1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

windows media center blad polaczenia

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez tomy87, Luty 26, 2009.

  1. tomy87

    tomy87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy jest możlowość podłączenia windows media center przez taki uklad:
    xbox -> livebox - kabel, laptop wi-fi -> livebox

    nie ogarniam tego ;/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  4. tomy87

    tomy87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a mozesz powiedziec jak?
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    podpinasz kabel do xboxa do liveboxa i juz :)
    livebox działa jak przeprzewodowy router. laptop odbiera po wifi xbox po lanie
    pozostanie jeszcze pewnie jakis konfig ale dla chcacego nic trundego.
    czego nie ogarniasz
     
  6. zenon

    zenon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    czego nie ogarniasz??
    podpinasz tak jak krisr77 pisal xboxa do liveboxa kablem lan a laptopa bezprzewodowo z liveboxem.
    wylaczasz dhcp w liveboxie (dhcp jest dla maminsynkow i potrafi tylko problemy robic) i wpisujesz reczne ip.
     
  7. tomy87

    tomy87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to mam tak podłączone, tylko nie wykrywa mi w konsoli komputera , co trzeba przestawic w livebox i jakie nadac ip i reszte konfiguracji, i nadal nie moge korzystac z funkcji windows media center... :( bo net smiga na konsoli...
     
  8. zenon

    zenon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    zalozmy ze livebox ma ip 192.168.0.1
    wylaczasz w nim usluge dhcp.w ustawieniach karty wifi w kompie ustawiasz:

    ip kompa :192.168.0.2
    subnet: 255.255.255.0
    brama: 192.168.0.1
    dns:192.168.0.1

    w boxie ustawiasz:

    ip 192.168.0.3
    subnet: 255.255.255.0
    brama: 192.168.0.1
    dns:192.168.0.1

    a zeby polaczyc xboxa w media center (wychodze z zalozenia ze masz na mysli vista media center lub windows media center w windowsie xp mce)
    musisz w xboxie dokonac parowania:

    Xbox.com | Centrum pobierania mediów Xbox 360
     
  9. tomy87

    tomy87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki, mam wszystko, dam info jak mi sie uda
     
  10. tomy87

    tomy87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    co trzeba miec ustawione na kompie zeby to smigalo, windows vista home premium?
     
  11. zenon

    zenon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    masz opisane wszytko tutaj: http://www.xbox.com/pl-PL/pcsetup/MCEVista.htm

    w skrocie: w xboxie idziesz do zakladki media center.przy probie polaczenia wyswietla cie sie pare dziwnych cyfr (klucz).
    odpalasz w kompie media center i klikasz na add extender.po jakims czasie komp sie pyta i jakis klucz.wpisujesz cyfry ktore zobaczyles na boxie i stosujesz sie do polecen na monitorze.po paru sekundach powinno wszystko dzialac :)
     
  12. tomy87

    tomy87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak wszystko robilem i nic, wyrzucilem wszystkie zapory i dalej kicha, nie wykrywa polaczenie z urzadzeniem extender
     
  13. zenon

    zenon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    stosowales sie do pierwszej rady?to znaczy jesli box kiedykolwiek byl polaczany z kompem nalezaloby to polaczenie zneutralizowac.

    TU jest dobre howto od mck82.przeczytaj i zastosuj.
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    dodam cos od siebie
    duzo zalezy od wersji widnowsa
    kiedys mialem jakas piracka ztunningowana wersje gdzie mnostwo rzeczy bylo powylaczanych i nie dalo sie tam polaczyc ani przez WMC ani przez WMP ani przez nic innego. od kiedy mam oryginal win xp pro wszystko fuka dziabie zapier...la. (problem byl tylko z zapora NVIDI ale i z tym sobie poradzilem)
    jak polaczenie jest skonfigurowane poprawnie zadne usługi na Xp nie powylaczne, nie ma antyvirusow i zapor to musi działac :)
     
  15. tomy87

    tomy87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam oryginal viste :) ale nawet przez kabel nie pomaga, czy ten kabel siecziowy ktory dostalem w pudeleczku z konsoli premium to jest rj45?
     
  16. zenon

    zenon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    tak,potwierdzam.problemy powtaja przy wersjach á la windows mx gdzie masa clientow i uslug jest powylaczana/wyrzucona.

    ale on ma viste i raczej powinno dzialac.nie podejrzewam ze ma viste obcieta nLite´m czy innym programem.


    mowiles,ze internet na xbox dziala wiec kabel jest dobry.
    ale jesli masz na mysli ze laczysz xboxa z kompem bezposrednio przez kabel lan to kabel musi byc z przeplotem (crossover).
    ustawiles w firewall,ze konsola ma byc nieblokowana?
     
  17. tomy87

    tomy87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak, wszystkoie zapory i antywirusy wyrzucilem... nie wiem co sie z nia dzieje, jak jest bezposrednio podlaczona do liveboxa i testuje polaczenie to test jest zakonczony niepowidzeniem pisze ze jakis probelm z nat - taka podpowiedz, ale jak sie zaloguje normalnie nie testujac polaczenie to wchodzi. a jak wylacze dhcp i ustawawie recznie ip i brame to w konsoli pisze ze nie moze pobrac adresu ip z serwera dhcp ;/ - cos takiego
     
  18. tomy87

    tomy87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    może pirata ultimate zainstalowac full wersje?
     
  19. nairdA69

    nairdA69 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nysa
    Ja wczoraj własnie podłanczałem X pod PC za pomocą Liveboxa a wyglądało to tak najpierw w Liveboxie wył Tv przez internet podłaczyłem X pod Żółte wejscie w Livboxie a Przez czerwone podłaczyłem PC w WMP ustawiłem udostepnianie wybrałem X360 w X wszedłem na biblioteka Muzyki wyszukał PC po czym można juz było przeglądać pliki na PC i bez problemu byc podłaczonym do Live... Tak samo wyglądało to na WMC testowałem na Windows Seven (7) odpaliłem WMC wszedłem na zakładke Extender poprosił mnie o podanie kodu wyswietlanego na ekranie TV po czym instalacja przebiegła bez problemowo tylko trzeba pamietać żęby być podłaczonym DO Xbox LIVE bo nici z połaczenia z MEdia Center
     
  20. zenon

    zenon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jak wylaczysz dhcp i wpiszesz adres ip + maske + brame recznie do xboxa to jak on moze krzyczec,ze nie moze pobrac adresu ip???

    ustawienia boxa wygladaja u ciebie tak (oczywiscie z twoimi cyframi)?:

    [​IMG]
     
  21. tomy87

    tomy87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak wpisuje, zrobie jutro foty i pokaze ci o co kaman ;/ wogle cos moze z ustawieniami kompa jest nie tak, udostepnianie jes, wylaczone pliki zeby nie wymagaly hasla, konto goscia wlaczone, komp smiga na recznym dhcp a konsola nawet sie nie laczy do xbox live ;/
     
Wczytywanie...

Poleć forum