1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Winbond Kamikaze Template

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez bgszef!, Listopad 18, 2011.

  1. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Wyglada to tak:

    [​IMG]

    I teraz pytanie. Ma ktos to?? Chodzi o to, ze mam dostep do cnc i moj kolezka takie cos moglby mi bez problemu wyciac, Musialbym tylko znac dokladne koordynaty tego ustrojstwa.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Socjo

    Socjo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stalowa Wola
    Szukałem kiedyś tego po necie ale nic nie znalazłem. Jeśli na coś natrafię to dam znać.
     
  4. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Na shop01 mozna kupic za 80zl. Wysylka z polski. Jak nie znajde wymiarow to pewnie to zakupie, bo ponoc to jest ********* ulatwienie. (oczy juz mi swiruja od liczenia nozek:D)
     
  5. maxtro

    maxtro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  6. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    Ja mam. Zamowilem z UK zaraz po premierze.
     
  7. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    A dalbys rade to odrysowac, zeskanowac i podac wszytskie wymiary cos ala rysunek techniczny? :D
     
  8. Socjo

    Socjo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stalowa Wola
    Najlepiej jakby kolega zeskanował. W tedy było by najdokładniej, do puzniejszego wycięcia szablonu.
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Też mam dostęp do plottera i mógłbym to sobie wyciąć. Najlepszy byłby rysunek techniczny.
     
  10. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    I tak Maximus radzi sprawdzić miejsce drilowania nawet jak się oznaczy ten punkt. Więc w sumie to raczej nie warto wydawać tyle kasy, na to. A ja jakoś nie miał bym odwagi komuś zrobić drila tylko po oznaczeniu tym szablonem. W końcu mocowany jest on tylko na dwóch plastikowych kołkach po bokach napędu. A co jeśli PCB do tego stelażu minimalnie w, którąś stronę inaczej przykręcone?
     
  11. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    A co jesli nitki w chipie sa przesuniete?? Ta sama sytuacja. Czytalem opinie na temat tego szablonu i ludzi chwalili.
     
  12. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nitki w chipie to co innego. A PCB jest zamontowane na 2 śrubkach. Wytrasyj miejsce tym szablonem i rusz PCB i jestem ciekaw czy wytrasyje w tym samym miejscu czy milimetr z przesunieciem.
    Ja bym tylko tego używał do sprawdzenia miejsca. No ale kto co lubi.
     
  13. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    Ja zrobilem 4 slimy i najpierw przykładalem szablon, delikatny odwiert i sprawdzenie miejsca "na oko". 4 strzały idealnie.
     
  14. Ernest Strzelczyk

    Ernest Strzelczyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    a ja sobie zrobiłem taki szablonik z pudelka po płycie (przezroczyste)
    wyrysowałem sobie kreseczki tak jak na chipie
    zakładam na te 2 plastikowe kołeczki i dodatkowo przykręcam na 2 śrubki (tak sobie to wymyśliłem :D)
    pod lupka liczę nóżki czy zgadzają się z szablonem
    cena hmmm 1 grosz?:D hehe 10 minut roboty i wszystko jest ok przerobiłem już tym szablonikiem z 15 szt i wszystko jest ok!!!
    pozdrawiam jeleni którzy wydali 80 zl :D
     
  15. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to jak mozesz to Ty zamiesc szablon tego co wycieles z pudelka po plycie
     
  16. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź

    Można i wydac 80zl. Jak zamawialem troche sprzetu z UK to szablon wyszedl mnie z wiertełkiem 40 nowych polskich zlotych.
     
  17. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
  18. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Rozwiązanie nadchodzi! Zamówiłem to ustrojstwo i jak tylko przyjdzie to zacznę masową produkcję :) (Boże błogosław plotter laserowy)
     
  19. Socjo

    Socjo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stalowa Wola
    !Sloniuuk to ile ten wynalazek będzie kosztował u ciebie? :D
     
  20. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
  21. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Zastanawiam się tez nad materiałem. Może trochę grubsze plexi niż stosowane w kartach do bankomatu. Co do ceny to jeszcze nie wiem, zobaczymy ile będzie kosztował mnie plotter i materiał, ale dużo mniej niż za templatkę od MAXIMUS'a.. dużo mniej :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum