1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wifi

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Szabat, Listopad 27, 2011.

  1. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    Jest problem. Mam router TP-LINK WR543G. Wszystkie sprzęty się łączą, tylko nie xbox. Nie mam możliwości podłączenie xboxa pod modem i router, ale pod sam router(zasilanie, kabelek router-xbox, tylko tyle) . Nie działa przewodowo(o ile dobrze podłączone) ani bezprzewodowo. PSP, laptop, telefon itd sie łączą tylko nie xbox. Błąd wyskakuje przy łączeniu Xbox - Sieć. Probowalem konfigurowac, hasla, bez hasla, wpisywac manualnie ip itd. Wszystko na nic. Wina xboxa czy czegoś innego?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Daj w ustawieniach xboxa na automatyczne.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  4. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    Dałem już kilakr azy probowalem. Cos innego?
     
  5. sadzio_opole

    sadzio_opole Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    Może masz ustawione filtrowanie MAC adresów ?
     
  6. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    Szczerze to nie wiem co to oznacza, jak możesz złap mnie na gg 1166136.
     
  7. mk89

    mk89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    211
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Nowy Sącz
    wpisz w xboxie adres MAC karty sieciowej z laptopa, też miałem taki problem i pomogło - ale uwaga, wtedy albo laptop albo xbox może być online
     
  8. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    kurczę, aktualnie n ie mam dostępu do laptopa. mam psp, tam tez jest mac adress. i jak to konkretnie zrobic?
     
  9. kussiek

    kussiek Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2011
    Posty:
    128
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    musisz wejść przez przeglądarkę w router, w instrukcji sprawdzisz jaki to adres, co typu http://192.168.1.254, wchodzisz tam i musisz znaleźć listę adresów mac i ustawić żeby xboxa łączyło, jak chcesz to napisz na gg 5300574 to postaram się Ci pomóc, pisz nawet jak będę niedostępny, na pewno odpiszę
     
  10. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    Flirtowanie MAC, zamienianie MAC, rezerwowanie miejsc na DHCP, statyczne ip, automatyczne. Nic nie działa... nic. o co chodzi? ;/
     
  11. mk89

    mk89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    211
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Nowy Sącz
    opisz strukturę sieci, jaki dostawca, router i co konfigurowałeś np. w PSP że działa?
     
  12. machos89

    machos89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    U Siebie na tym samym routerku mialem podobny problem jak TY. Musialem pozmieniac ustawiania mianowicie: Wylaczylem prosbe o haslo zamiast tego dalem filtracje po MAC'U, przepisalem mac xboxa, do tego przydzielanie adresow na automatyczny i wtedy dopiero mnie puścił.
     
  13. Border

    Border Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    329
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  14. wojtas509

    wojtas509 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mi w ogóle xbox nie chce łączyć z WiFi. wyskakuje że hasło nie prawidłowe a wszystko wpisuje poprawnie
     
  15. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    wyłącz szyfrowanie będzie działąć i zmien soft na starszy i włącz szyfrowanie w ap router czy co tam masz
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zmień ustawienia zabezpieczenia wifi na WPA2-PSK AES, nie żadne mixed
    Hasło na początek dajcie proste aby sprawdzić czy czasami xbox nie gryzie się z znakami specjalnymi

    P.S. Filtrowanie mac adresu to żadne zabezpieczenie bo bez kodowania każdy może zeskanować klientów i pobrać od nich mac
     
Wczytywanie...

Poleć forum