1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Windows 7

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Bocik13, Grudzień 25, 2009.

  1. Bocik13

    Bocik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Witam dostłem na gwiazdke wymarzony komputer (3 lata czekalem :p) z Windows 7 i próbuje podłączyc sie z internetem ale mam ikonke tylko z siecia bezprzewodowa a chce podlaczyc bezprzewodowo a router mam w innym pokoju i nie wyszukuje mi w ogole bezprzewdówki :/ i nie wiem co robić . W zestawie jest napisane że karte sieciową ma zintegrowaną . Prosze o Pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
  4. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Drivery w grywałeś? Podaj specyfikacje PC.....
     
  5. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    kliknij prawym na i ikonkę z wskaźnikiem zasięgu sieci bezprzewodowej i wybierz "Otwórz centrum sieci i udostępnienia">"zmień ustawienia karty sieciowej". Masz tam zainstalowane karty sieciowe , jeżeli masz połączenie Wifi to spróbuj zrestartować(lub reinstalować).
     
  6. Bocik13

    Bocik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    HoFi tylko , że nie mam tej ikonki na pasku :/ tylko przewodowej sieci jest ikonka. Router to D-Link DI-524 .Komputer ma Inter Core2duo E8400 4gb Ram karta graf. Geforce GTS 250 512MB
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    to laptop czy stacjorany???
    jak laptop to czesto maja wylacznik/przycisk do wifi

    jak stacjonarny to sprawdz w menadżerze urządzeń czy nie masz wyłączonej karty wifi.

    PS jest tez szansa ze w stacjonrace nie masz karty wifi. (jak ci nie wystaje zadna antenka z tylu to nie masz)
     
  8. tijs18

    tijs18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    236
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    mistrzu najpierw powiedz, jak to chcesz podłączyć bo napisałeś coś takiego: "Mam ikonkę sieci bezprzewodowej, a chce pochczyć bezprzewodowo. Tak naprawdę to nie wiem o jaką opcję ci chodzi bo jedno przeczy drugiemu. Jeśli chodziło ci o połączenie za pomocą kabelka to w przypadku W7 jedyną rzeczą jaką musisz zrobić to podpiąć jedną koncóweczkę do routera, a drugą do karty sieciowej. Jeżeli chodzilo ci o wariant bezprzewdowoy to najpierw zainwestuj w odbiornik WiFi (USB). Podłączm zainstaluj stery, zrób tak jak napisał HoFi i wszystko będzie działać. Pozdr.
     
  9. Bocik13

    Bocik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Tam bład w 1 poscie bo chodzilo ze mam przewodowa ikonke tylko Sorry moj błąd. Podłączyłem narazie kablem crossowym do routera i działa przewodowo . Mam też Do Wifi Sagem XI-735 i szukałem wszędzie ale nie moge znalesc strownikow do tego modelu pod Win 7 więc będe wdzięczny. a jak nie to będe musiał iść i kupic jakis zgodny z Win 7 :)

    Komputer Stacjonarny ;]
     
  10. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
  11. Bocik13

    Bocik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Sciagalem ten 1 XI-735 ale niestewty nie dziala :/ a nie wiem czy ten nizej dla Win 7 32-bit to inny model a czy na moj tez bedzie pasowal ??
     
  12. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    a ten river Clé usb Wifi 802.11b (XI-735) pour Windows VISTA

    a w ogóle menadżer urządzeń znajduje ci jakieś "nieznane urządzenie" ??
     
  13. Bocik13

    Bocik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    wlasnie nic nie znajduje :/ sprawdze jeszcze ten pod viste ale nie wiem najwyzej w pon pojde do marketu i poprosze zgodny z Win 7
     
  14. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    Jeżeli nie znajduje, to urządzenie jest uszkodzone, albo już zostało zainstalowane

    Lepiej będzie jak kupisz jakiś najprostszy "klucz" pod USB
     
  15. Bocik13

    Bocik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    tak tez zrobie nie bede sie bawil w jakies tam łamigowki ;p w pon kupie nowy
     
  16. Reji

    Reji Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olsztyn
    ja miałem podobnie i zrobiłem tak i pomogło.
    1. wchodzisz we właściwości sterownika a potem w zgodność zaznaczasz "uruchom ten program w trybie zgodności dla i Windows XP (service pack3)
    [streownik---właściwości---zgodność--- Windows XP] (uruchomiłem tak nawet Serious Sam 1)
    lub ściągasz to http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx i przez to instalujesz (mi pomogło)
     
  17. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    z tego co wyczytałem to wynika ze nie masz odbiornika Wi-Fi a to ze pisze w instrukcji ze masz zintegrowaną Wi-Fi to nie znaczy że masz bo w instrukcji przeważnie jest kilka modeli płyt głównych a w menadżerze urządzeń nic nie ma ani stery nie pomagają moim zdaniem nie masz odbiornika tak jak kolega napisał kup na USB i sprawa skończona. PS. napisałeś ze zintegrowana karta ale jak pewnie LAN na kabel
     
Wczytywanie...

Poleć forum