1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Windows 7 Help!!!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez InPirats, Listopad 17, 2009.

  1. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Witam mam pewien problem otóż na Windows Xp Sp1,Sp2,Sp3 Jade w sumie już 7 lat i sporo miałem z nim problemu i tak zastanawiałem się nad Vistą ale mam w szkole i dziadostwo nie podoba mi sie Vista i jest jeszcze Windows 7 Ultimate(Najlepsza wersja) podobna jest do visty ale całkiem szybciej działa i wogóle i teraz tak potrzebuję odpowiedzi od jakiegoś speca na temat moich pytań,a oto onie:

    1.Aktualnie pobieram tą wersje Windows 7

    http://i34.tinypic.com/29eitc0.jpg

    i tak czytałem na wielu forach i jedni mówią,że jak wyskoczy podać klucz,to nie trzeba inni mówią,że trzeba a tą paczkę co ja pobieram to jest tam ino obraz iso windowsa i aktywator.

    Pytanie 2.Czy muszę klucz wpisywać czy pominąć?

    Pytanie3.Co do aktywatora to uruchamia się go po zainstalowaniu systemu Windows 7 czy przed? i też jak z tym kluczem bo da się podobno nie wpisywać i pominąć krok ale czy warto?

    i ostatnie pytanie czy na tej wersj bo będę instalował wersje 32bit będą mi działały poprawnie programy takie jak abgx360,img burn,jungle flasher?

    proszę o odpowiedz na te pytania,
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Valkorn

    Valkorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Osobiście korzystam z Windows 7 Ultimate i bardzo polecam ten system. Niestety screena nie mogę otworzyć więc w tej sprawie ci nie pomogę. Ja natomiast jak instalowałem Winde to nie wpisałem żadnego CD-KEYA i nic nie musiałem aktywować. System działa szybko nawet na słabych komputerach. Mój sprzęt to:

    Procesor: Celeron D 3,06 ghz
    Pamięć: 1 giga
    K. Graf: Radek 9600 pro

    Tak więc widzisz że moj PC ledwo spełnia wymagania minimalne a system chodzi bardzo dobrze. Korzystam z wersji 32 bit i wszystkie programy potrzebne do Xboxa działają bez problemu :] Pzdro.
     
  4. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    tu masz poprawnego screna

    http://i34.tinypic.com/29eitc0.jpg

    i teraz tak klucza nie będe wpisywał ale trzeba tym programem activate aktywować system bo jak się nie aktywuje to po 30 dniach wygasa licencja tak więc aktywować będę musiał jak go zainstaluje a klucza jak mówisz,że nie wpisywałeś to nie będę wpisywał ale teraz tak kompa mam takiego:

    procesor sempron 3000 2.0GHZ 768mb ram karta grafiki 256/128mb model radeon 9600XT pujdzie mi windows 7? odpowiedz na te moje pytania w tym poście co napisałem tutaj
     
  5. Valkorn

    Valkorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm nie jestem pewien co do tej aktywacji, ja ściągnąłem taką wersję w której nic nie musiałem robić. Co do twojego kompa to trochę mało ramu, minimum to 1gb. Ja mam 1Gb i sam system zjada mi od 40-50% RAMU. Ale jeśli kompa chcesz wykorzystywać tylko do nagrywania gier na iksa, pisania, przeglądania neta itp. to możesz spróbować.
     
  6. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    no i do ściągania muzy filmów,gier a tak wogóle to czytałem na jakimś forum,że wystarczy miec 512mb ram i procek minimum 800mhz i komp nie straszy niż 7 lat
     
  7. Niemiec

    Niemiec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Daleka
    dobrze czytales lecz jak wlaczycsz i sobie gg zainstalujesz i cos jeszcze i wlaczysz system to mi jak siedze teraz na forum zzera 1 gb ramu z 8 wiec wiesz nie jest to malo . mam 4 rdzeni pc wiec moj komp nic nie odczuwa ale starsze z 1 gb ramu lub 2 juz moga
    Windows 7 jest najlepszy mialem dotychczas 0 bledow i jak instalujesz nie trzeba podawac kodu prosi oto ale klikasz dalej i ze pozniej dodasz ja tam mam oryginala ale kumpel ma podrobe wiec wiesz widzialem jak mu dziala i sciagaj tylko ultimate bo on ma wszystko i 0 bledow .
     
  8. Remington

    Remington Banned

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Opłaca się instalować na moim pc windowsa 7 czy zostać przy xp ?

