1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Windows Media Center Poradnik

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez mck82, Luty 6, 2009.

  1. mck82

    mck82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ....Tu i teraz....
    W tym temacie omówie sposób podłączenia urządzenia Windows Media Center Extender do konsoli xbox 360— za pomoca przewodu (przy użyciu połączenia Ethernet) — oraz sposób instalowania i konfigurowania x,a.
    [​IMG]

    1.Podłącz jeden koniec kabla Ethernet do portu Ethernet twojego PC.
    2.Podłącz drugi koniec kabla Ethernet do portu Ethernet xbox360.
    3.Po podłączeniu kabla sieci Ethernet do urządzenia Extender powinna włączyć się kontrolka aktywności sieci.


    --------------------------------------------------------------------------------
    1.Na ekranie Start programu Windows Media Center przewiń do kategorii Zadania, a następnie kliknij polecenie dodaj urządzenie Extender.
    [​IMG]

    [​IMG]

    2.Na ekranie Instalator urządzenia Windows Media Center Extender — Zapraszamy! w programie Windows Media Center kliknij przycisk Dalej.

    3.Naciśnij zielony przycisk Start Obraz zielonego przycisku Start na pilocie na pilocie konsoli Xbox 360 lub użyj kontrolera konsoli Xbox 360 do wybrania modułu multimediów.

    4.Na konsoli Xbox 360 wybierz opcję Media Center.

    5.Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie konsoli Xbox 360, aby otrzymać 8-cyfrowy klucz instalacji programu Windows Media Center. Zapisz na kartce ten 8-cyfrowy klucz instalacji.
    Jest to klucz, który będzie potrzebny do skojarzenia konsoli Xbox 360 z komputerem z zainstalowanym programem Windows Media Center.
    Nie trzeba pobierać żadnego dodatkowego oprogramowania, ponieważ funkcjonalność urządzenia Extender jest wbudowana w program Windows Media Center.

    6. Za pomocą pilota programu Windows Media Center lub klawiatury na ekranie Wprowadzanie klucza instalacji programu Windows Media Center
    wprowadź 8-cyfrowy klucz instalacji wyświetlony na konsoli Xbox 360, a następnie kliknij przycisk Dalej.
    [​IMG]

    7.Podczas konfigurowania urządzenia Extender na komputerze z programem Windows Media Center wykonywanych jest automatycznie kilka zmian, w tym zmiany dotyczące Zapory systemu Windows.
    Jeśli na komputerze jest uruchomiona zapora inna niż Zapora systemu Windows, upewnij się, że oprogramowanie zapory jest tak skonfigurowane, aby umożliwić konsoli Xbox 360 połączenie z komputerem z programem Windows Media Center i pełnienie roli urządzenia Windows Media Center Extender.
    Niektóre zapory są już skonfigurowane, aby umożliwić konsoli Xbox 360 połączenie z komputerem z programem Windows Media Center i pełnienie roli urządzenia Media Center Extender.
    Inne zapory będą jednak wymagały zmian w konfiguracji oprogramowania zapory.

    8.Po zakończeniu pracy z Instalatorem urządzenia Extender w programie Windows Media Center kliknij przycisk Zakończ.

    Na telewizorze podłączonym do konsoli Xbox 360 zostanie wyświetlony interfejs użytkownika programu Windows Media Center.
    Można teraz oglądać telewizję na żywo, nagrane programy telewizyjne, obrazy, słuchać muzyki,
    odtwarzać wideo i korzystać z innych multimediów cyfrowych za pośrednictwem konsoli Xbox 360 w taki sam sposób,
    jak w programie Windows Media Center. Tworzone jest automatycznie nowe konto o domyślnej nazwie mcx1 przeznaczone do pracy
    z urządzeniem Extender.
    [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. konrad.86

    konrad.86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy to ustawia się tak samo gdy komp i xbox są podłączone pod router??
     
  4. mck82

    mck82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ....Tu i teraz....
    W tym poradniku przedstawilem standardowy sposob polaczenia PC z x'em.
    Poprzez router nie probowalem,jest to mozliwe ale prawdopodobnie podczas kozystania z WMC poprzez polaczenie przez router na czas korzystania z tej opcji stracisz polaczenie z XBL.
    Jednym kablem nie obslozysz 2 polaczen.
     
