1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Windows media center i Vista ??

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez wahol, Wrzesień 13, 2008.

  1. wahol

    wahol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powie mi ktoś jak skonfigurować viste tak żeby mógł przeglądać pliki z PC w windows media na xboxie ??
    po odpaleniu xboxa wyskakuje mi instalator urządzenia extender w pc ale xbox nie może nawiązać połączenia z komputerem .
    Pod XP nie miałem żadny problemów :/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. acePL

    acePL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Internet
    Odp: Windows media center i Vista ??

    Jaką masz Viste ? Tylko wersja premium i ultimate ma media center.
     
  4. piotr5001

    piotr5001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Kakowa
    Odp: Windows media center i Vista ??

    Ano by podłączyć x pod pc musi być net ??
     
  5. acePL

    acePL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Internet
    Odp: Windows media center i Vista ??

    Wystarczy kabel ethernet, który jest w zestawie.
     
  6. wahol

    wahol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Windows media center i Vista ??

    mam neta i windows media center
    napisałem wyżej że włączył sie instalator extender media center i dochodzę do momentu
    gdzie media w PC woła klucz instalacyjny
    a ja nie posiadam tego klucz bo xbox nie chce sie połączyć
    i jak napisałem wyżej pod systemem windows XP konsola łączyła sie bez żadnych problemów
    w konsoli jest net bo gram przez live
    pewnie chodzi o jakiś ustawienia w systemie zapory albo coś z siecią
     
  7. acePL

    acePL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Internet
    Odp: Windows media center i Vista ??

    Możesz trochę jaśniej ?

    Ja nic z tego nie rozumiem.
     
  8. wahol

    wahol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Windows media center i Vista ??

    w konsoli mam neta i w laptopie połączone ruterem
    po włączeniu konsoli na PC wyskakuje instalator Extender Windows media center
    i woła klucz który mam spisać z konsoli ,
    ale konsola nie chce sie połączyć z windowsem domyślam sie że vista w jakiś sposób blokuje xboxa
     
  9. gangster6669

    gangster6669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mirsk
    Odp: Windows media center i Vista ??

    Co się dzieje jak wchodzisz w konsoli w opcje media center ? wyskakuje komunikat ze konsola nie jest połączona z pc? Spróbuj ustawić odpowiednie IP.
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Odp: Windows media center i Vista ??

    Wczoraj to testowalem wiec jestem na swiezo mam nadzieje ze pomoge. (ale bede pisal z pamieci bo jestem w pracy)
    Od razu powiem ze testowalem z vista ultimate nie wiem jak z innymi.
    Podlączasz jedno i drugie do netu, a kompie wyskakuje ze znaleziony został extender xbox 360.
    Na konsli wchodzisz w zakladke media - media center. lecisz dalej i ci podaje ten kod. wpisujesz go do kompa , komp to konfiguruje potem xbox i juz ( w wielkim skrocie bo nie siedze przed konsola)

    Ale od razu podpowiem ci ze lepiej to zrobic przez Widows Media Playera 11. Wchodzisz w zakladke biblioteka Sharing mediow weszukuje ci xboxa, zezwalasz i juz fuka:) Na xboxie z zakladce wyskakuje ci np KRIS-PC i tam masz wszystkie pliki jakie sa w bibliotece WMP 11 :) Szybciej i prosciej. Tylko nie ma niestety napisów :( Ale bede nad tym pracował moze jakis ffddshow :)

    Ps. zaden z tych sposobów (i wiele innych ) nie działał na xp prof - a powinien :( Nie wiem dlaczego ale chyba czas sie przesiasc na VISTE...

    Ps2 jak sie nie che polaczyc Xbox wylacz firewal w vistcie
     
  11. justina210

    justina210 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    błąd konfiguracji

    hejka pomóżcie ja wpisałam klucz i niby na konsoli coś pobiera ale stoi w miejscu w kompie zaś wyskakuje komunikat "napotkano błąd podczas konfigurowania komputera pod kątem używania z tym urządzeniem extender" wyłączyłam już nawet zaporę i nic pomóżcie co mam zrobić?
     
  12. Meis

    Meis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    idzie jakoś pobrać windows media center ?
    posiadam viste HOME i nie posaidam tego programu
    za linka mega podziękuje
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nie da sie dograc
     
  14. Meis

    Meis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    a jest jakis inny program, który połączy x z laptopem przez wifi ?
     
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  16. Meis

    Meis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    jak właśnie przez wmp 11 połączyć się z konsola i właśnie min kopiować/słuchać muzyki z lapka na X ?
    jakieś szybkie wskazówki co po kolei klikać ?
     
  17. Meis

    Meis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    ok już wszystko ogarnąłem ...
     
  18. Testoo

    Testoo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    hejka pomóżcie ja wpisałam klucz i niby na konsoli coś pobiera ale stoi w miejscu w kompie zaś wyskakuje komunikat "napotkano błąd podczas konfigurowania komputera pod kątem używania z tym urządzeniem extender" wyłączyłam już nawet zaporę i nic pomóżcie co mam zrobić?
     
Wczytywanie...

Poleć forum