg od routera, który rozsyła internet. Router z f. clienta łączysz przez kabel lan z xboxem. I działa internet.
    Edit: To raczej nici z tego.
     
  8. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1461
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak masz 1 router to tylko adapter wifi do xkloca.
     
  9. narlop

    narlop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie mam takie pytanko.Czy można podłączyć taki modem wifi na usb żeby zwiększyć zasięg.
     
  10. szamir

    szamir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Raczej wątpie, microsoft pewnie się zabezpieczył i xbox tylko obsługuję 1-2 dane adaptery wifi. Tak to by ludzie kupowali adaptery za 20-30zł, a nie oryginalny po 100+
     
  11. narlop

    narlop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A taki adapter gdzie mogę kupić.Kupiłem wczoraj konsole synowi na urodziny i nie mam pojęcia w tym temacie.U niego w pokoju jest słaby sygnał wifi i czy to pomoże.
     
  12. szamir

    szamir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Taniej wyjdzie kupić router z funkcją clienta np: tp link wr543g. Zasięg powinien być dość spory, albo poszukać czy gdzieś nie leży jakiś stary router i sprawdzić czy ma taką funkcję. Z adapterów nie korzystałem, ale według mnie to ma słabszy zasięg niż karta w laptopie. A jakiś anten polepszających sygnał do xboxa to jeszcze nie widziałem.
     
  13. narlop

    narlop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam taki ruter na xbox pokazuje mi zasięg dwie kreski ale jak wpiszę klucz to się nie może połączyć myślałem że to słaby zasięg.
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wyłącz zabezpieczenia na routerze haslo.

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  15. narlop

    narlop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK.Zrobione załączyłem konsole od ustawień początkowych i poszło.
     
Wczytywanie...

Poleć forum