1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Windows media center

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mixerowns8, Grudzień 3, 2011.

  1. mixerowns8

    mixerowns8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam mam w domu router laptopa z wifi,i mam pytanie czy bez żadnych kabli mogę się połaczyć konsole z laptopem,bo próbowałem się połaczyć wszystko dobrze się skonfigurowało ale komputer nie umiał się połaczyć z konsolą co może być problemem? I pytanie nr.2 czy windows media center odczytuje filmy mkv?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  4. lukwol

    lukwol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    83
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wawa
    ja mam slima i bez problemu się łączy z kompem media center... mkv niestety nie odtwarza
     
  5. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    Nie wiem jak to jest z MC jeśli chodzi o mkv, ale wiem że to pogarsza jakość obrazu taką opcją, lepiej z pamięci jakiś dysk lub pen. ale format do FAT32 ale z tego nie pójdzie mkv.
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    WMC normalnie nie odtwarza MKV
    Konsola wcale nie potrafi odtwarzać MKV
    Uzyj programu PS3 media server, dzięki niemu możesz strumieniować obraz o ile procesor masz na tyle wydajny

    P.S. Ogólnie (nie na xbox360) MKV można odtwarzać i trzymać na partycji FAT32 ale plik nie może być większy niz 4GB
     
  7. mixerowns8

    mixerowns8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zaraz sprawdze może teraz się połaczy i dam edita

    Urządzenie sie instaluje w WMC a na konsoli pisze trwa nawiązywanie kontaktu i po 5 min błąd że nie można połaczyć
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zapore windowsa masz odpowiednio skonfigurowana ?
    Masz inna zapore np z antywirusem ?
     
  9. mixerowns8

    mixerowns8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zapora i antywirus OK bo ustawiałem

    Zauważyłem że kolega z forum miał taki sam problem to ja spróbuje się z nim skontaktować,on ma taki sam router co ja od netii czyli ASMAX 1004g może to w routerze problem?
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zapora nie jest ok bo jak widzisz blokuje polaczenie z WMC, a router nie ma nic do rzeczy bo laczysz sie miedzy komputerami w sieci, zapora routera dotyczy WAN, nie LAN
     
Wczytywanie...

Poleć forum