1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Windows Media Center - połączenie komputera z Xboxem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez booro, Styczeń 21, 2011.

  1. booro

    booro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam taki problem z połączeniem się z Xboxem a komputerem. Siedziałem dziś cały dzień i lipa wychodzi. A wiec mam w domu internet z Vectry i Wifi rozchodzi się na całe mieszkanie. Spróbowałem się połączyć z Xboxem poprzez sieć bezprzewodową no i można powiedzieć, że zadziałało lecz sygnał był marny (chodź Laptopa a Xboxa mam obok) więc wziołem kabel LAN (skrętka-Rj45) lecz nie mogę połączyć go kablem nie wiem czemu... I tu proszę o waszą radę jak mogę podłączyć xboxa a laptopa kablem.

    Mam jeszcze drugie pytanie jak mogę zainstalować wtyczkę do Windows Media Center w Xboxie - żeby działały mi filmy Divx w X :) prosze o pomoc bo samo nie dam rady. Dzieki z góry.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Hosee

    Hosee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    co do filmów Divx to musisz wejść do XBL i włączyć jakiś film i wyskoczy ci komunikat o możliwości instalacji sterownika.
     
  4. rusieknh

    rusieknh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    214
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
  5. Kamikaze

    Kamikaze Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Pytanie zasadnicze - jakiego masz windowsa?
     
  6. rusieknh

    rusieknh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    214
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Windows 7 Ultimate

    chce ogladac filmy ktore mam na dysku Laptopa.Jestem podlaczony przez Wifi
     
  7. Kamikaze

    Kamikaze Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Wifi chodziło powoli dlatego że musiało najpierw do routera iść ;P spróbuj kablem jeszcze raz sprawdź czy dobrze wpiąłeś bo w komputerach "idealnych" i "dobrze dopracowanych" typu MSI mam za krótkie jedno z gniazd USB ! (WTF?!) i czasami nie łączy lan...

    PS. W windows media center na dole masz opcję "dodaj urządzenie extender" - użyj tego
     
  8. rusieknh

    rusieknh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    214
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    a nie da sie przez WIfi???
     
  9. Kamikaze

    Kamikaze Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Ja mam fartowny sprzęt, laptopa z przykrótkim USB, walący się router - dla tego nie wiem bo nie sprawdzałem
     
  10. rusieknh

    rusieknh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    214
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    mozesz mi dac jakis poradnik jak to skonfigurowac itp?? sprobuje najpierw przez wifi a potem przez kabel
     
  11. croixdefeu

    croixdefeu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    Masz na kompie włączone udostępnianie multimediów?

    Bo jest mała różnica między WMC a oglądaniem filmów , które masz na dysku laptopa. Jak odpalisz z dashboarda opcje Windows Media Center to ci się pokaże taki sam ekran jak na kompie i będą dostępne te same funkcje co w WMC w lapku. Natomiast jeśli chcesz oglądać filmy które masz na pulpicie albo na twardym dysku laptopa musisz zezwolić na udostępnianie multimediów. Wtedy będą one widoczne w " biblioteka filmów " , i analogicznie muzyka w " bibliotece muzyki " , a fotki w " bibliotece obrazów " na twoim tv.

    Oprócz tego musisz jeszcze odpowiednio skonfigurować router no i zaporę (firewall) w swoim antywirusie ewentualnie tą zainstalowaną w systemie przez M$.

    A żeby przetestować połączenie wchodzisz w x-ie w ostatnią zakładkę ( Ustawienia systemu) i wybierasz opcję " komputery ". Następnie klikasz czy połączenie jest przez kabel , czy wifi. I wyświetlą ci się trzy opcje : 1.sprawdzenie połączenia xbox live , 2. sprawdzenie połączenia z komputerem i 3.sprawdzenie połączenia z Media Center.
     
  12. rusieknh

    rusieknh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    214
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    moglbys sie odezwac na gg 3569400 bedzie szybciej:)
     
  13. croixdefeu

    croixdefeu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    Co do Media Center to wchodzisz w tę zakładkę w x-ie i wybierasz "konfiguruj" . Na kompie też odpalasz Media Center i wybierasz zakładkę " zadania" , a następnie klikasz na " dodaj urządzenie extender ". Pojawią się puste miejsca na wpisanie kodu. Ten będzie widoczny na ekranie tv po kliknięciu " konfiguruj " w WMC w x-xie. Przepisujesz kod z tv do kompa i reszta leci automatycznie.
     
  14. Madrid.energy2000

    Madrid.energy2000 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    co niby przepisuje ? ja dalem udostepnianie multimediow i dodałem tam xboxa i chula
     
  15. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Zamiast uzywac Windows media Center ktore samo w sobei jest dosc "kiepskie" i ograniczone przez MS, uzyj jakiegos porzadnego serwera DLNA.
    Z darmowych podobno ten dodawany do PS3 niezie sie sprawuje, z platnych Wild Media Server jest bardzo dobry.
    Plusow takiego rozwiazania jest kilka, po pierwsze taki serwer dziala lepiej niz kobyla microsoftu. Po drugie bedzie ci transkodowal wszystkie mozliwe formaty ktore odtwarza windows. Czyli np bedziesz mogl ogladac MKV i tym podobne. A nie tylko jedynie sluszne formaty zaakceptowane przez MS.
     
  16. croixdefeu

    croixdefeu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    Madrid.energy 2000 - u mnie przy pierwszym odpaleniu wmc i wybraniu zakładki " dodaj urządzenie extender " pojawił się monit o 8-o cyfrowy kod. Ten kod został wygenerowany przez xboxa i pojawił się na ekranie tv. Po przepisaniu go do wmc konfiguracja nastąpiła automatycznie.
     
  17. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Zainstaluj sobie PS3 Media Server i nie będzie problemu
    Na necie są poradniki itp
     
  18. rusieknh

    rusieknh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    214
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    z tym PS3 tez mam problem.Mianowicie zrobilem wszystko tak jak w tutku i gdy daje na ikonke zapisz to nie podswietla mi sie ZRESTARTUJ PORT HTTP a to jest wymagane
     
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No to wylacz i wlacz program na to samo wyjdzie o ile nie ustawiles tego serwera jako uslugi systemowej
     
  20. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Ja od dawna używam PS3 media server bo też miałem problemy z WMC, i u mnie nie trzeba było resetować portu HTTP wystarczyło że zainstalowałem i odpaliłem program a później tylko konsole i w bibliotece filmów od razu znalazło program, a napisny na .srt zrobiłem i wszystko pięknie chodzi
     
  21. rusieknh

    rusieknh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    214
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    zrobilem tak jak bylo napisane w tutku i konsola nie widzi programu
     
Wczytywanie...

Poleć forum