    Moje parametry :

    procesor 1,8 amd athlon
    512mb ram
    radeon 9600xt 256mb
     
  9. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    minimalne wymagania na forum piszą, 512mb ram i procek min 700mhz to tak na styk ci wejdzie mi na 98% bedzie chodzić bo mam 700 coś mb i 2.0ghz procek

    edit;już jestem w trakcie pobierania 8 parta oby ino działał ten Seven bo jak na daremo ściągałem to wyj.. komputer przez okno ;p
     
  10. seanknw

    seanknw Banned

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    nie musisz podawać kodu aktywacyjnego wtedy będziesz miał 30 dni na przetestowanie windowsa 7. Po 30 dniach przy uruchamianiu komputera będzie pisało że masz pirata, zmieni ci tapetę na pulpicie i co 15min chyba będzie wyskakiwało okno z ponownym uruchomieniem komputera. Aktywator niby działa ale nie wiecznie, czasami klucz zadziała jako oryginał przez 2 miesiące a czasami przez 2 dni. Wtedy musisz ponownie użyć aktywatora. Ja osobiście posiadam wersję z MSDN i mam oryginalnego cd-keya więc nie mam z tym problemu. Tak czy siak, na moim 3Gb procesor, 2gb ram, 4750HD chodzi wyśmienicie i od 3 miesięcy zero problemów.
     
  11. antias

    antias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rybnik
    Istnieje pewien sposób na przedłużenie licencji o kolejne, o ile dobrze pamiętam, 3 miesiące. Nie korzystaj z aktywatora na samym początku, a dopiero wtedy, gdy będziesz do tego zmuszony. Pod koniec pierwszego miesiąca testowego wejdź w wiersz poleceń (znajdziesz go w akcesoriach w menu start), wpisz: "-rearm" i zatwierdź enterem. Po ponownym uruchomieniu komputera będziesz miał znowu 30 dni do aktywacji ;)

    źródło: http://www.kopalniawiedzy.pl/Windows-7-rearm-aktywacja-8290.html
     
  12. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    w vista działał legalizator :D miałem kiedyś ultimate ale nie podobało mi sie wszystko będzie w instrukcji :D
     
  13. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    taa z tego co wiem wystarczy zainstalować activator i jest dożywotni klucz licencji na windows 7.
     
  14. tijs18

    tijs18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    236
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Używam Win7 od wersji Beta 1 więc z chęcią odpowiem na twoje pyt.

    1. Jeśli aktywator jest wbudowany w instalke to nie musisz nic robić. W przeciwnym wypadku czeka cię prosty zabieg wykonania 3 kliknięć, nic spomplikowanego nieprawdaż? :)

    Ps. Najlepiej użyj tego aktywatora, z całą pewnością działa i nie pozostawia po sobie żadnego badziewia ;-) RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

    2. Nie potrzebujesz żadnego CD-Key'a (Wybór wersji zależy od "wykonania" danego obrazu iso płyty instalacyjnej)

    3. :)

    A teraz odp na wszystkie pytanka w stylu czy mi pójdzie :) Skoro W7 udało sie zainstalować na 128 MB Ramu to posiadacze 512 nie muszą się martwić o taką możliwość, aczkolwiek nie wiem jak wygląda praca na "tworze" z tak małą ilością ramu, dlatego w tego typu sytuacjach najlepszym rozwiązaniem będą dwa systemy operacyjne :) To zaoszczędzi wam ewentualnych nerwów :)

    Pozdrowienia dla wszystkich ofiar Microsoftowej maszynki banów :)
     
  15. tijs18

    tijs18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    236
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zgadza się... no chyba, że ms wymyśli jakąś nieprzyjemną "łateczkę" :D Tak czy inaczej muszą bardzo uważać żeby nie powtórzyć wpadeczki, która miała miejsce przy wydaniu podbnego cosia dla Win XP :)
     
  16. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska


    Chodzi oto zainstalowałem świeżą wersje windows 7 ultimate n tak się nazywa u mnie i tak wszystko cacy zainstalowało się i wogóle ale chcialem instalowac karte graficzną to wyskakuje mi taki błąd że nie da sie bo ona jest z godna tylko z win98/xp itp i się nie dało i pisało prosze pobrac standardowy sterownik VGA dla tej karty i ok no to kolej na instalacje neta no bo jak pobiore jak nie mam neta i tak chce zainstalowac neostrade to samo wywala więc wziołem na plik install neostrady prawym myszy i ustawilem na zgodnośc z systemem win 98 próbowalem też 200,xp itp i tak instaluej się neostrada,dochodzi do tego momentu aby podłączyc modem adsl no to podłanczam w kompie słychac jak pikło,że się podłonczyło i powinno pisac w toku i zaraz powinien byc koniec instalacji a tu lipa po podpięciu modemu nic dalej nie idzie i nie da sie neta zainstalowac i musialem wgrac spowortem teraz win xp sp3 i napisac do was na forum żebyście mi pomogli co zrobic zeby na tym 7 dało się programy z xp instalowac i żeby działaly proszę o pomoc.

    Gratuluję najdłuższego i najbardziej zbugowanego zdania na największym forum o x360. /rowerser

    A ja Ci kolego nie gratuluję tylko apeluję i ostrzegam o używanie przecinków i kropek! /slon


     
Wczytywanie...

Poleć forum