1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Win 7

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Senser1, Grudzień 1, 2011.

  1. Senser1

    Senser1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam taki problem Czytałem w jakimś artykule, że do przerobienia Xboxa najlepiej mieć WIN XP a ja posiadam WIN 7 i PC nie wykrywa mi napędu (hitachi v47) wszystko mam podłączone.
    Czytałem też że musze wyłączyć jakiś Raid albo podczas włączania PC kliknąć F8 jak klikam te F8 to zamula mi komp i nic się nie dzieje.
    Wiecie może co musze zrobić ? Jak wyłączyć ten Raid.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Zrób sobie soft w JF, dalej przeróbkę zrób w dosflash.
     
  4. Senser1

    Senser1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko, że PC nie wykrywa mi Napędu Xboxa.
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jaka masz płytę główna w komputerze ?
    Poszukaj opcji AHCI i wyłącz ją/przełącz na IDE
     
  6. dymekk208j

    dymekk208j Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    199
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Możliwe, że twój kontroler SATA nie jest kompatybilny.
     
  7. Senser1

    Senser1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Brudsien
    Nie ma u mnie takiej opcji.
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wróżek tu nie ma, napisz jaką masz płytę główną
     
  9. Senser1

    Senser1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A sorki, pobrałem programy do sprawdzania płyty głównej jaką mam itp. ale pisało nazwa Nieznana.
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Bo pobrałeś jakiś stary program który nie mial w swojej bazie twojej płyty głównej
     
  11. Senser1

    Senser1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może i tak, zaraz pobiorę inne, ale mam też laptopa Acer Aspire 5740G na nim dałby by rade ?
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    W jaki sposób chcesz podłączyć do lapka napęd 5.25 bezpośrednio pod kontroler ?
     
  13. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Z lapka możesz skorzystać ale po co. Jad kolega Brudsien mówi wyłącz Raid w biosie albo kup kontroler sata na chipsecie via za pare groszy i mozesz bawic się dalej:D
     
  14. Senser1

    Senser1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zostaje mi kupienie kontroler sata bo nie mam takiego czegoś w biosie jak Raid.
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Masz tylko zrozum ze rożnie się to nazywa w zależności od biosu dlatego pytam jaka masz plyte glowna, zacznij odpowiadać na pytania inaczej nikt ci nie pomoze
     
  16. Senser1

    Senser1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O ile się nie mylę to Gigabyte Technology Co., Ltd. Model G31M-S2L.
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ta plyta nie obsluguje wcale trybu AHCI wiec masz domyślnie wlaczony IDE, powinno wykryc ci naped o ile program obsługuje kontroler ktory jest na tej plycie glownej
     
  18. Senser1

    Senser1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli wychodzi na to, że muszę kupić kontroler sata chipset via ?
     
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak
     
  20. Senser1

    Senser1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  21. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jeśli posiada układ VIA to tak
     

Poleć forum