  5. kompot

    kompot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Mam Viste x64 sp.1 i nie moge otworzyć WMC o_O klikam i nic sie nie otwiera :/
    Gdy PC zobaczył X'klocka na chmurce pojawiło się " Konfiguruj nowe urządzenie Windows Media Center Teraz" wybrałem to otworzyło się okno z WMC i odrazu się zamkneło :/ Tylko reinstal systemu ratuje?
     
  6. mck82

    mck82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ....Tu i teraz....
    Z tego co piszesz wynika ze masz uszkodzona aplikacje skoro w zaden sposob nie mozesz otworzyc WMC ani zainicjowac polaczenia.Sprobuj reinstal zrobic.
    Ps.Masz orginalna VISTE??
     
  7. kompot

    kompot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    :DD nie :DD Nie moge sobie teraz pozwolić na reinstal... trudno, ok thx
     
  8. kaku

    kaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a Jak skonfigurowac WMC z x360 pod XP ?
     
  9. kompot

    kompot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Poradzilem sobie za pomocą Windows Media Player wszystko ładnie śmiga :)
     
  10. kaku

    kaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    moglbys przyblizyc temat ?:D
     
  11. mck82

    mck82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ....Tu i teraz....
    Musisz miec kabel krosowany i windows media player 11 wszystko,jak bedziesz
    podlaczal to x360 i pc musza byc wylaczone.jak to zrobisz komp automatycznie wykryje polaczenie,po czym wchodisz w WMP>biblioteka>udostepnianie multimediow i dalej juz bedziesz wiedzial co zrobic.
    Jakos tak to bylo:)
     
  12. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    Już sobie poradziłem
     
  13. BvraS

    BvraS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódz
    Ja sobie nie moge poradzic mam Viste Home Basic I co mam zrobic nie mam Tego Windows Media Center
    Skąd mam to sciagnac ??
    PomocY
     
  14. mck82

    mck82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ....Tu i teraz....
    A masz windows media player11??tez moze byc;]
     
  15. Konradiv

    Konradiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    A ja mam WMC 2005 edition, połączyłem się wszystko ok. Ale przy włączaniu WMC wyskakuje błąd: Karta wideo lub sterowniki są niezgodne z programem Media Center. Klikam OK i się włącza, ale ... nie mogę odtwarzać filmów ;( Wie ktoś czemu? Czekam na odpowiedź :]
     
  16. mck82

    mck82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ....Tu i teraz....
    Nie mozesz odtwarzac filmow bo nie masz pewnie kodekow.Przy odpalaniu jakiegos divx'a musisz byc zalogowany do XBL i w ten sposob same sie pobiora:))
     
  17. Konradiv

    Konradiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Niestety, nie pobiera żadnych kodeków. Na dodatek na komputerze pojawia się błąd 'Nie można wykryć urządzenia Extender (...) sprawdź połączenia/firewall' czy co takiego. Ale normalnie się połączyło, muzyka i obrazy są odbierane przez konsole. A i gdy chce film odtworzyć 'Brak potrzebnych kodeków (czy jakoś nie pamiętam jak)lub plik jest uszkodzony' ... ja juz nie wiem :(
     
  18. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    tez tak mialem na zwalonym (pirackim) systemie
    zainstalowalem oryginal i wszystko smiga
     
  19. Konradiv

    Konradiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Problem w tym, że na orginała mnie nie stać :> W przyszłym roku kupuje laptoka z Łindołsem sewen! ;ddd No chyba, że nie opłaca się czekać na kolejne wydanie Windowsa ze stajni microsoftu?
     
  20. mck82

    mck82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ....Tu i teraz....
    Nie oplaca sie,bo co rusz to microsoft bedzie wypuszczal nowe systemy i jak bys chcial tak czekac na najnowszy to by ci broda predzej osiwiala:DD
    Ale juz nie robmy offtopu bo to nie miejsce na takie dyskusje;).
     
  21. WiLdBartMan

    WiLdBartMan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    u mnie to nie działa... Jest tu ktoś kto mógłby mi z tym pomóc bo męczę się już od miesiąca;/ Z góry wielkie dzięki.
     
Wczytywanie...

Poleć forum