1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Windows media center

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MIROK[PL], Sierpień 4, 2011.

  1. MIROK[PL]

    MIROK[PL] Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam,
    nie mogę korzystać z WMC, komp z WIN7. Połączenie bezprzewodowe-sieć domowa działa ale xbox nie widzi komputera z WMC! ALE...komp połączony kablem z routerem a xbox bezprzewodowo i wtedy wszystko super działa. Pls o pomoc szukam rozwiązania już dwa tygodnie:) chcę podłączyć wszystko bezprzewodowo i mieć WMC.
    Mirok
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. moro96

    moro96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kielce
    Może spróbuj pokombinować w ustawieniach
     
  4. Fantomx

    Fantomx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    miałem podobny problem z win 7 i xboxem .. okazało sie ze to wina routera a dokładnie firewalla. tam trzeba coś zaznaczyć (nie powiem teraz dokładnie co ale jak będę przy sprzęcie to opisze . może pomoże)

    jaki to router?
    spróbuj odznaczać każdy filtr firewalla na routerze i zobacz co się dzieje... wydaje mi sie ze był to filtr związany z Multicastem
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Przecie zapora w routerach nie blokuje portow sieci wew, multicast dotyczy polaczen sieci zew no chyba ze wyraznie pisze ze jest to multicast intranetowy, autor tematu to pierwsze co ma do sprawdzenia firewall zainstalowany na komputerze
     
  6. Fantomx

    Fantomx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jeżeli byłaby to zapora komputerowa to podczas podłączenia pc`ta przez lan tez by nie widział komputera na xboxie

    przeczytaj jeszcze ten watek : Brak komputerów PC na liście...
     
  7. childofthewind

    childofthewind Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A serio co w końcu daje WMC? U mnie się łączy bez problemu, nie wiem tylko po co.
     
  8. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  9. childofthewind

    childofthewind Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    -_-' to nie lepiej podłączyć kompa do tv? albo wypalić film jako dvd i przez x-a puścić? -_-'
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Przecie zapora jest konfigurowalna, udostepnianie neta jest na innych portach niz wmc, nie mowiac juz o protokołach
     
  11. MIROK[PL]

    MIROK[PL] Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wmc

    Witam,
    router TP-LINK WR1043ND, już kilka razy próbowałem, odłączyłem zapory i WMC i tak nie działał ale tak jak pisałem jeśli podłączę router kablem do kompa to wszystko hula, może to router ale przecież xbox jest zalogowany do sieci i łączy się bezprzewodowo przez router i wszystko jest ok. Ja nie mam pojęcia ale coś jest nie tak.
     
  12. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Spróbuj podłączyć xbox'a kablem do routera, a lap/komp po wifi.
    Ja tak mam i działa.
    Xbox i tak w jednym miejscu jest non stop... :D
     
  13. MIROK[PL]

    MIROK[PL] Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak nie mogę chodzi o kable, chociaż sznurek na pranie by się przydał:), ale serio szukam rozwiązania całkowicie bezprzewodowego.
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To nie wina routera sam mam taki i smiga, jakiego masz antywirusa ?
     
  15. MIROK[PL]

    MIROK[PL] Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    microsoft security essentials wcześniej miałem avire ale pomyśłałem, że jak będzię antywirus od microsoft to nie będzię problemu.
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wylacz zapore systemu windows calkowicie i zobacz czy ci xboxa wykryje wmc
    Dla pewnosci zapytam windowsa 7 masz wersje co najmniej Home Premium ?
    Windows jest czysty bez jakichkolwiek modyfikacji osob trzecich ?
     
  17. MIROK[PL]

    MIROK[PL] Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wyłączyłem antywirusa, home premium jest
     
  18. MIROK[PL]

    MIROK[PL] Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oczywiście nie działa komp nie wykrywa urządzenia extander
     
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ale gdzie ten blad na konsoli czy w kompie ?
    W kompie wmc dziala ?
    wejdz w menu start wpisz services.msc i poszukaj uslug:
    Te uslugi maja automatyczny start i sa wlaczone ?
     
  20. MIROK[PL]

    MIROK[PL] Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w xbox uruchamiam program wmc biorę 8 cyfrowy klucz potem w kompie w programie wmc instaluję urządzenie extander (czyli xbox) podając 8 cyfrowy klucz wygenerowany wcześniej przez xbox. Wtedy wmc z kompa powinien odnaleźć w sieci domowej konsolę i wszystko powinno działać, niestety jest ten problem że wmc w kompie nie wyszukuje urządzenia extander z komunikatem że może to być spowodowane usawieniami sieci bądź zaporą. Ok ale jak podłączyłem router kablem do kompa to robiąc tę samą procedurę jak wyżej wmc w kompie odnalzał extander-xbox i zainstalował go w programie wmc- miałem wtedy dostęp do materiałów z programu win.media pleyer. Nie rozumiem o co chodzi dlaczego nie działa bezprzewodowo.
     
  21. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wejdz w centrum sieci i udostepniani tam gdzie pisze sprzężono wejdz w to i kliknij opuść grupe domowa na dole strony i potwierdz opuszczenie pierwsza opcja z gory
    Ip masz ustawione na stale czy zmienne masz ip ?
    Po tym gdy opuściłeś grupe olej kody tylko wlacz wmc w konsoli i tyle
     
Wczytywanie...

Poleć forum