1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

WINBOND i przełącznik blokady napędu?

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez kurdak, Luty 29, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. kurdak

    kurdak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2012
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,
    czy jest jakaś możliwość zrobić na winbond przełącznik blokady SPI ??
    Chodzi mi o coś podobnego jak nest MISC.

    Pozdrawiam ;]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Przy rozpracowywaniu winbonda ktoś potraktował go kwasem.
    Jeśli tak zrobisz i wepniesz się pod przecięty WP to da rade :p




    @down:
    No dobrze w skrócie nie da rady/nie ma sensu :p
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ma mozliwości
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    możesz przykleić taką cieniutką rureczkę do dziurki po drillu, rureczkę wypuszczasz poza obudowe napędu i jak chcesz zrobić unlock to strzykawką walisz alkohol :D i przełącznik gotowy.... nie no śmieje się fantazja mi puściła. Jeśli wymienisz PCB w napędzie na to od TX to tam jest taki przełącznik, w normalnym PCB nie da rady.
     
  6. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    szkoda ,że mu nie powiedziałeś ile kosztuje te pcb tyle co napęd:p
     
  7. kurdak

    kurdak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2012
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Widziałem ile kosztuje, a tak z ciekawości .. to co dzieje się po dotknięciu tej dziurki wacikiem z alkoholem ?
    Innymi słowy .. na czym polega odblokowanie napędu ?
    W przypadku MISC rozumiem co się dzieje ... a tu jest mi ciężko.

    !ESLORD: Twój pomysł niezły Tylko nie wiem gdzie trafił bym ten alkohol .. czy do ust czy do chipa ;] :D
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    izopropanolu nie radzę pić ;P
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Robi się zwarcie mikro nitki która jest przecinana podczas drilla. Napęd możesz odblokować każdym przewodnikiem elektrycznym. Wiertłem, alkoholem, wodą a nawet śliną - Każdy zaleca alkohol bo szybko odparuje i nie ma możliwości żeby kabelek zaczął korodować.


    Za to można lać do baku i jeździć :) Sprawdzone na izopropylu 99,8%
     
  10. kurdak

    kurdak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2012
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    I jeszcze jedno ... Napęd przerabiałem w serwisie .. bo to moja pierwsza konsola i nie byłem oczytany.
    Zablokowany był Lizardem ale Soft Lock (SLI status - 0x0C), ponoć mniej bezpieczna metoda ?
    Odblokowałem go JF -> Ctrl+Shift+F11. Czy jest możliwość Soft Locka w JF czy tylko można odblokować tak napęd ?
     
  11. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    W JF nie ma soft lock'a, chyba że coś mi umknęło.
     
  12. kurdak

    kurdak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2012
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiem że można zdjąć Soft Locka ;] a czy można zablokować to nie wiem ;] ;/
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum