1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Windows media center.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tymol19981923, Maj 9, 2010.

  1. tymol19981923

    tymol19981923 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska, Łódź
    Witam. Posiadam modem który ma wyjście na ethernet i na usb. Dokupiłem kabel usb aby neta podłączyć pod laptopa i mieć na xklocku windows media center ale gdy złącze xboxa i kompa bezpośrednio nie działa czy ktoś mi pomorze??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. HakuinPl

    HakuinPl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    musisz utwozyc polonczenie siecowe tak jak pomiedzy 2 kompami. modem robi za ruter
     
  4. tymol19981923

    tymol19981923 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska, Łódź
    A jakieś instrukcje jak to zrobić na viscie??
     
  5. kadek05

    kadek05 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Akurat na to pytanie odpowiedzi na forum jest cała masa:p
     
  6. tymol19981923

    tymol19981923 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska, Łódź
    A o linka mógł bym prosić??
     
  7. darks89

    darks89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    podłączyłeś xboxa z laptopem kablem ehternet cross prawda? i ustawiłeś IP,brame itd. ?
     
  9. tymol19981923

    tymol19981923 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska, Łódź
    Podłączyłem x'a i laptopa kablem krossowanym ale nic nie ustawialem. Nie wiem jak. Czy ktoś może mi pomóc (Zwracam się głównie do Pieter029).
     
  10. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    w PC (w tej karcie sieciowej do której podłączyłeś xboxa) wpisz:

    IP: 192.168.0.1
    Maska: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.0.1

    W Xbox 360

    IP: 192.168.0.2
    Maska: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.0.1

    Jak to wpiszesz to weź prawym i właściwości przy tej karcie do której podłączony jest modem, wybierz zakładkę zaawansowane i Zezwalaj innym użytkownikom... (nie wiem jak na vista to się nazywa :)) udostępnij to połączenie po prostu :) a jak nie będziesz mógł sobie z tym poradzić to odezwij się do mnie na gg.
     
  11. Fantomx

    Fantomx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w modemie tkwi problem , możesz podłączyć albo przez kabel, albo usb, a nie oba i to do rożnych sprzętów to nie router. W razie czego podaj model modemu.
     
  12. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    kolega podłączył w następujący sposób modem <--USB-- laptop <--ethernet-- xbox 360 :)
     
  13. Fantomx

    Fantomx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w takim razie powyłączaj firewalle oraz antywirusy w komputerze i sprawdź jeszcze raz.
     
  14. tymol19981923

    tymol19981923 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska, Łódź
    Powyłączałem i nie działa, zrobiłem tak jak pietras kazał, to samo, Gdy podłącze oba urządzenia pod modem jest na nich internet ale nie "widzą się". Ktoś ma jakieś pomysły??
     
  15. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    To musiałeś coś źle ustawić :) musi działać tak jak ja ci podałem :D odezwij się do mnie na GG to zobaczę co i jak :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum