1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wireless Networking Adapter

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Diuran, Listopad 16, 2009.

  1. Diuran

    Diuran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Skawina
    co sądzicie o tym
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Dla jednych zbędny wydatek i zabawka
    Dla drugich niezbędne urządzenie

    Ja się zaliczam do tych drugich. Jako, że Xboxa mam zupełnie gdzie indziej niż router i laptopa to kupiłem te urządzenie. Teraz widzę, że kosztuje ok 200zł. Ja kupowałem w świetnym okresie, ponieważ za 80zł. Kupiłem 10sztuk a resztę sprzedałem za dobrą cenę. Jestem póki co zadowolony :) Sygnał z routera łapie bardzo dobrze (4/5 kreski) + nie zwalnia mi nic. Jakbym miał ciągnąć x metrów kabla + wiercić w ścianach to ja dziękuje ;)
     
  4. Richatek

    Richatek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ruda Śląska
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ale nie da się tego podpiąc do Xboxa itp ;) Ten WiFi adapter jest mniejszy + podpina się go do Xboxa - nic się nie plącze i mogę zabrać ze sobą jak coś. Po za tym cenowo mi i tak pasowało ;)
     
  6. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Ja też posiadam. Dałem 150 zł i nie żałuje. Mi z parteru na pierwsze piętro łapie sygnał na 5/5 kreski. Jeżeli jesteś w takiej sytuacji jak ja i Pabloo to kupuj.
     
  7. Diuran

    Diuran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Skawina
    Tzn, ja mam dość duży dom, i na jednym routerze musiałem już switch podpiąć, bo już 4 kompy+laptop+x360, zrobiłem z kablem, tzn oprowadziłem go do okoła domu, lecz gdzieś się chyba przetarł, bo jako takie połączenie z pc jest, wyswietla na routerze, tyle ze zamiast swiecic ciaglym swiatlem miga sie (2 sek swieci 2 sek nic), i nie moze adresu sieciowego uzyskać, jak podlaczylem x na szybko (postawiłem go obok kompa i do routera kablem ktory dostałem w zestawie) to wszystko pięknie hulało, zdąrzyłem jedynie sciągnąć dashboard, bo po co robić konta, jak nie wiem za ile zagram, boje się jedynie o zasięg, ponieważ, na laptopie w pokoju rodzicow, mam zwykle 4\5 5\5 a u siebie 3\5 2\5, xbox jest powiedzmy pomiędzy tak jak by w rogu,
    |_|_
    |_|_|(mały układ pokoi w moim domu:D gorny rodzicow prawy dolny moj a lewy dolny salon z iksem, tak ze to jest najwieksza bariera z ktorej się obawiam przy zakupie tego adaptera, no i jak jest z pingami wogole mam neta 2mb neo, i jeszcze jedno pytanie, czy jest możliwość zreperowania kabla w miejscu przetarcia(jak znajde, kabel zamontowany na wysokosci jest troche), chodziu mi o jakieś przełączki czy coś, Dzięki za odp
     
  8. Richatek

    Richatek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Jak się nie da, jak się da?! Podpinasz przez RJ45 i śmiga aż miło. Ja mam konsolkę pod tv, leży ona pomiędzy DVD/wzmacniaczem a tunerem z satki a access point mam podczepiony z tyłu telewizora. Nic nie widać a zasięg znakomity. Jasne, że oryginalny adapter jest wygodniejszy ale jak dobrze wszystko poustawiasz/pochowasz to access point wychodzi taniej i śmiem twierdzić, że działa ciut lepiej. Porównując ceny to AP jest tańszy i to znacznie.
     
  9. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Chodzi mi o podpięcie tak, że adapter się "trzyma" Xboxa :) Z tyłu nad USB masz takie dwie dziurki w które wpina się ten adapter WiFi ;)
     
  10. Richatek

    Richatek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Tak na upartego Xklocek a na nim access point też ładnie razem wyglądają... :p
    Wiele konsol jest pozbawionych dostępu do sieci a szkoda bo niewielkim kosztem można mieć o wiele więcej radochy niż gra offline...
     
  11. cavalier1983

    cavalier1983 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2007
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. Richatek

    Richatek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Różnica jest delikatna i subtelna - tylko oryginał działa... :)
     
  13. cavalier1983

    cavalier1983 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2007
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, ale wlasnie nie rozumiem roznicy miedzy adapterem oryginalnym z M$ a takim "zwyklym"... czy ktos gdzies juz faktycznie sprawdzal taki zwykly adapter wifi...? bo generalnie NIGDZIE nic na ten temat nie znalazlem :/ (a taka opcja wydaje sie bardzo fajna;))
    z tego co znalazlem na necie - " ap-client to tryb w ktorym ap podlaczony do kompa zachowuje sie jak karta wifi " - czyli w zadzie jak taki dongiel ktorego dalem za przyklad, nie?

    jesli juz na pewno sie nie da, to jaki AP radzicie kupic (jak najtanszy, byle by dzialal).
    do tej pory chyba najtanszy jaki znalazlem to TPLinkWA500G za okolo 80 zl w komputroniku (wiem, na allegro sa tansze ale zawsze trzeba doliczyc przesylke i wyjdzie na to samo albo nawet drozej).
     
  14. Richatek

    Richatek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Pewnie jest w oryginale zaszyty jakiś klucz sprzętowy, który dodatkowo jest zaszyfrowany i dlatego nie udało się tego jeszcze wyciągnąć.
    Co do access pointa - ja mam D-linka DWL-900AP+ i działa jak ta lala. Na alledrogo można to już tanio wyrwać, szczególnie bez zasilacza. Sam zasilacz też bardzo tanio można dokupić osobno (ja tak zrobiłem).
     
  15. cavalier1983

    cavalier1983 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2007
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, a ten kabel ktory laczy xboxa z AP w client mode to ma byc skrosowany czy zwykla skretka?
     
Wczytywanie...

Poleć forum